Kuşlar maden suyu içer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Merhaba arkadaşlar. Kuşların maden suyu içmesinde sizce bir sakınca var mı? (Dikkatle söylüyorum soda değil maden suyu)

Sodanın astini kaçırırsan maden suyu olur.
Soda ile maden suyu aynı şey değildir! Soda; içme suyuna, 1 litreye en az 570-750 mg bikarbonat ve 1000 mg karbondioksit katılarak elde edilen yapay bir içecektir. Maden suyu ise doğal bir içecektir ve mineral açısından zengindir. Yukarıda da yazdığım gibi içeriğinde bikarbonat ve karbondioksitin yanı sıra; magnezyum, kalsiyum, sülfat, demir, potasyum gibi elementler vardır.

Oyla 0
Arkadaşlar ben maden suyunun kesinlikle kuşlarda kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çok netim. Zira şahsi tecrübem kuşlara dokunduğu yönünde. Kuşlara maden suyu yaramıyor arkadaşlar. İçinde üç beş mineral var diye riske atmayın. Kuşlara göre birşey değil...

Oyla 0
Arkadaşlar ben maden suyunun kesinlikle kuşlarda kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çok netim. Zira şahsi tecrübem kuşlara dokunduğu yönünde. Kuşlara maden suyu yaramıyor arkadaşlar. İçinde üç beş mineral var diye riske atmayın. Kuşlara göre birşey değil...
Mineral ihtiyacını farklı birşey den karşılıyorsa bende pek gerekli olmadığı kanaatindeyim. Bence en iyisi bizler içelim maden suyunu. :D

Oyla 0
Geri