Kuş kümes yaptırma hk. yardım

Selimgeldi

Yeni Üye
Arkadaşlar evimin terasına 120*180 gibi ölçülerde temiz görünecek bir şekilde muhabbet ve kanarya hobi şeklinde besleyeceğim kabin veya kümes lazım kimden yaptırabilirim. Bursaya yeni tayin geldim pek çevre yok

Facebook ilan sayfalarını karıştırmanızı öneririm. Ek olarak güngör kafes, bst kafes, seba kafes gibi firmalar incelenebilir.

Hocam tam olarak nasıl birşey var kafanda biraz açarmısın. Tuğladan yada gazbetondan kulübe gibi birşey yapıp içine kafeslerimi yerleştiriceksin? Ona göre tavsiye verelim..

Ümit hocam pimapen veya ahşap bir şekilde demonte olarak düşünüyorum. İçine kafes ile muhabbet yada kanarya sıkılırsam Sivas Kumrusu besleyeceğim. Değişik fikirlere de saygım var.

Ümit hocam pimapen veya ahşap bir şekilde demonte olarak düşünüyorum. İçine kafes ile muhabbet yada kanarya sıkılırsam Sivas Kumrusu besleyeceğim. Değişik fikirlere de saygım var.

Pimapenden olurmu bilemedim ama olursada çok pahalıya çıkar. Bence ahşap kalastan (çok kalın olmayan) yada demir profilden iskelet yapılıp, duvarlarada sandiviç panel uygulanabilir. İskelet ahşap olursa bütün köşelere demir köşebent atılması şart yoksa sağlam olmaz. Ahşap çok esner çünkü..

İç ve dış duvarlar ahşap kontraplak, arasınada xps şeklinde yapılabilir. Hatta dış cepheyede xps uygulanabilir. Isı yalıtımı çok önemli çünkü. Çatıya biraz eğim verilip onduline çatı levhası uygulanabilir. Gündüz ışık alması içinde küçük bir pencere yapılabilir. Kapı vs. de olucak tabi..

Yalnız ben olsam bu tarz birşey yapıyorsam içine kafes koymam. Salma kümes şeklinde beslerim kuşları :)

Geri