Kuşlarda yavru alamama

İsmailll

iyikus.com Üyesi
Benım 8 ciftim var evde odamda bakıyorum kızgın cereler dişi kahverengi erkek koyu mavı bütün ciftler olmasada yem kusma var öpüşme var ama cifleşme ve yuvaya ilgi yok bunun icin bir önerisi bilgisi olan var mı nasıl bır yol izlemeliyim

Not. Yem olarak karısık muhabbet yemi ve bugday arpa mercimek mısır maş fasulyesi karısık güvercin yemi muhabbet yemi filizlendirmesı veriyorum
Haftada 1 pantonic veriyorum

Benım 8 ciftim var evde odamda bakıyorum kızgın cereler dişi kahverengi erkek koyu mavı bütün ciftler olmasada yem kusma var öpüşme var ama cifleşme ve yuvaya ilgi yok bunun icin bir önerisi bilgisi olan var mı nasıl bır yol izlemeliyim

Not. Yem olarak karısık muhabbet yemi ve bugday arpa mercimek mısır maş fasulyesi karısık güvercin yemi muhabbet yemi filizlendirmesı veriyorum
Haftada 1 pantonic veriyorum
foto atar mısınız?ortamda çok ses var mı?

Oyla 0
Bu işe bilerek girdiğinizi düşünerek çok detaya girmek istemem. Üretimde pek çok püf noktaları var ama temel bazı kurallar da var.
  1. Kuşlar ergen mi (ideal 1 yaş)
  2. Erkekler ne kadar süre teklendi ve yuvayı sahiplendi?
  3. Eşleme öncesinde salmada kim kimle anlaşabiliyor bakıldı mı?
  4. Yem kusma öoüşme anlaşma gereği mi yoksa sevgi ve eşleşme gereği mi oluyor?
  5. Ayırma yöntemi yeterli süre uygulandı mı?
  6. E+S vitamini / Breedmax gibi destekler yeterince ve doğru veriliyor mu?
Çok uzatmadan şunu ifade edeyim. Sizin kuşlar arkadaş olmuşlar kesinlikle ama eş olma isteği ve arzusuna kavuşmamışlar gibi anlıyorum. Yukarıdaki maddeleri cevaplarsanız sorunuzun bazı cevapları da ortaya belirmeye başlayacaktır. Kuşlarınızı üreme istek ve kondüsyona ulaştırmanızı tavsiye eder sağlıklı üretimler dilerim. Bazen çok sabretmek gerekebilir bunu da hatırlamakta fayda var.

Oyla 0
Hayır ses yok boş oda sadece kuşlar var
Şimdi dikkatimi çekti. Resimde gördüm. Kafeslerinizde daha çok yem mama vb. kuşlara enerji verecek şeyler olmalı. Enerji verecek yumurta maması, bol darı tohum taze yem ilave katkılar vs. olmasında yarar var. Bazı kuşlarınız keyifsiz ve kabarık gibi duruyor. Öncesinde iç parazit yaptınız sanıyorum. Kuşların üretime girmeden rahatlaması lazım. Keyifli ve enerjik kuşlar çok öter. Belli saatlerde ötüş onları gaza getirir. Gürültülü ortamda üreme etkin olur. Sessiz olmaları iyi değildir.

Oyla 0
Şimdi dikkatimi çekti. Resimde gördüm. Kafeslerinizde daha çok yem mama vb. kuşlara enerji verecek şeyler olmalı. Enerji verecek yumurta maması, bol darı tohum taze yem ilave katkılar vs. olmasında yarar var. Bazı kuşlarınız keyifsiz ve kabarık gibi duruyor. Öncesinde iç parazit yaptınız sanıyorum. Kuşların üretime girmeden rahatlaması lazım. Keyifli ve enerjik kuşlar çok öter. Belli saatlerde ötüş onları gaza getirir. Gürültülü ortamda üreme etkin olur. Sessiz olmaları iyi değildir.
Sabah yumurta maması vermıstım zaten onlerınde mama ve sonradan dal darı atmıstım ic parazit arkadas yapmıstı suan bnde yapıyorum zaten ic parazit ama bu sekilde ciftken parazit uygulamamda sorun olur mu

Oyla 0
Bu işe bilerek girdiğinizi düşünerek çok detaya girmek istemem. Üretimde pek çok püf noktaları var ama temel bazı kurallar da var.
  1. Kuşlar ergen mi (ideal 1 yaş)
  2. Erkekler ne kadar süre teklendi ve yuvayı sahiplendi?
  3. Eşleme öncesinde salmada kim kimle anlaşabiliyor bakıldı mı?
  4. Yem kusma öoüşme anlaşma gereği mi yoksa sevgi ve eşleşme gereği mi oluyor?
  5. Ayırma yöntemi yeterli süre uygulandı mı?
  6. E+S vitamini / Breedmax gibi destekler yeterince ve doğru veriliyor mu?
Çok uzatmadan şunu ifade edeyim. Sizin kuşlar arkadaş olmuşlar kesinlikle ama eş olma isteği ve arzusuna kavuşmamışlar gibi anlıyorum. Yukarıdaki maddeleri cevaplarsanız sorunuzun bazı cevapları da ortaya belirmeye başlayacaktır. Kuşlarınızı üreme istek ve kondüsyona ulaştırmanızı tavsiye eder sağlıklı üretimler dilerim. Bazen çok sabretmek gerekebilir bunu da hatırlamakta fayda var.
1= 2 ciftim genc 4 ciftten daha önce yavru alındı bnden önce
2=4 cift zaten esti drek geldı
3= 2 cift salma dan anlaştigi icin cift yapıldı
4= anlaşma icin olanda var sevgi amacli olanda var gencler sevgi icin yapıyor mesela
5= ayırma yöntemi hic bırıne uygulanmadı 4 cift daha önce yavru alındı 2 cift yenı eş oldu 2 ciftte salmadan anlaştigi icin eş oldu
6= ilac kullanmadım

Oyla 0
Kuşlarınızda yorgunluk var mı? Bu kuşlar gerçi çok enerjiktir. Ayırmasak durmazlar. Yine de kuşlarınızı siz tanıyorsunuz.

Oyla 0
Kuşlar yeni geldiyse ortama alışmalarını bekleyin. Erkeklerin kafeslerinde baskınlık kurmaları için dişileri başka kafeslere ayırın derim. 2 hafta ayırdıktan sonra e vitamini, kızıştırıcılar ve havuçlu mamalar verilirse kuşları eşe attığınız anda çiftleşmeler başlar diye düşünüyorum. Çokta kızıştırıcı içerikli takviyelere yüklenmeyin tüye girmesinler. Ayrıca aralarında tüye girenler varsa çiftleşmeyi büyük oranda etkiler.

Oyla 0
Kuşlar yeni geldiyse ortama alışmalarını bekleyin. Erkeklerin kafeslerinde baskınlık kurmaları için dişileri başka kafeslere ayırın derim. 2 hafta ayırdıktan sonra e vitamini, kızıştırıcılar ve havuçlu mamalar verilirse kuşları eşe attığınız anda çiftleşmeler başlar diye düşünüyorum. Çokta kızıştırıcı içerikli takviyelere yüklenmeyin tüye girmesinler. Ayrıca aralarında tüye girenler varsa çiftleşmeyi büyük oranda etkiler.
5 ay kadar oldu geleli bir arkadas da sızın gıbı dedı dişileri al erkekler yuvalıkli yerde kalsın sonra dısılerı at erkegın yanına dedı suan 2 ciftte hafif tüy dökümü var sadece

Oyla 0
bakım koşullarınız yanlış bile olsa (çok istisnai bir durum yoksa) 8 çiftten biri mutlaka yavru verirdi ya da buna yeltenirdi 5 ayda. anladığım kadarıyla kuşları başka bir üreticiden aldınız, kuşların kendileri sorunlu olabilir. atıyorum, çok ağır ilaç kürü (ör:enrofloksasin doz aşımı) uygulanmış ve üreme sistemleri/hormonları zarar görmüş olabilir

Oyla 0
Vitamin optibreed tavsiye ederim. Breedmax üreme katkısı da alın. Kuşları ayırın ve güzelce kuşları besleyin. Hem beslensin hem kızışsınlar. 3 günde bir atom mama denilen mamalar verin erkeklere. Bu arada 3 günde bir vitamin verin. Mama ile aynı gün suluktan vitamin olmasın tüye girmesinler. Yumurta mamalarına havuç keçiboynuzu tozu bira mayası optibreed de koyun. E+S vitamini / breedmax ile ayrı ayrı günlerde mamayı destekleyin. Dişileri ise 5 günde bir aynı tempoda erkekler gibi besleyin. Breedmax çok sağlıklı ve güçlü vitaminleri içerir. Tuz eker gibi mama üstüne ekin. Yesinler. Probiyotik ve elektrolit de verin vitaminsiz günlerde. Ayırdığınız gün tüm kuşlara iç parazit sitraks yapın. Burada nasıl yapıldığı var. Yukarıda yazılan tekleme ve ayrı tutma olayını bir ay tavsiye ederim. Sonra eşleyip bakın. Eşleşmeden önce kuşlar çok ses yaparlar. Hareket ve seslerinden hazır olmaya başladıklarını anlarsınız. Ayrı kafeslerde dişiler ve erkekler yakın olmasın ama birbirini görsün. İyice özlemleri artsın.
Sular her gün değişecek. Taze su olsun.

Siz elinizden geleni yapın gerisi hayırlısı artık.

Deneyin sonra sonuçları burada paylaşın.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri