Kuş çok kum yiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Eskiden kuşum kumundan hergün 2 3 defa alır bırakırdı. Son 2 3 gündür bayağı bir kum yiyor. Sizce neden olabilir?

Eskiden kuşum kumundan hergün 2 3 defa alır bırakırdı. Son 2 3 gündür bayağı bir kum yiyor. Sizce neden olabilir?
Mineral eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Sindirim konusunda problem yaşıyor olabilir.

Ya da bazı zamanlar can sıkıntısından bile kumla fazladan haşır neşir olma durumları vuku bulabiliyor.

Kuşunuzun genel durumuyla paralel giden birşey, bu yönde gözlemleriniz nelerdir?

Oyla 0
Mineral eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Sindirim konusunda problem yaşıyor olabilir.

Ya da bazı zamanlar can sıkıntısından bile kumla fazladan haşır neşir olma durumları vuku bulabiliyor.

Kuşunuzun genel durumuyla paralel giden birşey, bu yönde gözlemleriniz nelerdir?
Tüy döküyor biraz ama herzamanki gibi neşeli. Dışkısındada bir sorun yok. Kalamar ve gaga taşıda var kafeste. Yarın mineral blok alacağım. Sizce mineral eksikliği mineral blok olmadığı için midir?

Oyla 0
Kumunuz eğer gritli kumsa onla ilgisi yoktur. Mineral blokta zaten grit kumdan yapılır. Ancak kum gibi fazla yiyemiyorlar ve gagalarini torpulemeleri için iyi oluyor kum yerine onu kullanabilirsiniz

Oyla 0
Aslında grit sandım aldım içini açtım baktım meğerse beyaz kummuş. Peki mineral eksikliğinin sebepi mineral blok olmamasi olabilir mi?
Ben mineral blok hiç kullanmadım şimdiye kadar ama böyle bir sorun yaşamadım.Kumu da sürekli değil haftada 2 gün koyuyorum kafese.

Oyla 0
İyi bir aminoasit ve mineralleri içeren bir ürün alınız. Örneğin Tolyamin forte gibi.
Tüy döneminde kuşların ek besinlere daha çok ihtiyacı oluyor. Bu nedenle kum ya da mineral bloklara yönelme oranları artar. Eğer başka bir durum yoksa örneğin böbrek sorunları, sindirim sorunları gibi. Bahsettiğiniz kuş cennet ise mutlaka sert yapılı taşlar kullanın. Mineral blok, gaga taşı, kalamar...

Oyla 0
İyi bir aminoasit ve mineralleri içeren bir ürün alınız. Örneğin Tolyamin forte gibi.
Tüy döneminde kuşların ek besinlere daha çok ihtiyacı oluyor. Bu nedenle kum ya da mineral bloklara yönelme oranları artar. Eğer başka bir durum yoksa örneğin böbrek sorunları, sindirim sorunları gibi. Bahsettiğiniz kuş cennet ise mutlaka sert yapılı taşlar kullanın. Mineral blok, gaga taşı, kalamar...
Kuş gayet sağlıklı. Sadece 2 3tüyu yeniden çıktı. Mineral blok kesin bulunsun diyorlar. Bulundurmalımıyım tam anlamadım? Galiba kristal kum çok iş görmüyo. Yarın gidip mineral blok alayım denemekten zarar gelmez.

Oyla 0
Kristaller uygun olmaz. Mineral blok ya da gaga taşı mutlaka olmalı. Mineral blok yoksa grit kum mutlaka olsun.

Oyla 0
Geri