Kuş Üreme Döneminde Ne Yapmalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omerarda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
Aslında büyük bir sorun var. Yumurtlama için uygun bir alan arayışında hala. Böyle durumlarda eğer yuvalık takıldıysa pek isteğini karşılamamış olabilir. Yuvalığın yönü değiştirilebilir veya yemlik çıkartıldıktan sonra durumu tekrardan izlemenizi tavsiye ederim.

Aslında büyük bir sorun var. Yumurtlama için uygun bir alan arayışında hala. Böyle durumlarda eğer yuvalık takıldıysa pek isteğini karşılamamış olabilir. Yuvalığın yönü değiştirilebilir veya yemlik çıkartıldıktan sonra durumu tekrardan izlemenizi tavsiye ederim.
Abi kapağı terse kalıyor açamıyorum diye sağ tarafa takıyorum dediğinizi tekrardan yapar diğer tarafa takarım aslında içine giriyordu yuvaligin neden böyle yaptığını anlamadım.
İnşallah çözülür ya
Herşeyine dikkat etmeye çalışıyorum
Başka tavsiyelerinizde varsa müteşekkir olurum

O halde hiç ellemeyin. Bir süre daha yuvalığı keşfetmeye devam etsin.

O halde hiç ellemeyin. Bir süre daha yuvalığı keşfetmeye devam etsin.
Şimdi gittim baktım ağzından granür düştü kafes tabanliginda birkactene granür oluyor giriyor içine herhalde teşekkürler abi sağolasın hocam
Şimdi gördüm içerde kazı yapıyor çok mutluyum şuan 🥰 çıktı geri

Hadi gözün aydın. Yemliği çıkarman işe yaradı demekki.
abi hayırlı sabahlar genelde kuşlar eş tuttuktan sonra kaç gün içinde veya hafta içinde çiftleşirler dediğim gibi birkaç kez yem kusarken gördüm onları. dişide arada giriyor yuvalığa
Kuyruğu böyle dişinin

Son düzenleme:
En geç 10 gün içinde çiftleşme başlar diye tahmin ediyorum. Siz bol bol yavru besleme sesi dinletin. Öğlen vakitlerinde dinletmeniz daha avantajlı olır.
inşallah abi sağolasın
bizim erkek kur yapıyor kusacak gibi yapıyor yemi ama bazen dişi arkasına dönüp bakmıyor bazende kusuyor yiyorlar garip yavaş yavaş sanırsam

Son düzenleme:
Granür fazla koyduysanız genelde bunu yapacaktır. Yumurtlama evresinde pek fazla talaş veya granül sevmiyorlar. Yine de ellemeyin, kendisi düzeni kursun

Hayır oldukça olağan
@Selçuk YÜKSEL
@Doğanay Y. hocalarım sabahın korunde yazdıgım ıcın kusuruma bakmayın korkudan bir anda yataktan fırladım muhabbet kuşlarım bir anda gece gece çırpınmaya başladılar ordan oraya uçtular acaba karanlıktan korkuyor olabilirler mi biraz da korkum yumurta olduğu zaman böyle uçuşurken mazallah yumurta kuşun içinde kırılır dıyye korkuyorum cozum onerınnız varsa ssevınırım hayyvanlara ufak kucuk los bır ısık gıbı vs
Disari cikardim disi jafes altina giro 😂
Birde yuvaligin kapagini actim daha cok ilgilensin diye

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir ses veya titreşimden korkmuşlardır muhtemelen. Bir daha tekrarlarsa loş bir ışık açarsınız gece lambası tarzında.
hocam benim erkek kuş yuvalıığın önune gecıp konusuo dişi hiç oralı değil erkekte sadece onunde duruo ıcerı felan gırmıo
dişi kuşumda kuyruk kaldırıyor gibi hocam ve hocam kuyruk sekiyor
@Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y.
@budggiesd
Fotoğraflara da bakın abi yumurta olabilir mi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri