Kuş Yumurtadan Çıktı Ne Yapmam Lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan A. Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Müdahale olarak hiçbir şey yapmanıza gerek yok
Kuşlarıniza haftada iki defa yumurta maması yapınız.kafes temizliğini kafes çekmeceli ise sadece çekmeceyi temizleyin
Bu süreçte yem değişikliği yapmayın
Kalamar kemiği
Gaga taşı
Kumu kafesten eksik etmeyin
Yuvalık temizliğini bütün yavrular çıktıktan sonra yapınız. Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Başka birşey olursa ekleme yaparım 😊

Şu aşamada kırılan yumurtanın kabuğu kaldı ise onu yuva içinden alınız. Bunun haricinde sabahı beklemek lazım. En hassas olduğu dönemler. Kuşların üretimi kategorisini + kuluçka günlüğü kategorisini inceleyiniz.

Haşlanmış yumurta
Bir çay kaşığı çiğ susam
Yeşillik bir tutam
Tarçın bir çimdik
Yumurtanin sarısı az olacak şekilde ister rendeleyin ister çatal ile ezin
Ben eve geldiğimde temiz folluğa yavruları ve yumurtalari yerleştirdim.
Yavrunun kursaği tamamen yemle domuştu.Ben bakmadan önce babası yuvalıktaydı ben gelince çıktı. Sanırım o besledi. Yavruyu elime alırken çok korktum hayvan 1 deri 1 kemik yavruyu koyarken çam talaşının üstüne yaklaşık 1 santim yüksekliğinden bıraktım. Birşey olurmu

Ben eve geldiğimde temiz folluğa yavruları ve yumurtalari yerleştirdim.
Yavrunun kursaği tamamen yemle domuştu.Ben bakmadan önce babası yuvalıktaydı ben gelince çıktı. Sanırım o besledi. Yavruyu elime alırken çok korktum hayvan 1 deri 1 kemik yavruyu koyarken çam talaşının üstüne yaklaşık 1 santim yüksekliğinden bıraktım. Birşey olurmu
hayır bir şey olmaz. Olabildiğince yavruyla az temas kurmak lazım ilk bir hafta

Siz pek girişken davranıyorsunuz 😄size alışkın oldukları için sanırım mümkün olduğunca az elleyin tüylenmeye başlayınca temas halinde sorun etmiyor genelde anaçlar ama şuan çok küçük ve savunmasız oldukları için mikrop kapabilirler ve ölümle sonuçlanır

Son düzenleme:
Geri