Küflenmeye başlayan kafese ne yapılmalı

Mustafa Tetik

Forum Sakini
2 yıl önce aldığım kafesler, kuşlarımın kemirip boyasını döktüğü yerlerden küflenmeye başladı. Bu kafesler tekrar boyanabilir mi? Boyanabilirse nasıl bir boya kullanmak gerekir?

Merhaba, sanayi bölgesine götürüp elektrostatik beyaz ya da hangi renk istiyorsanız o renge boyattırmalısınız. Sizin yapabileceğiniz tek şey bu :(
Piyasa çok değişken ancak 30-100 lira arası durumu çözeceklerdir diye düşünüyorum

Merhaba, sanayi bölgesine götürüp elektrostatik beyaz ya da hangi renk istiyorsanız o renge boyattırmalısınız. Sizin yapabileceğiniz tek şey bu :(
Piyasa çok değişken ancak 30-100 lira arası durumu çözeceklerdir diye düşünüyorum
Yenisini alacaktım ama fiyatlar çok artmış. Aynı büyüklükteki kafes şimdi 300 lirayı geçmiş. Sanayide herhangi bir yer yapar mı bu uygulamayı?

Benim de 1 yıl önce aldığım büyük kafesi kemiriyorlar yaramazlar. Üstelik tellerde sıralı kemirmeye çok özen gösteriyorlar.
Ben sprey boya ile boyamayı düşünüyordum olmaz mı

Sprey boyalar olmaz :( Her yer yapmıyor ancak elektrostatik boya yapan yerler genelde tabelalarında belirtir ya da götürmeden bu şekilde aratma yapınız.

Sprey boyalar olmaz :( Her yer yapmıyor ancak elektrostatik boya yapan yerler genelde tabelalarında belirtir ya da götürmeden bu şekilde aratma yapınız.
Ben ne kadar kafes aldıysam o boyalarını kemirip dokesiye kadar sabahtan akşama uğraşıyor dişi kusum erkek yapmiyor çok hoşuna gidiyor ben de bir daha degistirmedim bu 3. Kafesleri sorun olur mu

Bu tip durumlarda kemirebileceği, iyi dezenfekte edilmiş dallar, iyi yıkanmış bütün havuç, özellikle söğüt ağacı yaprak + dalları sunmak gerekiyor. Dişi kuşların temel davranışı bu. Yahut kafes tabanına tavşan besleyenlerin kullandığı çayır otu serilebilir. Gününü orada onları kemirerek geçirecektir. Ne yazık ki kötü bir alışkanlığa dönüştüyse bu davranışı her nesneye yapmaya başlıyor :(
Eskiden bir kuşum gaga taşı, kalamar, yuva ağzı hepsini 1 günde tüketirdi :D
Paslı yüzeyler daima sorun ne yazık ki :( Bu tarz sorun yaşıyorsanız galvanizli kafesler tercih etmelisiniz.

Bu tip durumlarda kemirebileceği, iyi dezenfekte edilmiş dallar, iyi yıkanmış bütün havuç, özellikle söğüt ağacı yaprak + dalları sunmak gerekiyor. Dişi kuşların temel davranışı bu. Yahut kafes tabanına tavşan besleyenlerin kullandığı çayır otu serilebilir. Gününü orada onları kemirerek geçirecektir. Ne yazık ki kötü bir alışkanlığa dönüştüyse bu davranışı her nesneye yapmaya başlıyor :(
Eskiden bir kuşum gaga taşı, kalamar, yuva ağzı hepsini 1 günde tüketirdi :D
Paslı yüzeyler daima sorun ne yazık ki :( Bu tarz sorun yaşıyorsanız galvanizli kafesler tercih etmelisiniz.
Gaga tasinida kalarmarida dediginiz gibi bitiriyor bende ipliksi bi oyuncak aldim bugünlerde onunla uğraşıyor 😊

Geri