Kuşlarım grit kumunu yemiyorlar

Suna Kalan 12

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar benim iki tane muhabbet kuşum var ikiside erkek ve grit kumların yemiyorlar. Kafeslerinde takılı olan grit kumları var ama yemiyorlar. Bunu nasil yedirebilirim. Birde kuşlarım için hangi vitaminleri kullanmam gerekiyor? Multi vitamin yeterli gelirmi yada daha fazla olması gerekiyormu? Gerekiyorsa hangilerini almam lazım birde yumurta maması diye bir şey var bu yumurta mamasi beraber yaşayan iki erkek kuşa vermem gerekiyormu gerekiyorsa hangi aralıklarla vermem lazım söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler ☺️

Grit kumu görebilir miyim?
Petsoptan alınan vitaminlerin hiç bir önemi yok size entrobac ve gerwit öneririm
Yumurta maması verebilirsiniz
Bazı kuşlar yumurta yi sade şekilde yemiyor ben tarçın aspur ekleyerek veriyorum bazen de Taze toka maydanoz güzel yıkanmış kurulanmis şekilde ilave edip veriyorum severek tüketiyorlar

Bir multivit + iyi bir b kompleks ürün + kalsiyum / d vit takviyesi ürün olarak mutlaka olmalı.
Çok fazla marka var ama iyi ve devamlı bulunabilir gervit-w, tollyamin forte ya da bt amin forte, nekton msa yahut herhangi türevi bir kalsiyum + d vitamini katkısı gerekiyor.
Kumu tüketmek istediklerinde uğraşıyorlar biraz ancak kum çeşitleri var, karışımın zengin olması önemli biraz da. Ek olarak himalaya tuz kayası almanızı öneririm.

Geri