kum tüketmeyen kuşlar için alternatifler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canan S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan S.

Forum Sakini
Herkese merhaba,

benim kuşum hiç kum tüketmiyor, kafeste daima yeralıyor ama hiç mi hiç yediğini görmedim, bir kaç kez yeme teşebbüsünde bulundu ancak parçalar büyük olarak mı geliyor (vl grit kum) onun için mi tüketmiyor bilemiyorum. Kafeste mutlaka kalamar kemiği ve mineral blokta bulunuyor.

benim sormak istediğim Versege laga nın iki ürününü gördüm bir tanesi sindirime de iyi geliyormuş,. Kullanan veya tavsiye eden var mı,
Clay blok kumun belki tam yerini tutmayabilir ancak hiç kum tüketmeyen kuşlara bir nebze olsa da yararı dokunur mu? veya bu tarz ürünlerin zararı yan etkileri olur mu?

yorumlamanızı rica ederim, sağlıklı günler dilerim

Birincisi ;

Versele Laga Orlux Pick Blok Killi Blok​

1722851396372.png

ikincisi ; Versele Laga Orlux Clay Bloc
1722851507800.png
Mineral ve temel eser elementlerin kaynağı.
İyi kemikler için.
Genel sağlığı ve sindirimi destekler

İki üründe çok başarılı. İkisini de onerebilirim. Bir ara pick bloc epey gözde bir üründü kus üreticilerinde ancak fiyatından dolayı az tercih edilir oldu

İkiside alçıyla karıştırılmış kuş kumu.. Alçıyı az kumu çok koyunca bu tarz ürünler çıkıyor.. Bana sorarsanız ikiside çer çöp..

Bana sorarsanız kuşların kuş kumuna ihtiyaçları da yok. He illa kullanıcam derseniz ben beyaz kuş kumlarını öneriyorum (kuvars kum).. Küçük taneli oldukları için sindirimden rahat geçiyor. Kullanmadan önce güzelce karbonatlı suyla yıkayıp kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz..

Grit kumları ise tavsiye etmiyorum. Çok iri olduklarından kuşların sindiriminden geçmeyebiliyor. Midede çok uzun süre kalabilir veya bağırsakta tıkanma yapabilir. Tozlu ve pis olmalarıda cabası...

Bu tarz şeyler mineral takviyesi yerinede geçmez. Taşta çakılda kiremit parçalarında ne minerali olucak? Mineral takviyesi yapmak için ise multimineral takviyeleri var onları öneririm ;)

Örnek;

İkiside alçıyla karıştırılmış kuş kumu.. Alçıyı az kumu çok koyunca bu tarz ürünler çıkıyor.. Bana sorarsanız ikiside çer çöp..

Bana sorarsanız kuşların kuş kumuna ihtiyaçları da yok. He illa kullanıcam derseniz ben beyaz kuş kumlarını öneriyorum (kuvars kum).. Küçük taneli oldukları için sindirimden rahat geçiyor. Kullanmadan önce güzelce karbonatlı suyla yıkayıp kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz..

Grit kumları ise tavsiye etmiyorum. Çok iri olduklarından kuşların sindiriminden geçmeyebiliyor. Midede çok uzun süre kalabilir veya bağırsakta tıkanma yapabilir. Tozlu ve pis olmalarıda cabası...

Bu tarz şeyler mineral takviyesi yerinede geçmez. Taşta çakılda kiremit parçalarında ne minerali olucak? Mineral takviyesi yapmak için ise multimineral takviyeleri var onları öneririm ;)

Örnek;
Siz böyle diyince dışkı kontrolü yaparken fark ettim, kuş kumu dışkıda belli oluyor. Kursak mantarı yeni atlattık. Kafesinden alayım mı kuş kumunu?

Örnek;
Sizin yorumunuza göre kuşumun kuş kumu tüketmemesi bir avantaj o zaman, ilk defa tüketmediği birşey için mutlu oldum:)))genelde faydalı şeyleri tüketmezdi:)) Ama hocam kafeste olmazsa olmaz ürünler olarK mutlaka mineral blok ve kalamar kemiğinin altı çizilir,

Siz böyle diyince dışkı kontrolü yaparken fark ettim, kuş kumu dışkıda belli oluyor. Kursak mantarı yeni atlattık. Kafesinden alayım mı kuş kumunu?

Valla siz bilirsiniz ben fikrimi söyledim üstte :) İster alın ister kullanmaya devam edin. Ben şahsen yıllardır kullanmıyorum bir zararını yada eksikliğinide görmedim..

Sizin yorumunuza göre kuşumun kuş kumu tüketmemesi bir avantaj o zaman, ilk defa tüketmediği birşey için mutlu oldum:)))genelde faydalı şeyleri tüketmezdi:)) Ama hocam kafeste olmazsa olmaz ürünler olarK mutlaka mineral blok ve kalamar kemiğinin altı çizilir,

Mineral blok denilen şey alçı blok he yinede alçıda da kalsiyum var kalamar kemiğide aynı şekilde kalsiyum takviyesidir. Özellikle kuluçkadaki kuşlar için olması gerekir. Ancak vazgeçilmez şeyler değil..

Geri