Kuluçka Sonrası Kuşları Yeni Kuluçkaya Hazırlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Tabi daha kuluçka bitmedi ama erkenden bilgim olsun istedim. Ömürlerinden çalmamak için kuşları kuluçka makinesi yapmak istemiyorum. Bu yüzden kuluçka sonrası 1-2 hafta ayrı kafeslerde dinlendirmeyi düşünüyorum.

Bu dinlenme sürecinde erkeğe ne vermeliyim, dişiye ne vermeliyim.

Dişiye kalsiyum takviyesi için, Kalamar Kemiği ve Yumurta Kabuğu yeter mi, yoksa ekstradan Versele Laga Calci Lux alayım mı :unsure:
İlaveten neler almalıyım yardımcı olursanız:)
Screenshot_2021-03-12-22-02-17-828_com.google.android.apps.photos~2.jpg
Elimde olanlar;

-Taubenfit E-50
- Gervit-w

Çözüm
Yeni bi konu açmadan direk buraya yazdım kusura bakmayın benimde bi sorum olacaktı.Komşunun kuşları daha yavrular yuvadan atlamadan çiftleşdiler ve 7 tane yumurtaları olmuş 3 ü dolu 4 tanesi boş bu çiftlerin dinlenmeden 3 cü kulukçalarıdır artık anne kuşun tüyleri azalmış çok yorgun bitgin halde erkeyi ayırsalar anne tek besleyemez yavruları çünki ikiside besliyor ama yinede çiftleşiyorlar bu konuya nasıl yardımcı olunur anne kuşu görünce üzüldüm çok yorgun
Bu tip bir durum çok oluyor. Bu kuluckasinin bitmesine yakin yuvalık çıkartılabilir, kizistirici etkisi olan ürünlerin verilmesi azaltilabilir. Tekrar yumurtlarsa yumurtalar altindan alinabilir.
pek umduğun gibi gelişmeyebilir. Genelde kuluçka bitmeden yenisi başlıyor. Bahsettiğin ürünler tüketiyorlarsa yeterli gelecektir.

Oyla 0
Eyvah, ben sürece dokunmayacak mıyım yani? Kuluçka süresince de Taubenfit'i kullanmamıştım. Yine mi kullanmayacağım..

Oyla 0
Kalsiyum takviyesi için CALCI-LUX kullanılabilir ama Nekton-MSA'nın değerleri daha iyi...

Oyla 0
Süreci kontrol altına alabilirsin ama. Eğer çiftleşme olursa 20-22 gün arası direkt erkeği ya da yavruları beslemeyen kuşu ayırman lazım

Oyla 1
Kalsiyum takviyesi için CALCI-LUX kullanılabilir ama Nekton-MSA'nın değerleri daha iyi...
Nekton'un ürünleri kaliteli mi acaba? Eğer öyle diyorsanız onu alayım:)
Şu ürün sanırım değil mi?

Oyla 0
Nekton'un ürünleri kaliteli mi acaba? Eğer öyle diyorsanız onu alayım:)
Şu ürün sanırım değil mi?
Evet kalitelidir,linkini attığın ürün doğru.Yine de Doğanay hoca son lafı söylesin alıp-almaman gerektiği hakkında.(Ürün özelinde demiyorum 'Kalsiyum Takviyesi'' nin yapılması gerekliliği hakkında.)

Oyla 0
Kuşun kalamar kemiği vs. tüketiyorsa almana gerek yok demişti. Gerektiğinde tüketiyor evet ama kimyasal takviye daha faydalı ve yumurta sayısında etkili olur diye düşündüm:)

Oyla 0
Süreci kontrol altına alabilirsin ama. Eğer çiftleşme olursa 20-22 gün arası direkt erkeği ya da yavruları beslemeyen kuşu ayırman lazım
Yeni bi konu açmadan direk buraya yazdım kusura bakmayın benimde bi sorum olacaktı.Komşunun kuşları daha yavrular yuvadan atlamadan çiftleşdiler ve 7 tane yumurtaları olmuş 3 ü dolu 4 tanesi boş bu çiftlerin dinlenmeden 3 cü kulukçalarıdır artık anne kuşun tüyleri azalmış çok yorgun bitgin halde erkeyi ayırsalar anne tek besleyemez yavruları çünki ikiside besliyor ama yinede çiftleşiyorlar bu konuya nasıl yardımcı olunur anne kuşu görünce üzüldüm çok yorgun

Oyla 0
Evet ayırmayı düşündüm, ama ikisi de besliyor. 4 yavru var 2'sini dişi 2'sini erkek besliyor.
Akif selam yavrular nasıl ?Her şey yolundadır umarım)bu arada senin konunun altına benimde bi sorum oldu Doğanaya bundan ötrü özür dilerim kusura bakma başka konu açmadım görünce yazdım bende

Oyla 0
Bu tip bir durum çok oluyor. Bu kuluckasinin bitmesine yakin yuvalık çıkartılabilir, kizistirici etkisi olan ürünlerin verilmesi azaltilabilir. Tekrar yumurtlarsa yumurtalar altindan alinabilir.

Oyla 0
Çözüm
Akif selam yavrular nasıl ?Her şey yolundadır umarım)
Selamlar, ikisi kocaman oldu her şey yolunda gidiyor evet :giggle: 2 gün sonra folluk değişimi yapacağım, son yavrunun da gözlerinin açılmasını bekliyorum:)
Şuraya da Kel bebekleri bırakayım:) Screenshot_2021-03-12-22-02-06-036_com.google.android.apps.photos.jpg
umarım)bu arada senin konunun altına benimde bi sorum oldu Doğanaya bundan ötrü özür dilerim kusura bakma başka konu açmadım görünce yazdım bende
Lafı mı olur önemli değil tabi ki:D

Oyla 0
Biraz daha şu folluk temizliğine el atarsanız ileride doğabilecek sağlık sorunlarının önüne geçersiniz. 1-1,5 avuç dolusu talaşı ser içine. Ufaklıklarıda oturt içine fazla gelirse atar dışarı onlar.

Bu arada mısır granülü koyma imkanın varsa çok daha iyi olur. Dışkı olayı yüzünden

Oyla 0
Geri