Kus bıti

Maviş Paşa

Forum Sakini
Merhaba 3 kuşumun kanadında nokta kadar böcekler vardı gece gördüm şuan göremedim 3 de kedi var evde kuşlar ayrı odada serbest uçuyor kedi balkonda uyuyor akşama kadar balkona serçeler geliyor diye balkon dışına su koydum güvercin yok gibi ama emin değilim. Bir kaç yerimi ısırdı hemende geçmiyor izi kaşıntısı daha önce kediler yokken pudra gibi toz serpiyordum kuş kanadına yerlere vs geçmişti şimdi yine oldu nasıl kurtulacağım bundan ilaçlama yaptıramam çünkü kuşlarımı kedimi gönderirler bunu ilaçsız nasıl çözebilirim kafesleri sıcak suyla yıkadım odayı süpürdüm eklediğim ürünler var faydası olur mu ?
Nokta kadar üstüne basınca toz gibi oluyor sanırım. Onu da ekleyeyim. Kuşların oda sürekli pencere açık kalıyordu ondan olabilir mi bilemedim salonda da siyah toz gibi gördüm üstüne basınca ezildi sanırım bit. Akarsid diye sordum zirai ilaç veterinere onlar kümes için evde kullanılmaz dediler ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• IMG_1163.webp
    IMG_1163.webp
    903.6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1164.webp
    IMG_1164.webp
    935.1 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1167.webp
    IMG_1167.webp
    450.7 KB · Görüntüleme: 4
Parazitin fotosunu atar mısın canlı görürsen. Bi de uçuyor mu yoksa zıplıyor mu ona bak. Uçan bir şey ise bit değildir. Bitlerin kanatları olmaz. Evlerde kitap biti denilen bitlerden bolca görülebilir,nemli ortamlarda sık görülebilir.
Kuşun üzerinde derisinde hareket eden böcek bit falan varsa kontrol edip bi yazın buraya.

Ama siz yine de dış parazit ilacı kullanın. Herhangi bir veteriner kliniğine gidip,ivermektin etken maddesi içeren dış parazit ilacı alın,zimec olabilir veya ivomec olabilir örneğin.
Şırıngaya çektirip almak daha ucuza uyguna gelirse ona göre alırsınız zaten koca şişeye ihtiyacınız yok.
Uygulanışı şöyle.
Kuşun ense tüylerini aralayıp ense derisine gelecek şekilde 1 damla damlatınız. Bu süreçte banyo da yapmasın ilacın etkisini azaltmaması için.
15 gün sonra yeniden 1 damla yapın tekrar.
Her bir kuşa uygulayın aynı gün bu şekilde ve dozajda.
Sonra gelişmeleri yazın.
Bu arada kafesi de bit ilacı ile temizlemeniz lazım,sıcak su olmaz. Sıcak su etkisizdir bitler için.
Veterinerden alırsınız sprey tarzında alırsanız uygulaması kolay olur. Ne için kullanacağınızı söyleyin ama,kafes temizliği için.

Bu aldığım ilaçları iade edeyim kabul ederse tabi onu alır yaparım inşallah çoğalmadan önüne geçerim. Canlı görmedim hiç sadece kafes kenarına içinde peçete serili siyah nokta kadar üstüne basınca kan çıkıyor ondan şüphe ettim bide beni ısırdı kaşınıyor sürekli

Bu aldığım ilaçları iade edeyim kabul ederse tabi onu alır yaparım inşallah çoğalmadan önüne geçerim. Canlı görmedim hiç sadece kafes kenarına içinde peçete serili siyah nokta kadar üstüne basınca kan çıkıyor ondan şüphe ettim bide beni ısırdı kaşınıyor sürekli
Bittir tahminen o zaman. Bitler kan emer ve ezince kan çıkar.
Çoğalmadan veterinerden ilaç alın. İvermektin etken maddesi olacak bakın buna dikkat edin,tırı vırı şeyler almayın.
İlaç kullanılması lazım.
Sebacil de alırsanız kafes temizliği yaparsınız. Sebacil örnek yani. Başka ürün de olabilir. Lakin veterinere danışın kullanımını iyi öğrenin.

Geri