Kuş Toprağı kullanımı hakkında

Melike Gül

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar, aranızda kuş toprağı kullanan var mı? Kuştat'ın kuş toprağını almıştım. Bir ara mama kabına koyup önüne koymuştum ama hiç ilgi göstermedi. 2-3 gün sonrada ben çıkardım. Bu toprağın kullanımı nasıl olmalı. Sanırım ihtiyaçları olduğunda tüketiyorlar. Mesela 7-24 kafesinde durabilir mi. Bende kare bir suluk vardı bu sefer de onun içine koymayı düşünüyorum. Kumluğunun yanında orda hep takılı kalması sorun yaratır mı? Yoksa bunu 2 haftada bir kere falan mı vermemiz lazım.
Birde bazı yerlerde nemlendirilmesi gerektiğini okudum. Yani toprak hep hafif nemli şekilde mi kalmalı. Bu kursak mantarına vs gibi sorunlara yol açmaz değil mi? Mesela günde 1 fıs su püskürtmem yeterli olur mu? Bu kuş toprağını alırken baya tüketir diye düşünmüştüm ama hiç tüketim yapmadığını görünce ben mi birşeyi yanlış yapıyorum diye düşündüm

Ben hiç kullanmadım açıkçası dememek istiyorum
Ama bir ara ben grit kum kullandım
Toprak şeklindeydi onun yerini alıyordur dedim
Haftada bir defa değiştirilmesini gerektiğini biliyorum

Biz kullanmıştık. Minarel ihtiyacı varsa baya tüketiyorlar. Kum kullanıyorsanız az tüketebilirler. Mamalarına katabilirsiniz. Yada kumla karıştırıpta verebilirsiniz. Nemlendirmeyin bakteri oluşabilir diyorlar kum gibi haftada bir değiştirebilirsiniz.

Bende kullanıyorum az koyun çabuk kuruyor baktiniz bitirdi yenilersiniz. Kuşunuzun ihtiyacı varsa hepsini bitirir yoksa eseler durur arada o da yeter ona.
Kullanan birkaç kisiden duymustum tuylerinin daha canlı olduğunu soylemislerdi tabi 1 2 ay kullanip fark etmisler ama ben verilen vitaminlerin bakımın tüyde daha etkili oldugunu düşünüyorum. Vucütta eksik olan minerali vitamini kumdan topraktan karsilar diye düşünüyorum

Hepinize cevaplarınız için çokk teşekkür ederim :giggle: İnternetten her arattığımda hep nemli kalması gerektiği yazıyordu o nemi anlamamıştım bende. Çünkü banada bakteri oluşturabilir gibi geliyor.
Şuan şu şekilde suluğunu koydum;
33F6DDE6-8737-4300-9003-721C7F18ACB9.jpeg
Bakalım tüketecek mi, çok merak ediyorum, şuan çok hafif bir nemi var toprağın, sanırım nemden kastettikleri buydu

8405D4DE-905E-4A10-BCE2-FA365ACECABF.jpg
Ürünü suluğa koyduktan sonra paketi incelemeye başladım ve üstündeki numara dikkatimi çekti. Sonra neden bu numaraya yazmıyorum ki diye düşündüm😃 Az önce numarayı kaydedip watsaptan mesaj attım. Hemen cevapladı. Sizinle de paylaşmak istiyorum.
62DA6CC8-B80A-4581-9105-50F01A524B2C.png
A27BE953-61EB-456B-999A-AC491A032522.png
Bu şekilde bir konuşma gerçekleşti. Sonra daha iyi anlatabilmek için aradı ve şunları söyledi. Kare suluğa koyduğum için kuş toprağı yediği zaman alta dökülmez dedi o yüzden size attığım mamalıkları kullanmanız daha iyi olur dedi. İlk başlarda çok tüketecektir sonra daha az tüketir ve haftada 1 defa yenilemeniz yeterli olur dedi.Su püskürtme konusunu sorduğumda ise böyle birşeye hiç gerek olmadığını o uyarıyı Adana gibi çok sıcak illerde yaşayanlar için yazdıklarını söyledi.
Yani aslında internette yazan çoğu bilgi yanlışmış, çoğunda düzenli olarak su püskürtülmeli diye yazıyordu.

Geri