Kuşları beslediğiniz odanın Nem Oranı

Doğanay Y.

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,525
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Kuşları beslediğiniz odanın Nem Oranı
Birçok kuş türü ülkemiz hava şartlarına uyum sağlamış olsa da, daha verimli bir üretim ve yaşam standardı için odanın nem ve ısı oranına dikkat etmek gerekiyor.
Kuşların bulunduğu odada mutlaka bir higrometre yani nem ölçer bulundurunuz. Yumurtaların sağlıklı olması ve çıkışı için nem oranının %60 - %70 olması gerekmektedir. Eğer nem bu dereceden düşükse bunun için birkaç basit çözüm önerebilirim. Peteklerin arkasına su dolu kaplar koyulabilir, nem oranını arttıran küçük ev aletleri alınıp belirli saatlerde çalıştırılabilir, ıslattığınız bir havluyu odanın bir köşesine asmanız bile nem oranını arttıracaktır. Bağıl nemim düşük olduğu ortamlarda kuşlarınızdan beklediğiniz verimi alamazsınız.
Bağıl nem 50 - 65 arası olmalıdır. 51-55 en idealidir. Düşük nemde yumurtadan yavru çıkarken çok zorlanır, Yüksek nemde de yumurta içinde çürüme olur.
Yumurtaların onsekizinci gününde ılık birer su damlacığını üzerlerine damlatın. Bu yavru çıkışını kolaylaştıracaktır.

Yavruların yumurtadan çıktıkları günden itibaren günde iki kez, anneyi ürkütmeden kontrol edilmeleri hatta yeterince doyurulmamış oldukları görüldüğünde yavru büyütme mamasıyla takviye edilerek gözetilmeleri gerekmektedir.
 
Merhaba, öncelikle düzenli bir havalandırma sistemi kullanılabilir. Her hangi bir sistem kurulamaz ise düzenli havalandırma oranı düşürüyor. Odada halı kullanımı, salon bitkisi yetiştirmek fayda getirebiliyor. Kaktüslerde tercih edilebilir. Oda sıcaklığı nedir acaba. Özellikle soğuk odalarda nem oranı bölgeye göre yükseklik gösterebiliyor. Bazen sayaçlarda doğruyu yansıtamayabiliyor.
 
Oda sıcaklığı 20 22 derece arasında hocam. İstanbuldayım.havalandirmayi kışın düzenli çalışması uygun olurmu
 
Kuşlara çarpmadığı taktirde sorun olmaz tabi ki ama ısı dengesini iyi ayarlamak lazım. 20-22 derece çok ideal bir ısı.
 
Üst