Kuş biti/paraziti

baharr

Yeni Üye
Merhaba, bir kaç gün evvel kuşumun kafesinde siyah küçük şeyler gördüm kuş biti olabilir mi? Çok ama çok tedirginim bu akşam bir baktım ki sayıları artmış siyah şeylerin psikolojik mi bilmiyorum ben de kaşınmaya başladım. Hergün istisnasız her gün kafesini temizlerim yani altındaki kağıtları değişirdim şuan çamaşır suyu sirke ile tum aparatları yıkadım kuruttum Sildim. Ne yapmam gerekiyor en acilinden lutfen yanıt. Cok korktum.kusum icin hayatım bir tehlike yaratır mi ?
Not; kusumla cok yakınız bir kac gundur burnumun içinde yara oluştu ilgisi varımdır acaba):

Ekli dosyalar

• 20260603_213712.webp
    20260603_213712.webp
    427.8 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260603_213656.webp
    20260603_213656.webp
    580.4 KB · Görüntüleme: 4
  • 20260603_213557.webp
    20260603_213557.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 5
Bu arada her zamankinden farkli olarak şu sıralar havalar güzelleştiğinden bir kaç saat balkona çıkarıyorum kafes ile birlikte daha evvel kılmanın arkasına bir kac kus yuva yapmıştı oradan bir şey bulasmis olabilir mi nasil pirelendi hiç ama hiç anlamadim

B kompleks bir vitamin temin edip veriniz haftada 2 gün. Tollyamin forte veya bt amin forte olabilir.
Diğer yabani kuşlardan bit aktarımı ihtimalinin çok yüksek olduğunu unutmayalım. Şüphe edecek bir şey yok şuan için ancak balkon biraz riskli :(

Banyoluk takıp yıkanmasını sağlayınız ayrıca

B kompleks bir vitamin temin edip veriniz haftada 2 gün. Tollyamin forte veya bt amin forte olabilir.
Diğer yabani kuşlardan bit aktarımı ihtimalinin çok yüksek olduğunu unutmayalım. Şüphe edecek bir şey yok şuan için ancak balkon biraz riskli :(

Banyoluk takıp yıkanmasını sağlayınız ayrıca
İlginize cok teşekkür ederim. Bu takviyeleri kuşculardan temin edebiliyor muyuz?

Bu yazdığım markalar pet sitelerde bulunuyor genelde. Bazen de fuarlarda satıyorlar.
petmarketburada, karadenizpet, grpeturunleri ve isimleri aratırsanız bazı trendyol satıcılarında da olabilir. Ben olsam ilk üç site üzerinden alırdım.

Geri