Melike Gül
Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar, aranızda kuş toprağı kullanan var mı? Kuştat'ın kuş toprağını almıştım. Bir ara mama kabına koyup önüne koymuştum ama hiç ilgi göstermedi. 2-3 gün sonrada ben çıkardım. Bu toprağın kullanımı nasıl olmalı. Sanırım ihtiyaçları olduğunda tüketiyorlar. Mesela 7-24 kafesinde durabilir mi. Bende kare bir suluk vardı bu sefer de onun içine koymayı düşünüyorum. Kumluğunun yanında orda hep takılı kalması sorun yaratır mı? Yoksa bunu 2 haftada bir kere falan mı vermemiz lazım.
Birde bazı yerlerde nemlendirilmesi gerektiğini okudum. Yani toprak hep hafif nemli şekilde mi kalmalı. Bu kursak mantarına vs gibi sorunlara yol açmaz değil mi? Mesela günde 1 fıs su püskürtmem yeterli olur mu? Bu kuş toprağını alırken baya tüketir diye düşünmüştüm ama hiç tüketim yapmadığını görünce ben mi birşeyi yanlış yapıyorum diye düşündüm
Birde bazı yerlerde nemlendirilmesi gerektiğini okudum. Yani toprak hep hafif nemli şekilde mi kalmalı. Bu kursak mantarına vs gibi sorunlara yol açmaz değil mi? Mesela günde 1 fıs su püskürtmem yeterli olur mu? Bu kuş toprağını alırken baya tüketir diye düşünmüştüm ama hiç tüketim yapmadığını görünce ben mi birşeyi yanlış yapıyorum diye düşündüm