Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Pan-Terramycin
Veteriner Sistemik Antibakteriyel
Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır
4803
(Fotoğraf @Farukk )
Bileşimi: Pan-Terramycin Enjeksiyonluk Çözelti her ml’de propilen glikol solüsyonu içinde 30 mg oksitetrasiklin aktivitesine eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür içermektedir. Düşük ısı derecelerinde akıcı olan, steril ve dayanıklı bir enjeksiyonluk çözeltidir.

Oksitetrasiklin, tetrasiklin grubuna bağlı geniş spektrumlu bir antibakteriyeldir.

Kuşlarda Pan-Terramycin Kullanımı
Kuşlarda Pan terramycin kullanımı hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ürün geniş spektrumlu bir antibakteriyel olduğu için hem tedavi hemde kuşların kürleri için kullanılabilecek bir üründür. Elbette veteriner tavsiyesiyle kullanımı daha doğru olacaktır.

Kuşlarda ishal, durgunluk, iştahsızlık, solunum yolu sorunlarında ya da tam anlamıyla bu sorunların karması bir durum söz konusu ise tercih edilebilecek ürünlerden bir tanesidir Pan Terramycin. Tedavi süreci ve kullanımı hakkında bilgiyi altta sundum. Tedavi sonrasında kaybedilen sıvı, vitamin ve aminiasitlerin tekrar kazandırılması için B vitamini ve aminoasitler yönünden zengin ürünler ya da direk Aminosol alınarak kullanılabilir. Kuşunuz tedaviye yanıt vermiş ve ishal toparlamış ise vitamine geçilmelidir. 3-5 gün arası süren tedaviden hemen sonra vitamin, ardından probiyotik ve elektrolit desteği sunulmalıdır.

Ürün kullanılırken kafeste bulunan gaga taşı, kalamar kemiği, kum vb gibi ek gıdalar çıkarılmalıdır ve tedavi sonrasında kullanımına devam edilmelidir. Bu süre zarfında mama ve sebze verilmemelidir. Sadece yemi bulunmalıdır.

Pan Terramycin KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU
Ürün Veteriner hekim tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır. Tedavinin süresi hastalığın şiddetine ve veteriner hekimin değerlendirmesine göre 3-5 gün olabilir.

Kuşlar için genellikle 100 mg suluğa 6 damla ya da suyla bir miktar seyrelttikten sonra ağızdan 1 damla şeklinde uygulanabilir. Ham haliyle uygulanması @Farukk arkadaşımızın söylediğine göre ağır gelmekte ve kuşları zorlamaktadır. Öncelikle önerilen yöntem suluğuna katılarak verilmesidir.

Suluğa verildiğinde pan terramycin en geç 10 saat içinde temiz su ile tazelenmelidir.
Kafes içerisinde bulunan tüm ek gıdalar kaldırılmalıdır tedavi sürecinde!
 
Son düzenleme:

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Guvercinlerde kullanimi hakinda bilgi verebilirmisiniz?
igne ile vursak daha mi faydali olur acaba?
Güvercinler muhabbet kuşlarına göre ağırlık açısından daha ağır olduklarından kullanım oranı da buna göre değişiyor. Güvercin beslemediğim için tam yardımcı olamam ama bir arkadaşı etiketledim. Gördüğü an yazacaktır bilgisi varsa
@Farukk
 

GüzelKuş

Veteran
Katılım
4 Tem 2017
Mesajlar
2,120
Çözümler
3
Yaş
33
Konum
Ankara
Guvercinlerde kullanimi hakinda bilgi verebilirmisiniz?
igne ile vursak daha mi faydali olur acaba?
Merhaba. Güvercinler için kullanmadım bende hiç. Tavuklarda kullanımına rastladım bir iki kez, deri altından catasol gibi bir vitaminle solüsyon oluşturup ama denemedim. Siz güvercinlerde ne için kullanacaksınız? Ufak çaplı bakteriyel ishallerde, solunum yolu sorunları başlangıcında kullanılabilir. Hafiftir. güvercinler için daha bilindik ilaçlar var.
 
Üst