Kuluçkadaki Yavrularda Bit mi Var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Tam 5-6 gün önce Çam Talaşı siparişi verdim. Ancak kargo aşırı geç gelerek anca bugün teslim edildi siparişim. Dolayısıyla bu 5-6 günde, yuvadaki normal talaş durdu. Daha kötüsü elimde başka talaş olmadığı için aynı talaş 5 gündür değişmedi. Bugün folluğu, yeni Çam Talaşı geldiği gibi değiştirdim.
Akşam üzeri yerleri temizlerken yürüyen iki tane böcek gördüm:eek: Bit nasıl olur onu da bilmiyorum, görselini bırakayım;Screenshot_2021-03-25-20-48-15-247_com.google.android.apps.photos.jpg

Çözüm
2-3 günde bir kuşların altını temizliyorum, kafesler çekmece tabanlı olmamasına rağmen. Tabi odayı da temizlerim yarın. Bu böcek kankalarımı öldürmek için ne gibi ilaç kullanmalıyım bilginiz var mı? Vilmectin gibi bit ilacı var mı, tabii kuşlara uygulamak için değil de odayı temizlemek için..
Ben olsam yuvalığın malzemesine bir tutam okaliptüs yaprağı ufalayıp serperim. Yavrular büyüdükten sonra hepsini başka odaya alıp ufak bi ilaçlama yapabilir, bu böceği üreten malzemelerdende kurtulabilirsin. Eğer çiftleri dinlendirirsen vilmectinde uygulayabilirsin bu süreçte. Ama bu kuş biti değil diğer arkadaşlarında söylediği gibi.
Peki bu hayırsız böceğin, insanlara veya kuşlara zararı olur mu? Kuşlarda yaşama, kanını emme, rahatsız etme vb.

Oyla 0
2-3 günde bir kuşların altını temizliyorum, kafesler çekmece tabanlı olmamasına rağmen. Tabi odayı da temizlerim yarın. Bu böcek kankalarımı öldürmek için ne gibi ilaç kullanmalıyım bilginiz var mı? Vilmectin gibi bit ilacı var mı, tabii kuşlara uygulamak için değil de odayı temizlemek için..

Oyla 0
"Anneler bilir" :giggle:gerçekten

Heralde (bilgili bir kişiye sor yinedede) de mostos gibi şeyler

Olmadı kezzap dök oldür :D

Oyla 0
Ben olsam yuvalığın malzemesine bir tutam okaliptüs yaprağı ufalayıp serperim. Yavrular büyüdükten sonra hepsini başka odaya alıp ufak bi ilaçlama yapabilir, bu böceği üreten malzemelerdende kurtulabilirsin. Eğer çiftleri dinlendirirsen vilmectinde uygulayabilirsin bu süreçte. Ama bu kuş biti değil diğer arkadaşlarında söylediği gibi.

Oyla 0
Çözüm
Geri