Kuşlar neden ısırır ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Merhabalar hocam arada bir konu açıyorum. Biraz fazla oldum sanırım bu aralar ☺️ hocalarım bilirler bir erkek sevda papağanım vardı. Yanına bir dişi aldım 1 ayı geçti. Kuşlar bu aralar çok sık yuvaya girmeye başladılar. Dişi de bize biraz alıştı sayılır. Ama bizim erkek son zamanlarda aşırı derecede beni ısırmaya başladı. İlk başlarda yuvayı koruyor diye kafeste yapıyor sanıyordum. Ama artık dışarda da ıssırıyor baya baya kanatıyor, ve bu benim çok canımı sıkmaya başladı. Bütün parmaklarım delik deşik oldu. İlk başlarda fazla sesimi çıkarmıyordum ama artık bende kızıp bağırmaya başladım. Hatta o kadar sinirlendim ki dün akşam saatlerinde karanlık bir odaya koydum kafesi. Dayanamadım yine çıkardım. Bugün yine ısırınca yine karanlık odaya koydum. Hatta kuşları vermeyi bile düşünüyorum. O kadar sinirleniyorum. Sizce ne yapmayalım karanlık oda da bi kaç gün dursalar biraz durulur mu sakinleşir mi acaba ?

Eş tutmuşlar demekki ve dişiyi kıskanıyor. Karanlık odaya almak üreme dürtülerini baskılar almayın. Her ısırdığında ceza olarak kafesine koyun. Sürekli bunu yaparsanız istisnasız ısırmayı bırakır.

Eş tutmuşlar demekki ve dişiyi kıskanıyor. Karanlık odaya almak üreme dürtülerini baskılar almayın. Her ısırdığında ceza olarak kafesine koyun. Sürekli bunu yaparsanız istisnasız ısırmayı bırakır.
Dediğiniz gibi ısırdığında yakalayıp kafese koyuyorum zaten. Ama artık bütün parmaklarımda yara bandı var neredeyse. Örnek dün bi odaya girdi gittim almaya parmağımı biraz ıssırdı. Önceden elime gelen kuş gelmiyor ıssırıyor kafama geldi parmağımı uzattım gelsin diye onu da kanatıp bıraktı. Sonra yakalayıp kafese koydum dediğiniz gibi. Yani bunu dişi ortada yokken de yapmaya başladı. Ve sürekli yuvalıkta takılmaya başladılar. Ama arada sanırım dişi bizim oğlanı ısırıyor olabilir. Çünkü bazen bağrıyor. Bu sorun olmaz heralde değil mi ?

Genelde eşleme amaçlı bir yol seçildiğinde bir kısımda (özellikle evcilliğin zayıflaması) aksama oluyor. Bunu bilerek hareket etmek gerekiyor. Isırması da hocamın dediği gibi size karşı daha baskın olduğunu göstermek amaçlı. Davranışı unutması için eşleme hariç bir dönemde değerlendirmek ve bu yönde çalışmalar yapmak gerekiyor

Genelde eşleme amaçlı bir yol seçildiğinde bir kısımda (özellikle evcilliğin zayıflaması) aksama oluyor. Bunu bilerek hareket etmek gerekiyor. Isırması da hocamın dediği gibi size karşı daha baskın olduğunu göstermek amaçlı. Davranışı unutması için eşleme hariç bir dönemde değerlendirmek ve bu yönde çalışmalar yapmak gerekiyor
Eşleşme hariç durum dediğiniz ne hocam dişiyle ayırmak gibi bişey mi ? Tırnağı kırıldığı zaman dişiyle ayrıydılar o zaman böyle ısırması fazla yoktu. Yani ufak tefek oluyordu ama kanatacak kadar değildi.

Bir de hocam bi kaç yerde denk geldim belli bir süre sonra yine evcilleşir gibi yorumlar falan vardı. Yani bu agrasiflik belli bir süre sonra bitip yine bizim parmağımıza gelip oynama ihtimali olur mu ?

Bir de hocam bi kaç yerde denk geldim belli bir süre sonra yine evcilleşir gibi yorumlar falan vardı. Yani bu agrasiflik belli bir süre sonra bitip yine bizim parmağımıza gelip oynama ihtimali olur mu ?
Tabi olur. Ya parmağınızı uzatmayın ona yada ısırınca çekmeyin. Siz çektikçe o işe yaradığını düşünüp yapmaya devam edecektir.

Tabi olur. Ya parmağınızı uzatmayın ona yada ısırınca çekmeyin. Siz çektikçe o işe yaradığını düşünüp yapmaya devam edecektir.
Çekmiyorum hocam zaten de ısırınca bende sinirlenip dediğiniz gibi kafese koyuyordum. Eldiven bulamadım 2 gündür kullanılmamış çorabı elime geçiriyorum önce ikisi birden baktı biraz gagaladılar. Biraz da ısırmaya çalıştılar baktılar bu bizim ısırdığımız el değil bıraktılar 😂 5 dakika sonra hanımın elini ısırdı. Böyle böyle bıraktıracaz artık eldiven alıp o şekilde deneyeceğim bugünde

Ayak sorununun tedavisi sürecinde bir güven kaybı mı yaşanıyor ki :(

Ayak sorununun tedavisi sürecinde bir güven kaybı mı yaşanıyor ki :(
Öyle birşey olacağını sanmıyorum hocam ben iki elimle tutuyorum eşim kremi sürüyor. Sürerken de onu teselli etmeye çalışıyoruz sakince konuşuyoruz. Sakin ol oğlum senin iyiliğin için yapıyoruz falan diyoruz 😂 daha ne yapalım anlamadım valla

Gelinden bu yana havasından geçilmiyor 😂
Belkide tırnakdan dolayı canı yanıyordu o yüzden hırsını bizden çıkarıyordu. 😂 diğer tırnakta düşecek mi gelecek mi ona bakalım ondan sonra durumu ne olacak. Tırnak işi bittikten sonra bakacaz artık agrasifliği devam edecek mi bitecek mi ondan sonra bir yol izlemeyi düşünüyorum. Şimdilik kar eldiveni aldım onunla seviyorum 😂

Geri