Kuşum yuvalıktaydı 20 gün oldu yumurtaları hala boş du azar azar atmaya başladım yumurtaları erkeği ayırdım ki geri çiftleşmesinler şu am ayrılar yuvalığı kaldırsam olur mu çiftleşirler mi yan yana gelselerŞuan kulukcanin hangi aşamasındalar yavrular 15 günlük olduğunda dişiyi ayrimaniz gerekiyor
Ki başka bir kulukcaya Zaman kalmasın
4 kulukca yeterince tehlikeli bundan sonraki kulukcayi atlatamayabilir
Kuşumun popsunda şişlik var bide yumurta olup olmadığı nasıl anlayabilirimKuşların Üremesi Nasıl Engellenir?
Kuşlarda Üreme Davranışını Önlemek
Genel bilgi
Vahşi doğada dişi papağanlar, bir eşleri ve uygun bir yuvalama yeri olmadıkça yumurta bırakmazlar. Ancak esaret altında ki bazı papağanlar, bir eş olmamasına rağmen yumurta bırakacak ve hatta yumurtalarına yatıp kuluçka geçirmeye başlayacaktır. Yumurta üretimi kuşlar için streslidir; besin depolarını tüketir ve onları yetersiz beslenmeye, kemik erimesine ve yaşamı tehdit eden hastalıklara yatkın hale getirir. Kuşların kasıtlı olarak üreme için yetiştirildiği durumlarda, bu riskler...
- Doğanay Y.
- Cevaplar: 4
- Forum: Kuluçka Günlüğü
Görsel ekleyebilir misiniz?Kuşumun popsunda şişlik var bide yumurta olup olmadığı nasıl anlayabilirim
Belli ediyor mu bilmiyorum bir kere çiftleşmişlerdi durdurduk ama yumurta sıkışması olup olmamasından korkuyorumGörsel ekleyebilir misiniz?
Merhaba şimdilik ayrı dursunlar isterseniz yeninden ciflesme olabilirKuşum yuvalıktaydı 20 gün oldu yumurtaları hala boş du azar azar atmaya başladım yumurtaları erkeği ayırdım ki geri çiftleşmesinler şu am ayrılar yuvalığı kaldırsam olur mu çiftleşirler mi yan yana gelseler
Teşekkür ederim peki bu şişlik yumurta olduğundan mı bide kaç günde çıkartır yumurtasınıMerhaba şimdilik ayrı dursunlar isterseniz yeninden ciflesme olabilir
Yumurtaları alıp yuvaligi çıkarabilirsiniz
Teşekkür ederimŞişlik yumurtaları dizdikten sonra da bir süre kalır keyfi yerinde mi önemli olan o takip edin yumurta yaparsa alın yapmaz ise halsizleşirse eğer durumdan haberdar edersiniz
Rica ederimTeşekkür ederim