Kursak mantarı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ebruş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ebruş

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşum dün öğlenden bu yana kusuyor yemler bütün şeklinde ancak salyalı kuşun kursak mantarı olabileceğini söylediler. Malum veteriner hekimler muhabbet kuşu konusunda biraz sıkıntı daha önce de veteriner hekim bilgisizliği yüzünden yavrumuzu kaybettik. Bugün öğlen suyuna 4 damla mikostatin koyduk. Sizlerden de süreçle ilgili bilgi alabilir miyim lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_20220209_140557.jpg
    IMG_20220209_140557.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20220209_110533.jpg
    IMG_20220209_110533.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
genel duruşu çok kötü gözükmüyor. toplam 3 gün sonunda olumlu değisiklik olmazsa mikostatin ile birlikte flagyl tablet (protozoa ihtimaline karşi) kullanılabilir diye düşünüyorum

genel duruşu çok kötü gözükmüyor. toplam 3 gün sonunda olumlu değisiklik olmazsa mikostatin ile birlikte flagyl tablet (protozoa ihtimaline karşi) kullanılabilir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim 1 gün daha kullanmaya devam edeyim mikostatin kusma geçmez ise tableti de temin ederim.

Bu arada bit sorununuzun olmadığından emin siniz değil mi?
Kuşunuzu genel bir kontrol edin, gerekirse tüneklerin takıldığı köşeye pamuk yerleştirin ve sabah kontrolünü sağlayın.

Eş talebi de olabilir. Bunu es geçmemek lazım!

Kuşunuzu genel bir kontrol edin, gerekirse tüneklerin takıldığı köşeye pamuk yerleştirin ve sabah kontrolünü sağlayın.

evet @Doğanay Y. hocam haklı, kusma şeklini göremediğimiz için sebebini net bilemiyoruz maalesef. kur da yapıyor olabilir

İlk olarak bit olacağını düşündük ancak gözlemlerimiz sonucu yok. Salyalı kusması ve 3 günde zayıfladı bunların kursak mantarı olduğunu söylediler. Kusma şikli videoda mevcut aslında ayağını ağzına sokup kusuyor garip biçimde eş talebinde de yine salya olmaz dediler. Ağız çevresi ve önü salyalı ve pis kalıyor

bunların hepsi çok farklı belirtiler ve biz uzaktan sizin anlattıklarıniza göre yorum yapmaya gayret ediyoruz. ilaveten videoda kuş çok kötü durmuyor

salyalı kusmaya ani zayıflama eşlik ediyorsa bu acil müdahale gereken ciddi bir durumdur ve mikostatin dışında enrofloksasin ya da amoksisilin gibi bir antibiyotik de kullanmak gerekir diye düşünüyorum

Geri