Kursak mantarı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ebruş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ebruş

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşum dün öğlenden bu yana kusuyor yemler bütün şeklinde ancak salyalı kuşun kursak mantarı olabileceğini söylediler. Malum veteriner hekimler muhabbet kuşu konusunda biraz sıkıntı daha önce de veteriner hekim bilgisizliği yüzünden yavrumuzu kaybettik. Bugün öğlen suyuna 4 damla mikostatin koyduk. Sizlerden de süreçle ilgili bilgi alabilir miyim lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_20220209_140557.jpg
    IMG_20220209_140557.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20220209_110533.jpg
    IMG_20220209_110533.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
Kuşunuzun ağzından koku geliyor veya ağzında yabancı bir oluşum var mı?
Ayak, kursak veya cildinde kabarma tahriş vb. durumlar var mı?

Yüksek ihtimalle kursak mantarı başlangıcı gibi geldi bana da. Dışkı da çok anormal gözükmüyor. Tedaviye de başlamışken bırakmayın zaten. Daha tecrübeli arkadaşlar da yorum yapacaktır ama ben doğru tedavide olduğunuzu düşünüyorum.

Yüksek ihtimalle kursak mantarı başlangıcı gibi geldi bana da. Dışkı da çok anormal gözükmüyor. Tedaviye de başlamışken bırakmayın zaten. Daha tecrübeli arkadaşlar da yorum yapacaktır ama ben doğru tedavide olduğunuzu düşünüyorum.
Yardımınız yorumunuz için teşekkür ederim.

Eşiyle bir aradalar mı? Eşleşme kusması olabilir ki bazı kuşlar bunu aşırı yoğun yapar ve hasta mı dedirtir insana.
Yine de üretim yapılacaksa tedbir amaçlı dişi ve erkeğe fungostatin, triflucan, flagy, mikostatin gibi ilaçlardan her hangi birini 3-4 gün kullanınız.
Üretim esnasında patlak verirse bu rahatsızlık süreci olumsuz etkiliyor

Eşiyle bir aradalar mı? Eşleşme kusması olabilir ki bazı kuşlar bunu aşırı yoğun yapar ve hasta mı dedirtir insana.
Yine de üretim yapılacaksa tedbir amaçlı dişi ve erkeğe fungostatin, triflucan, flagy, mikostatin gibi ilaçlardan her hangi birini 3-4 gün kullanınız.
Üretim esnasında patlak verirse bu rahatsızlık süreci olumsuz etkiliyor
Eşi yok 9 aylık erkek koku gelmiyordu ama artık ekşi gibi koku gelmeye başladı yem yemeye devam ediyor yedikçe de kusuyor.

çok güzel bir resesif erkek maşallah. Ayağına kusanı da ilk kez görüyorum :d
Bir tedavi gerektirebilir kokma durumu başladıysa. Üstte belirttiğim ürünlerden temin ediniz.

Yardımınız için teşekkür ederim

yukarıdaki cümlem yanlış anlaşilabilir. sorun derken sizin sorunuzu kastetmedim, kuştaki rahatsızlığı bişeye benzetemedim :)

mikostatin ağızdan damlatabiliyorsaniz ayrıca suluktan vermenize gerek yok. ya da direkt suluğa 6-7 damla ekleyebilirsiniz. kullanmadan önce şişeyi hafif çalkalayın

yukarıdaki cümlem yanlış anlaşilabilir. sorun derken sizin sorunuzu kastetmedim, kuştaki rahatsızlığı bişeye benzetemedim :)

mikostatin ağızdan damlatabiliyorsaniz ayrıca suluktan vermenize gerek yok. ya da direkt suluğa 6-7 damla ekleyebilirsiniz. kullanmadan önce şişeyi hafif çalkalayın
Yok doğru anlamışım ? ağızdan verdim daha etkili olur diye düşündüm kendimce direk ağzına damlatayım o zaman.

Merhaba kuşum kusmaya hala devam ediyor artık çok korkmaya başladım ne kadar sürer kusması acaba

Geri