Kursak Mantarı mı yoksa başka birşeymi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zubeyde G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zubeyde G

iyikus.com Üyesi
Dun gece kuşun öğürdüğünü ve akabinde yem taneli ve salyalı olarak kustugunu farkettim ... Dışkısı yarı beyaz yarı siyaha dönük... Koksidiyoz tarzi birsey mi?Yoksa kursak mantari mi oldu? Yoksa bilmediğim başka şey mi?Birkac değişik rahatsizligi aynı anda mi yaşıyor bilemedim...Sulphamezathine başladım 7 damla tedbiren,elimdeki tek ilaç şu anda. Triflucan benzeri ilaçların mantarda içerdikleri şeker ve alkol nedeniyle pek de faydalı olmadığını söylüyorlar videolarda.Kafam karışık ama durum acil.Zolax miydi , bir ilaç etkili deniyor ...Ismini yanlis yazmis olabilirim.. Yardımlarınız çok değerli şu durumda.Tesekkurler

Ekli dosyalar

• 20220705_115319.jpg
    20220705_115319.jpg
    912.6 KB · Görüntüleme: 13
  • 20220705_115301.jpg
    20220705_115301.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
  • 20220705_115446.jpg
    20220705_115446.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 13
  • 20220705_115809.jpg
    20220705_115809.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12
Bu arada kusmugunu görünce kafesi baştan aşağı yıkayıp tüm malzemelerini sıcak suda kaynattım, o yüzden fotoları alamadım... Koyduğum taze yemlere ilgi göstermemiş, yeni bir kusma da olmadı geceden sonra

bactrim daha iyi olurdu ama sulphamezathine doğru ilaç

triflucan vb ilaçlarla ilgili okuduklarınız yanlış
Tesekkurler dönüş için. Veterinere götürdüm kursak mantari başlangıcı olduğunu söyledi ve Triflucan verdi.Gunde ağza 2 damla 10 gün devam et dedi.Bunun yanında 2 ayrı takviye , biri Avicare Digestive(probiyotik saniyorum) bir diğeri de Vinegar&Ginger (Zencefil Sirke) karışımı. Bu iki takviyeyi antifungal ile aralarında en az 10 dakika olacak şekilde vermemi söyledi.Sulphamet.'i sadece 1 gün kullanmış oldum.Umarim doğru tedavi olacak.Triflucan dan sonra ayakları bir garip oldu,felç gibi.Bemiks im var kenarda.Vermeli miyim? Antibiyotik ile kullanımı doğru mu.O şekilde arastirdim

bactrim daha iyi olurdu ama sulphamezathine doğru ilaç

triflucan vb ilaçlarla ilgili okuduklarınız yanlış
Ve de dışkı olduğu gibi siyaha dondu.Kusum yemek ve suyu reddettiği için elle besleme aparatı temin ettim.Veteriner bebe buskivisini ezip yedirmemi söyledi . Yetişkin kuşu günde kaç kez kaç ml beslemem gerekiyor ve şu ihtiyacını da günde kaç kez karsilamaliyim?Cocugu çok yormak da istemiyorum ama dehidrasyonu olsun da istemem.Tekrar sagolun🙏

Tesekkurler dönüş için. Veterinere götürdüm kursak mantari başlangıcı olduğunu söyledi ve Triflucan verdi.Gunde ağza 2 damla 10 gün devam et dedi.Bunun yanında 2 ayrı takviye , biri Avicare Digestive(probiyotik saniyorum) bir diğeri de Vinegar&Ginger (Zencefil Sirke) karışımı. Bu iki takviyeyi antifungal ile aralarında en az 10 dakika olacak şekilde vermemi söyledi.Sulphamet.'i sadece 1 gün kullanmış oldum.Umarim doğru tedavi olacak.Triflucan dan sonra ayakları bir garip oldu,felç gibi.Bemiks im var kenarda.Vermeli miyim? Antibiyotik ile kullanımı doğru mu.O şekilde arastirdim
@Malkoçoğlu 🙏💗

Ve de dışkı olduğu gibi siyaha dondu.Kusum yemek ve suyu reddettiği için elle besleme aparatı temin ettim.Veteriner bebe buskivisini ezip yedirmemi söyledi . Yetişkin kuşu günde kaç kez kaç ml beslemem gerekiyor ve şu ihtiyacını da günde kaç kez karsilamaliyim?Cocugu çok yormak da istemiyorum ama dehidrasyonu olsun da istemem.Tekrar sagolun🙏
@Malkoçoğlu 🙏💗 size bir önceki mesaj konusundan aşinayim 🙏 değerli bilgileriniz lütfen 🎀
Sizin de bilginiz var mı. Bagirsak enfeksiyonu da olabilir deniyor . . Neyi nasıl kullanacağım arada kaldım...

ben prensip olarak veteriner önerilerini eleştirmiyorum . ancak ben olsam bu kuşa bu dışkıya antibiyotik (sulphamezathine, bactrim vb) kullanırim.

ayni anda triflucan kullanabilir tabi ki, pek zarari olmaz

edit: sonradan gördüm triflucandan sonra ayaklari felç oldu yazmışsıniz, bunun ilaçla degil hastalığin ilerlemesiyle ilgisi var.
bu durumda sulphamezathine hızli etki etmez, vakit kaybetmeden antibiyotik başlarim. (enrofloksasin etken maddeli herhangi bir veteriner antibiyotigi olur, eczaneden bactrim şurup alinabilir)

ben prensip olarak veteriner önerilerini eleştirmiyorum . ancak ben olsam bu kuşa bu dışkıya antibiyotik (sulphamezathine, bactrim vb) kullanırim.

ayni anda triflucan kullanabilir tabi ki, pek zarari olmaz

edit: sonradan gördüm triflucandan sonra ayaklari felç oldu yazmışsıniz, bunun ilaçla degil hastalığin ilerlemesiyle ilgisi var.
bu durumda sulphamezathine hızli etki etmez, vakit kaybetmeden antibiyotik başlarim. (enrofloksasin etken maddeli herhangi bir veteriner antibiyotigi olur, eczaneden bactrim şurup alinabilir)
Harika bilgilendirme , çok sagolun..Sulphamezethiene var ancak mantara antibiyotik etki eder mi? Zolax almıştım.Son tahlilde öneriniz nedir🙏🎀

Harika bilgilendirme , çok sagolun..Sulphamezethiene var ancak mantara antibiyotik etki eder mi? Zolax almıştım.Son tahlilde öneriniz nedir🙏🎀
önerimi yazdım

eczanede bactrim şurup alinabilir

veterinerden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik istenebilir

bunlaa beraber aldığınız triflucan şurup kullanabilir

ama bactrim ya da enrofloksasin temel ilaç

şahsi görüşüm

Geri