roadhouseblues
Veteran
Dostlarım selam.Balkonuma kumrular için buğday koyuyorum,orda besliyorum ,bir sorum olacak.Birkaç kez kumruların ağzı açık bir şekilde boğazlarını titrettiğine denk geldim.Sebebini bilen var mıdır, susuzluktan mı acaba?
Teşekkür ederim hocam.Bi daha yakalayabilirsem videoya çekeyim.Tekken yaptı hocam, boğazı baya titriyordu ve ağzı da açıktı bunu yaparken.Boğaz titretme normalde kusma refleksidir. Erkek dişisini beslerken de yapar. O anı görmediğimiz için birşey söylemek zor. Susuz kalacaklarını sanmam onlar mutlaka su kaynağı bulurlar. Eğer hastaysalar ondan da olabilir.
Hocam eğer evin bir yerin gece konaklama yeri olarak seçmemişlerse ihtimal çok düşüyor. Çünkü bitler gündüz kuşların üstünde olmuyor genelde. Yani yabani hayvan bitli de olsa. Gündüz üzerinde bit olma ihtimali düşük.Evcil olmayan kuşlar beslenmeli ancak dikkatli olmakta yarar var. İnanılmaz kuş biti taşıma becerilerine sahipler
evet hocam bunu biliyorum kumru biti ,kurtulması da çok zormuş.Teşekkür ederim uyarı içinEvcil olmayan kuşlar beslenmeli ancak dikkatli olmakta yarar var. İnanılmaz kuş biti taşıma becerilerine sahipler