Kuşlar için İzmir’de Laboratuar İncelemesi ve Veteriner

Aydaca

iyikus.com Üyesi
Merhaba dostlar, 15 gün önce muhabbet kuşumda aniden kusma ve akabinde keyifsizleşme oldu. Daha önceki kuşumu kursak mantarından kaybettiğim için bunun ne anlama geldiğini biliyordum ve korktum. Araştırmalarımda İzmir’de ÖZM Hayvan Tanı Laboratuvarını buldum kendileriyle görüşüp kuşumun dışkısını götürdüm ve incelemede maalesef megabakteri gördüler. İzmir’de kuş veterinerleri konusunda tatsız deneyimlerim olduğu için kendilerinin tavsiyesiyle Hekim Veteriner Kliniğine gittik. Ali İsa bey gerçekten dürüst ve paragöz biri değil. Henüz başında yakaladığımızı söyleyerek 15 gün kullanmamız için Amphotericin B verdi. Bu 15 gün hem ilacı kullandık hem de sizlerin kekik çayı ver tavsiyesi üzerine bahar aylarında dağlardan topladığımız taze kekik vardı buzlukta, hergün 1-2 filiz ondan verdim kuşuma. 15 günün sonunda yani dün tekrar örnek alıp laboratuara götürdüm ve sonuç negatif, megabakteri temizlenmiş. Erken yakalamamızın etkisi oldu. Şimdi 1.5-2 ay arayla örnek götürerek takipte olacağız. Umarım İzmir’de olan ve bu sorunu yaşayan birilerine faydam dokunur.

Geri