kuşlarım 8 aylık civarı bebeklikten birlikteler çiftleşirlermi acaba dişi yuvalığa nadiren giriyor

Eğer yer açısından sorun yaşıyorsanız kafeslerin yerlerini değiştirebilirsiniz. Dişiyi üste alıp, yuvalıklıyı alta alabilirsiniz...

Oyla 0
Doğru lakin askıda yuvalıklı kafes çok risklidir ve sallanan ortamlarda yuvayı pek benimsemiyorlar. Üstteki kafesi daha sabit bir yere dayamalısınız. Alttaki kafesten daha yüksek bir konumda biraz daha olsa uygun olur
erkek için problem yoksa dişiyi koyacagım zaman komple indiririm dedim kafesi sehpaya
@Doğanay Y. 'nin söylediği şeyden sonra çözüm düşünmenize istinaden söyledim bunu. Riskli durumu ortadan kaldırmak için, altta ki dişinin kafesini üste. Askı da olan yuvalıklı kafasi sehpaya indirdiğiniz de bu konuda ki problem ortadan kalkacaktır.

Oyla 0
@Doğanay Y. 'nin söylediği şeyden sonra çözüm düşünmenize istinaden söyledim bunu. Riskli durumu ortadan kaldırmak için, altta ki dişinin kafesini üste. Askı da olan yuvalıklı kafasi sehpaya indirdiğiniz de bu konuda ki problem ortadan kalkaca
@Doğanay Y. 'nin söylediği şeyden sonra çözüm düşünmenize istinaden söyledim bunu. Riskli durumu ortadan kaldırmak için, altta ki dişinin kafesini üste. Askı da olan yuvalıklı kafasi sehpaya indirdiğiniz de bu konuda ki problem ortadan kalkacaktır.
evet anladım teşekkür ederim

Oyla 0
Arkadaşların dediği gibi yuvalıklı kafesi sabitleyin ve yerini değiştirmeyin birdaha. Her yer değişikliği süreci başa sarar. Yuvalıklı kafes için duvara iki delik açın ve deliklere kancalı vida takın ve esnemeyen sağlam bir iple kafesin orta noktasından iki yana bağlayın. Yada direk vidalar ile sabitleyin. Daha sağlam olur ve kafes sağa sola kımıldamaz....

Oyla 0
Yuvalıklı kafes önemli olan. Onu sabitlerseniz erkek kuşun adaptasyon süresi kısa olacaktır ve dişi yanına konulduğunda eşleşmeye yöneleceklerdir.
Arkadaşların dediği gibi yuvalıklı kafesi sabitleyin ve yerini değiştirmeyin birdaha. Her yer değişikliği süreci başa sarar. Yuvalıklı kafes için duvara iki delik açın ve deliklere kancalı vida takın ve esnemeyen sağlam bir iple kafesin orta noktasından iki yana bağlayın. Yada direk vidalar ile sabitleyin. Daha sağlam olur ve kafes sağa sola kımıldamaz....
tamam dediğiniz gibi yapayım duvara asarım kafesi ayaklı askı boyunda olması yeterli gelir mi daha yukarı mı olmalı

Oyla 0
tamam dediğiniz gibi yapayım duvara asarım kafesi ayaklı askı boyunda olması yeterli gelir mi daha yukarı mı olmalı

Evet askının boyu iyi hatta bir tık yüksek bile olabilir. Kuşlar yüksekte kendilerini daha güvenli ve korunaklı hissederler. Yüksek olması süreci hızlandırabilir....

Oyla 0
Evet askının boyu iyi hatta bir tık yüksek bile olabilir. Kuşlar yüksekte kendilerini daha güvenli ve korunaklı hissederler. Yüksek olması süreci hızlandırabilir....

Doğaları gereği evet... Fakat mevcut ev yapılarımızı düşününce, müdahale edebileceğimiz yükseklikle diz hizası yükseklik arasın da ben bir fark görmedim hiç, bunun için bildiğimiz çok daha yüksekte bizim erişebileceğimizi düşünmediği nokta da söylediğin gibi olabilir, onu da denemedim hiç.

Açıkçası benimkiler bildiğiniz göğüs hizamı geçmez yükseklikleri, en alttakiler yani yerle temas halin de olan kafeslerim de ki kuşlar diğerlerine oranla daha fazla yumurta yapıyor ve ne hikmetse yumurtaların hepsi dolu oluyor, oluyor du...En üsttekiler beni görünve daha çok strese giriyorlar. Oysa çevremdekiler beni yakışıklı bulurlar, ilginç:unsure: Karmaşık duygulara bürğndüm yine...

Biraz sizin konunuzdan bağımsız birşey bu söylediklerim @betül özver, siz takılmayın bu noktaya. Gayet doğru bir noktaya değinmişler(y)

Oyla 0
Salma kafeslerde neden kuşlar hep yüksekteki yuvalıkları seçer sizce? Hatta yüksekteki yuvalık için bolca kavga çıkar? Ben demiyorumki alçaktaki kuş çiftleşmez üremez. Tabiki çiftleşir yumurta yapar dolu çıkar bunların aksini söylemiyorum. Sadece yüksekte olması daha avantajlı ;)

Oyla 0
Her seçimi kuşlara bıraksaydık kimbilir neler çıkardı ortaya. Elbette doğaları böyledir kısmen, çünkü göç ettikleri bölegeler de herzaman yüksek ağaçlar bulunmaz. Yere 1 metre yükseklikte ki ağaç kovuğuna bile yumurtlayabilirler...

Yani genel yargının aksine bu konu da sabit değillerdir. Ki genel de yuvalandıkları yerler çok yüksek değildir. Eğer odamızın içerisine iki tünek koyarsak ya da yuvalık, ve bunlardan birisi yere daha yakın diğeri ise tavana yakın. Muhtemelen yüksekte olana gidecektir. Bu savunma mekanizmasıdır evet. Fakat eğer ona tıpkı odalarımız gibi, bu oda senin alanın gibi bir yer durum konum belirliyorsak, yuvalık ve kafes konumunda da bunu belirleyebiliriz. Zaten alışacaklardır, ki alışıyorlar tıpkı yeni odalarına yerlerine alıştıkları gibi. O zaman da bir problem kalmıyor. Velhasıl çok büyütülecek bir mesele olarak görmüyorum ben bu durumu(y)

Oyla 0
Oyla 0
Size bir tavsiyem olacak. Ortada duvara bakan kısımda ki kapıya yuvalığı takınız ve kafesi ona göre düzenleyiniz. Yuvalığın tünek hizası ya da üstü olması tavsiye edilir.

Oyla 0
Geri