Kuş sahiplendim ürünler hakkında kafam karışık

Hayvansever1

Yeni Üye
Merhabalar 35 günlük bir erkek muhabbet kuşu sahiplendik. Forumları ve interneti araştırıyorum. Grit kumu kuş kumu kireç taşı mineral taşı ürünleri hakkında bir çok farklı yorum görüş fikir var. Kafam çok karıştı. Bu ürünlerin hepsini veya hiçbirini kullanmalı/kullanmamalı mıyım ? Yardımcı olur musunuz olmazsa olmazımız hangi ürünlerdir. Ayrıca kuşumun cinsi ırkı nedir çene yanak tüyleri kabarık geldi normal yavrulara göre boyutu büyük geldi bana. Teşekkür ederim.

Hoş geldiniz, maşallah çok sevimli. Grit kum kullanılmalı, mineral taşı yerine himalaya tuz kayası tercih edilebilir. Kalamar alabiliyorsanız onu da kesinlikle öneririm

Grit kum bencede kullanılmamalı! Kuşa koca koca taşları yedirmek akıl mantık işi değil. İllaki kullanıcam diyorsanız bari kuvars kum kullanın. En azından boyutu küçük sindirim sistemine zarar vermez. Hiç kullanmasanızda olur.

Mineral blok denilen şey grit kumun alçılı hali. Yani mineral sağladığı falan yok. Gaga taşıda sade alçıdan yapılan birşey. Kuşa bunları vericeğinize kalamar kemiği verin daha iyi..

Sİze tavsiyem kaliteli temiz bir yem ve kaliteli bir multivitamin alın kafi. Yem garden mix vitaminde nekton s yada versele laga omnivit öneririm...

Olmazsa olmaz ürünler multivitamin, probiyotik, mineral takviyesi,aminoasit takviyesi.
Kuma gelirsek muhabbet kuşları için kum gerekli değil çünkü tohumların kabuğunu soyup yerler kabuk yemezler,sindirim için kuma gerek yok. Grit kum muhabbet kuşlarına takviye olarak biraz verilebilir ama gerek yok.
Gaga taşı almayın. Onun yerine kaliteli bir mineral blok taşı alabilirsiniz. Powermax mineral taşı olabilir.
Probiyotik olarak Kanatlı oil markasının prozim probiyotiğini öneririm. Multivitamin olarak Röhnfried Gervit-w olabilir.

Grit kum bencede kullanılmamalı! Kuşa koca koca taşları yedirmek akıl mantık işi değil. İllaki kullanıcam diyorsanız bari kuvars kum kullanın. En azından boyutu küçük sindirim sistemine zarar vermez. Hiç kullanmasanızda olur.

Mineral blok denilen şey grit kumun alçılı hali. Yani mineral sağladığı falan yok. Gaga taşıda sade alçıdan yapılan birşey. Kuşa bunları vericeğinize kalamar kemiği verin daha iyi..

Sİze tavsiyem kaliteli temiz bir yem ve kaliteli bir multivitamin alın kafi. Yem garden mix vitaminde nekton s yada versele laga omnivit öneririm...
Neden probiyotik önermediniz acaba

Üstüne tıklayınca açıldı şimdi. Aslında resim direk görünmesi gerekiyor. Neyse maşallah çok güzel bir yavru. Mutasyonu klasik gök mavi ırkı Jumbo gibi. Çok ayırt edemiyorum ben @Doğanay Y. Net yorum yapar🙂👍
kuşunuz klasik gök mavi, ancak jumbo kırığı gibi daha çok.

Geri