Kuşlarda yavru alamama

İsmailll

iyikus.com Üyesi
Benım 8 ciftim var evde odamda bakıyorum kızgın cereler dişi kahverengi erkek koyu mavı bütün ciftler olmasada yem kusma var öpüşme var ama cifleşme ve yuvaya ilgi yok bunun icin bir önerisi bilgisi olan var mı nasıl bır yol izlemeliyim

Not. Yem olarak karısık muhabbet yemi ve bugday arpa mercimek mısır maş fasulyesi karısık güvercin yemi muhabbet yemi filizlendirmesı veriyorum
Haftada 1 pantonic veriyorum

Vitamin optibreed tavsiye ederim. Breedmax üreme katkısı da alın. Kuşları ayırın ve güzelce kuşları besleyin. Hem beslensin hem kızışsınlar. 3 günde bir atom mama denilen mamalar verin erkeklere. Bu arada 3 günde bir vitamin verin. Mama ile aynı gün suluktan vitamin olmasın tüye girmesinler. Yumurta mamalarına havuç keçiboynuzu tozu bira mayası optibreed de koyun. E+S vitamini / breedmax ile ayrı ayrı günlerde mamayı destekleyin. Dişileri ise 5 günde bir aynı tempoda erkekler gibi besleyin. Breedmax çok sağlıklı ve güçlü vitaminleri içerir. Tuz eker gibi mama üstüne ekin. Yesinler. Probiyotik ve elektrolit de verin vitaminsiz günlerde. Ayırdığınız gün tüm kuşlara iç parazit sitraks yapın. Burada nasıl yapıldığı var. Yukarıda yazılan tekleme ve ayrı tutma olayını bir ay tavsiye ederim. Sonra eşleyip bakın. Eşleşmeden önce kuşlar çok ses yaparlar. Hareket ve seslerinden hazır olmaya başladıklarını anlarsınız. Ayrı kafeslerde dişiler ve erkekler yakın olmasın ama birbirini görsün. İyice özlemleri artsın.
Sular her gün değişecek. Taze su olsun.

Siz elinizden geleni yapın gerisi hayırlısı artık.

Deneyin sonra sonuçları burada paylaşın.

Kolay gelsin.
Teşekkür ustam dediklerinizi uygulayacam

Oyla 0
bakım koşullarınız yanlış bile olsa (çok istisnai bir durum yoksa) 8 çiftten biri mutlaka yavru verirdi ya da buna yeltenirdi 5 ayda. anladığım kadarıyla kuşları başka bir üreticiden aldınız, kuşların kendileri sorunlu olabilir. atıyorum, çok ağır ilaç kürü (ör:enrofloksasin doz aşımı) uygulanmış ve üreme sistemleri/hormonları zarar görmüş olabilir
Ewet başka bir üretici arkadastan geldı

Oyla 0
Sadece pantonik veriyorum vıtamin olarak ne önerirsiniz neler verebilirim

Oyla 0
Geri