Kuluçka Sonrası Kuşları Yeni Kuluçkaya Hazırlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Tabi daha kuluçka bitmedi ama erkenden bilgim olsun istedim. Ömürlerinden çalmamak için kuşları kuluçka makinesi yapmak istemiyorum. Bu yüzden kuluçka sonrası 1-2 hafta ayrı kafeslerde dinlendirmeyi düşünüyorum.

Bu dinlenme sürecinde erkeğe ne vermeliyim, dişiye ne vermeliyim.

Dişiye kalsiyum takviyesi için, Kalamar Kemiği ve Yumurta Kabuğu yeter mi, yoksa ekstradan Versele Laga Calci Lux alayım mı :unsure:
İlaveten neler almalıyım yardımcı olursanız:)
Screenshot_2021-03-12-22-02-17-828_com.google.android.apps.photos~2.jpg
Elimde olanlar;

-Taubenfit E-50
- Gervit-w

Çözüm
Yeni bi konu açmadan direk buraya yazdım kusura bakmayın benimde bi sorum olacaktı.Komşunun kuşları daha yavrular yuvadan atlamadan çiftleşdiler ve 7 tane yumurtaları olmuş 3 ü dolu 4 tanesi boş bu çiftlerin dinlenmeden 3 cü kulukçalarıdır artık anne kuşun tüyleri azalmış çok yorgun bitgin halde erkeyi ayırsalar anne tek besleyemez yavruları çünki ikiside besliyor ama yinede çiftleşiyorlar bu konuya nasıl yardımcı olunur anne kuşu görünce üzüldüm çok yorgun
Bu tip bir durum çok oluyor. Bu kuluckasinin bitmesine yakin yuvalık çıkartılabilir, kizistirici etkisi olan ürünlerin verilmesi azaltilabilir. Tekrar yumurtlarsa yumurtalar altindan alinabilir.
Biraz daha şu folluk temizliğine el atarsanız ileride doğabilecek sağlık sorunlarının önüne geçersiniz. 1-1,5 avuç dolusu talaşı ser içine. Ufaklıklarıda oturt içine fazla gelirse atar dışarı onlar.
En küçük yavrunun gözlerinin açılmasını bekliyorum, sonrasında 2-3 günde 1 temizlik yapacağım:)

Oyla 0
Taşal en iyisidir. Granül küf, mantar oluşumunu tetikliyor.
Kınıyorumm sizi hshshshshsh. Şimdi ben kendimden örnek vereyim. Senelerce kullandım herhangi bir zararını görmedim. Herkesin bildiği gibi bu malzemenin belli bir kapasitesi var dışkıyı -sıvıyı içerisinde hapsediyor. Bu doygunluk sınırı aşıldığı zaman bahsettiğiniz husus meydana gelebilir haklısınız.Bir kaç yerde de kurt güve yaptığı yazılmış yemler arasına uçtuğu için falan. Bunun oluşması içinde saldım çayıra mevlam kayıra bir bakım şekli olması gerekiyor.

Bunun en çok yararını ben yavrular çıktıktan sonra folluklarda görüyordum. Günlük değişimle beraber tertemiz büyüyorlardı.Şimdi talaş ile beraber temizleme olayımız biraz uzun sürüyor.Şuan niye almıyoruma gelecek olursak 15kg çuvalını 20liraya alıyordum olmuş şimdi 70 küsür :ROFLMAO:

Oyla 0
Talaş bana Hiday'dan yuvalık aldığımda içinden hediye olarak gelmişti küçük bir poşette.
Bitince Çam talaşı alacağım ancak bitene kadar bu normal talaşı kullanmam sıkıntı arz eder mi?

Oyla 0
Talaş bana Hiday'dan yuvalık aldığımda içinden hediye olarak gelmişti küçük bir poşette.
Bitince Çam talaşı alacağım ancak bitene kadar bu normal talaşı kullanmam sıkıntı arz eder mi?
Talaş çok ucuz bir ürün Akif'ya. Kafanda bir endişe varsa mutlaka al. Şuan en uygun ürün olan quiko kemirgen kullanıyorum. Memnunum

Oyla 0
Endişe derken sonuçta talaş yiyen kuş yoktur herhalde:) 2-3 günde temizlersem bit de oluşmaz diye düşünüyorum. Maksat israf olmasın yani ama tabi yine de siparişi veririm
Bu ürünü alayım diyorum:unsure:

Oyla 0
Geri