Kuşlarımın ayaklarının altını nasıl temizleyebilirim?

minikmichael

Forum Sakini
Ne kadar banyoya girseler de ayakları bi türlü temizlenmiyo. Ben de temizleyemiyorum elimde durmuyolar, çok sıkmak da istemedim ama ayaklarının altında garip bi renk var ve geçmiyo. Kafesin altında ızgara bulunduruyorum ve tüneklerini de sık sık yıkamaya çalışıyorum sorun ne olabilir ve nasıl temizleyebilirim?

Kafesteki tüneği 1 taneye indirin.
Tüneği Virkon-S'li su ile bol şekilde yıkayın, ıslak bırakın.
Kuşunuz mecbur ayağını koyacak, bu şekilde ayağı mantarlara karşı da dezenfekte olacak.

Not:Ozon veya sabun türevlerini kesinlikle kullanmayın.

Son düzenleme:
Oyla 0
Kafesteki tüneği 1 taneye indirin.
Tüneği Virkon-S'li su ile bol şekilde yıkayın, ıslak bırakın.
Kuşunuz mecbur ayağını koyacak, bu şekilde ayağı mantarlara karşı da dezenfekte olacak.

Not:Ozon veya sabun türevlerini kesinlikle kullanmayın.
Teşekkürler.
Bu tünek kafeste ne kadar durmalı?
Daha sonra virkon s yi arındırmak gerekir mi ayaklarından? Onlar gagasıyla temizlerken sorun oluşturmaması için.

Oyla 0
Sabunla yıkamak yanlış mı
Evet,sabun zararlı. Kalıntı kalırsa sıkıntı olur. Ben sabunla yıkamıyorum. Tünekleri virkon-s ile spreyleyip sonra temiz bir bulaşık süngeri ile iyice temizliyorum. Sonrasında kurutmak için kısa süre fırınlıyorum. Yedek tünek kullanıyorum ayrıca.
Eğer tüneği çıkartıp temizlemeye vaktim yoksa Virkon-S ile bolca spreyliyorum.

Oyla 0
Teşekkürler.
Bu tünek kafeste ne kadar durmalı?
Daha sonra virkon s yi arındırmak gerekir mi ayaklarından? Onlar gagasıyla temizlerken sorun oluşturmaması için.
Tünek kirlendiğini düşündüğünüz zamana kadar dursun. Virkon-S i arındırmaya gerek yok. Kuşlara zararı olmayan bir ürün,bir çok mantar türünü öldürüyor.Ben devamlı kullanıyorum, hatta kuşlarımın üzerine de çok ıslanmayacakları şekilde spreyliyorum. Tabi ortam ısısı yüksek olmalı,üşütmesinler.

Oyla 0
Geri