Kuş Üreme Döneminde Ne Yapmalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omerarda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

omerarda

iyikus.com Üyesi
merhabalar ben 3 yıla yakındır kuş bakıyorum ve sizlere sorularım var ben kuşlarımdan yavru almak istiyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var kuşlarım hiç kendi aralarında kavga etmiyor ama hiç öyle sarmaş dolaş olduklarınıda görmedim dişi kuşum 9 aylık felan ve hiç ağızdan ağıza yem aldıklarınıda görmedim bunları eş tutturmak için ne yapmalıyım şimdiden cevaplar için teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba, erkek kuşunuz tüy döneminde. Öncelikle bunu atlatmalı. Dişi ise 9 aydır sizde ise genç gösteriyor. Başka bir konu açsanız 6 aylık gibi derdim sanırım. :)
Dişi de henüz kızışmış görünümde olmadığından istediğiniz etkileşim gerçekleşmiyor olmalı.

Merhaba, erkek kuşunuz tüy döneminde. Öncelikle bunu atlatmalı. Dişi ise 9 aydır sizde ise genç gösteriyor. Başka bir konu açsanız 6 aylık gibi derdim sanırım. :)
Dişi de henüz kızışmış görünümde olmadığından istediğiniz etkileşim gerçekleşmiyor olmalı.
hocam ben şubatta aldım o zaman 2 aylık desem hadi diyelim 1 aylık ondan dolayyı 9 aylık dedim dediğiniz gibide olabilir peki neler yapabiliriim tüy dökümünden sonra günlük olarak sularına gerwit w entrobac ve bt amin forte veriyorum haftada 1 2 kere nane veriyorum ama yiyorlarmı emin değilim daha çok parçalıyorlar gibi bir arada sarı kuşun kahverengi oldu baya ama cok oluyor 2 ay felan oluyor benım dıger kusun ceresi zaten hep aynı full mavi(:

Son düzenleme:
a
abi merhabalar tekrardan kuşum 5-6 günde kahverengi oldu baya sanırsam kızışıyor tekrardan ilk foto pazartesi 2.fotograf bugun son fotoğraftaki ise erkek kuşum sence ne olur çiftleşirlermi birde çiftleşmelleri için ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Maşallah ikisine de. Her gün takviye önermiyorum hocam. Haftada 2 günden fazla vermeyin. En azından bu düzene alışsınlar. Bir de su takviyelerinden çok yumuşak gıdalara eklenen takviyeler sanki daha verimli oluyor. Yumurta maması + sebze mamaları hazırlamayı ihmal etmeyiniz. Çimlendirmeler de üreme dönemine hazırlık için çok elverişli olur.

Maşallah ikisine de. Her gün takviye önermiyorum hocam. Haftada 2 günden fazla vermeyin. En azından bu düzene alışsınlar. Bir de su takviyelerinden çok yumuşak gıdalara eklenen takviyeler sanki daha verimli oluyor. Yumurta maması + sebze mamaları hazırlamayı ihmal etmeyiniz. Çimlendirmeler de üreme dönemine hazırlık için çok elverişli olur.
abi sağolasın ama ben yumurta maması almayı unuttum petshoplarda vs bulabılırmıyım birde kuşum tahta kemiriyor neyden kaynaklı olabilir dişi kuşum

Watch WhatsApp Video 2025-10-18 at 17.34.55_d9df1b63 | Streamable abi erkek kuşum kur mu yapıyor

abi sağolasın ama ben yumurta maması almayı unuttum petshoplarda vs bulabılırmıyım birde kuşum tahta kemiriyor neyden kaynaklı olabilir dişi kuşum
dişi kuşlarda özellikle bu sık olur. Kızgınlık belirtisi çoğu zaman ama aynı anda gaga törpüleme vb. aktiviteler için de sık yaptıkları bir davranış. Stres atmalarına birebir.
Petshopdan değil de petmarketburada, karadenizpet gibi sitelerden Cede, Versele Laga, Quiko (buna benzer bir başka marka var karışmasın) ve Witte Molen gibi markalar olabilir. En çok Cede ve Quiko ürünlerinden verim aldım ben.

dişi kuşlarda özellikle bu sık olur. Kızgınlık belirtisi çoğu zaman ama aynı anda gaga törpüleme vb. aktiviteler için de sık yaptıkları bir davranış. Stres atmalarına birebir.
Petshopdan değil de petmarketburada, karadenizpet gibi sitelerden Cede, Versele Laga, Quiko (buna benzer bir başka marka var karışmasın) ve Witte Molen gibi markalar olabilir. En çok Cede ve Quiko ürünlerinden verim aldım ben.
anladım abi dişii kuşum bildiiğin erkek kuş gibii ötüyor kafasını sallıyor kusmak istiyor ama erkeğe yakınnlaşınca erkek kaçıyor sanırsam kabul etmiyo hemenn yakınlaşınca tellere atlıyor birbirlerini aslında temizliyorlardı
erkek kuşum Watch WhatsApp Video 2025-10-18 at 17.34.55_d9df1b63 | Streamable
erkek kuşum videoyu attıgım gun boyleydı
gaga taşı aldım abi birde akşam taktım öğlen geldim full toz olmuş alçı halinde olandan almıştım maşallah valla hemenn bıtırmıslerdı

Erkek kuşlar o davranışı pek kabul etmiyor. Dişi kuşunuz belli ki çok hazır. Biraz zaman verin. Maşallah kuşlarınıza çok güzel görünüyorlar. Dişi kuşların en sevmediğim bir özelliği gaga taşıyla oynama sorunları. Ara sıra havuç, sağlıklı ağaç dalları vb. şeyler takıp kemirmesine destek olunuz. Yeşillik verebilirsiniz ek olarak kuşları biraz daha rahatlatacaktır. Bir dal nane, roka, tere gibi

Erkek kuşlar o davranışı pek kabul etmiyor. Dişi kuşunuz belli ki çok hazır. Biraz zaman verin. Maşallah kuşlarınıza çok güzel görünüyorlar. Dişi kuşların en sevmediğim bir özelliği gaga taşıyla oynama sorunları. Ara sıra havuç, sağlıklı ağaç dalları vb. şeyler takıp kemirmesine destek olunuz. Yeşillik verebilirsiniz ek olarak kuşları biraz daha rahatlatacaktır. Bir dal nane, roka, tere gibi
Sağolasın abi inşallah çiftleşirlerse başlıkla bilgilendirecem zaman zaman, üniversiteye hazırlanıyorum kafa dağıtmak içinde kuşlarla ilgileniyorum hobim diyebilirim ☺️

çok az kalmış. Dişiyi ikna eder bir kaç güne :) Belki yarın bile olabilir.

çok az kalmış. Dişiyi ikna eder bir kaç güne :) Belki yarın bile olabilir.
inşallah abi çok teşekkür ederim geri dönüşleriniz için bazen böyle dişi darlıyor erkeği erkek tellere atlıyor bazen erkek böyle yapıyor ikisininnde tam böyle anı olsa gerçeklesecek insallah
Güncelleme: dişi kuşum birden erkeğe saldırdi
Watch unnamed | Streamable
Dakika bire doğru saldırıyor abi 😞

Son düzenleme:
Ufak tefek agresif davranışlar olur normaldir. İnsanlar gibi anlaşma beklemeyin onlardan. Saldırması eş olarak kabıl etmediği anlamına gelmez.

Ciddi sorun değil ama biyotin ile destekleyin daha doğrusu B kompleks desteğini gün aşırı yapın ihmal etmeyin.

Geri