Kuşlarım uçamıyor

Elraenn

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce tatile gideceğimden dolayı cin gibi kuşlarımı komşuya bıraktım. Tatilden dönünce salmayı denedim ikiside uçamadı. İkisininde tek kanadının tüyü eksik. BT amin Forte veriyorum şimdi. Acaba önemli birşeymi yoksa çıkınca uçarmı? İştahları sesleri hareketleri çok iyi. Birde bende Fransız tüy hastası bir papağan var. Önceden Muhabbet kuşlarını saldığımda bu Fransız tüy hastası papağanın yanına konmuşlardı. Bulaşmış olabilir mi?

Kuşlar kaç aylık?
Fransız tüy hastalığı için netliği olmayan iki şey var. Bir tanesi bulaşıcılığı konusunda. Yetişkin kuşlarda bulaştığında nadiren tüy kaybına neden oluyor, ancak bebekleri olursa fransız tüy hastası gelebiliyor. Sorun şurada nasıl bulaştığı tam bilinmiyor. Kimisi hava yoluyla, kimisi de dökülen tüy ve dışkılarla oynamasıyla geçebileceğini söylüyor. Bana sorarsanız ikinci ihtimal daha yüksek

Kuşlar kaç aylık?
Fransız tüy hastalığı için netliği olmayan iki şey var. Bir tanesi bulaşıcılığı konusunda. Yetişkin kuşlarda bulaştığında nadiren tüy kaybına neden oluyor, ancak bebekleri olursa fransız tüy hastası gelebiliyor. Sorun şurada nasıl bulaştığı tam bilinmiyor. Kimisi hava yoluyla, kimisi de dökülen tüy ve dışkılarla oynamasıyla geçebileceğini söylüyor. Bana sorarsanız ikinci ihtimal daha yüksek
Kuşların genel durumlarını anlatan kısa bir video paylaşır mısınız? Stes kaynaklı olabilir diye düşünüyorum
Koyu mavi kuş 4 yaşında diğerini bilmiyorum. Ama oda 1.5 yaş olabilir.

Kuşu komşudan aldığımda koyu mavi kuş çok gergindi normalde peşinde koştugu dişi kuşları yanına yaklaştırmiyordu onlara bağırıp kızıp duruyordu bu yüzden rahatlaması için onu ayırdım 1 gün sonra ötmeye başladı cicikus babacik diyip durdu mutlu oldu. Diğer dişilerde çok hareketli ama kanat tüyleri neden döküldü anlamadım.

Video resim ve dışkı resmini görebilirmiyiz ?

hareketi ve dışkısı normal

Buyrun bu videoyu daha net çektim

Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce tatile gideceğimden dolayı cin gibi kuşlarımı komşuya bıraktım. Tatilden dönünce salmayı denedim ikiside uçamadı. İkisininde tek kanadının tüyü eksik. BT amin Forte veriyorum şimdi. Acaba önemli birşeymi yoksa çıkınca uçarmı? İştahları sesleri hareketleri çok iyi. Birde bende Fransız tüy hastası bir papağan var. Önceden Muhabbet kuşlarını saldığımda bu Fransız tüy hastası papağanın yanına konmuşlardı. Bulaşmış olabilir mi?
Merhabalar öncelikle Fransız tüy hastalığı hakkında pek bilgim yok konu hakkında uzman kişiler size yardım ediyor ve bilgi vereceklerine eminim. Bende 7 günlük bir tatile gitmiştim ve kuşlarımı komşuma bırakmıştım günde en az 5 saat uçan kuşlarımı hiç kafesten çıkarmadığı için geldiğimde kuşlarım çok kötü durumdaydı hergün dışarı bırakdım ve kanatlarının alışmasını bekledim şuan eskisi gibi uçuyorlar hepsi. Endişelenmenize gerek yok bende kuş çok olduğu içinde eski formlarına kavuşmaları zor olmuyor.

Geri