Kursak Mantarı İçin Verilecek İlaçlar

hale sam.

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşumda sanırım kursak mantarı var [enerjisi az, uyuklama çok, çabuk zayıflıyor, sürekli bir şeyler yemesi lazım ya da uyuması lazım yoksa hemen güçten düşüyor, kusma mevcut (salyalı ve hafiften beyaz)] daha evvel Mantax kullanmıştım iyi gelmişti; yine aldım gelecek fakat eczaneden bir de Triflucan şurup almak istedim bu gün 5 eczane aradım fakat kendilerinde olmadıklarını söylediler. Bir tanesi de piyasada yok dedi. Triflucan yerine başka ne kullanabilirim, ya da eczaneden alabileceğim başka solüsyon şurup vb var mı? Mesela Mikostatin duymuştum, ondan kullanabilir miyim?

Merhaba,
Muhabbet kuşumda sanırım kursak mantarı var [enerjisi az, uyuklama çok, çabuk zayıflıyor, sürekli bir şeyler yemesi lazım ya da uyuması lazım yoksa hemen güçten düşüyor, kusma mevcut (salyalı ve hafiften beyaz)] daha evvel Mantax kullanmıştım iyi gelmişti; yine aldım gelecek fakat eczaneden bir de Triflucan şurup almak istedim bu gün 5 eczane aradım fakat kendilerinde olmadıklarını söylediler. Bir tanesi de piyasada yok dedi. Triflucan yerine başka ne kullanabilirim, ya da eczaneden alabileceğim başka solüsyon şurup vb var mı? Mesela Mikostatin duymuştum, ondan kullanabilir miyim?
Triflucan yerine fungostatin, mikostatin, flagy (şurup olanı) bulunabilir.

Mikostatini buldum, birazdan almaya gideceğim; nasıl uygulamam gerekiyor? Suluğa mı koymalıyım; eğer suluğa konulacaksa 50 ml lik bir suluğa kaç damla koymam gerekiyor? Yanıt için teşekkürler.
ağızdan 1 damla vermek daha uygun olur. Eğer veremezseniz suluğa 5 damla civarı eklemelisiniz

dışkı kötü görünüyor epey :(
Mikostatin etki eder mi sorununuza emin değilim. Arkadaşlar da bir göz atsınlar

kuşun videosunu da paylaşırsanız iyi olur

dışkılar ne zamandır böyle bozuk?
Merhaba, video yükleyemedim. Ama fotoğraflara bakabilirsiniz. Gün içinde zaman zaman hareketli oluyor. Şuanda da biraz hareketli. Onun dışında kaka rengi değişiyor,
mesela biraz az yemek yediğinde kaka rengi koyu olabiliyor. Ama geçenlerde normaldi rengi. Aslında yarın altındaki kağıdı değiştirip, gündüz vakti çekip göndersem daha iyi olur.
v.PNGh.PNG

Tüy dönemini tamamlamak adına biraz b kompleks ve aminoasit desteğinizi arttırınız. Biter bitmez ilaç tedavisine yönelmek gerekiyor.

a.PNG

Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde paylaşım yapmıştım, yaklaşık 1 haftadır kuş için mikostatin kullanıyorum. Aslında ilk 4-5 gün iyi geldi, dışkı rengi de düzeldi; fakat 2 gündür dışkı rengi yine koyulaştı. Bir de yem olarak genelde kabuksuz yem, yulaf ve dal darı yiyordu. 2 gündür kaka hafif sulu olduğu için yulafı azalttım. Çoğunluk dal darı ve kabuksuz yem yiyor. Acaba Mikostatini kessem mi; eskisine göre azalsa da kusması yine de kuşta kusma oluyor. Sindirilmemiş yem çıkarıyor çok yediğinde sanırım. Kuşun biraz vitamin almasını mı sağlasam gücünü toplaması için?
Bu arada bu gün ve dünü saymazsam muazzam iştahı vardı. Ama dediğim gibi dal darıya ve yulafa çok saldırıyordu. 2 gündür yese de iştah biraz az gibi, gerçi yulaf görünce yine gözleri açılıyor, bayağı yemek istiyor; ben az veriyorum. Bu gün midesi rahatlasın diye kabuksuz yemi haşlayıp vereyim dedim ama hiç yemedi, biraz haşlanmış yumurta (bebe bisküvili) vereyim dedim çok az yedi bıraktı. Yine dal darı, normal kabuksuz yem ve yulaf yedi; bu arada kafesinde aspur ve normal yetişkin yemi de var ama onlardan yemiyor.
Elimde bulunan vitamin, takviye, ilaç vb.: gervit-w, avidress-plus, sedochol, taubenfit-e50, hexenbier, bt amin forte, usne gano, herbolan, entrobac, mantax, divitsol, avisol plus; bir de ekstra yeni mama aldım, kuşun iştahı kesilirse vermek için ismi Super Mix (trendyoldan almıştım).
Ekstra şunu da ilave etmek isterim, kuşun kafesinin yanına içinde sıcak su dolu kavanoz koyuyorum üşümesin diye; üstünü de örtüyorum; ön taraftan hava alıyor (geceleri).
Bu günkü dışkısının resmini de ekledim.

Son düzenleme:
Merhaba, mikostatini kesmelisiniz, 5 gün yeterli oldukça. Dışkıda ise korkulacak seviye de olmasa da kan var. Beslenme bozukluğu ya da ufak yırtılmalar / hasarlardan kaynaklı olabilir. Kendi ana tohumlarına ak darı, sarı darı, aspur ve diğerleri haricinde ürün sunmayınız bir kaç gün. Kuş kumu çıkartılabilir yine bir kaç gün. Flora düzenleyici ürünler -örneğin probiyotik, divitsol gibi- kullanmak iyi gelecektir.

Geri