Kuşlarımın dışkısı normal mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım merhaba hepinize hayırlı ramazanlar. Dişi kuşum bu aralar tüyde. Erkekde arada bir döküyor ama dişi biraz fazla döküyor. Göğüs kısmında arada beyaz pamuk gibi tüyler çıkıyor. Enerjileri yerinde gayet keyifliler. Hatta kafese sokmak için beni peşlerinden bile kovalatıyorlar. Öğlen yumurta haşlayıp galeta unuyla karıştırıp vermiştim. Ondan önce varmıydı bilmiyorum ama yumurta mamasından sonra dışkıların kahverengi olduğunu gözlemledim. Dışkıların öğlenden beri aynı renk olduğunu gördüğüm içinde probiyotik verdim biraz önce. Kafesi yeni temizlediğim için yapmış oldukları 2-3 dışkıyı ekliyorum. Sizce bir problem var mı ?

Ekli dosyalar

• a17cb749-eea0-48f3-b0f0-43f8252421fe.jpeg
    a17cb749-eea0-48f3-b0f0-43f8252421fe.jpeg
    460.6 KB · Görüntüleme: 21
  • a59b1d15-4c68-4a05-a683-d43a8a3d5ec3.jpeg
    a59b1d15-4c68-4a05-a683-d43a8a3d5ec3.jpeg
    236.6 KB · Görüntüleme: 15
Hocalarım merhaba hepinize hayırlı ramazanlar. Dişi kuşum bu aralar tüyde. Erkekde arada bir döküyor ama dişi biraz fazla döküyor. Göğüs kısmında arada beyaz pamuk gibi tüyler çıkıyor. Enerjileri yerinde gayet keyifliler. Hatta kafese sokmak için beni peşlerinden bile kovalatıyorlar. Öğlen yumurta haşlayıp galeta unuyla karıştırıp vermiştim. Ondan önce varmıydı bilmiyorum ama yumurta mamasından sonra dışkıların kahverengi olduğunu gözlemledim. Dışkıların öğlenden beri aynı renk olduğunu gördüğüm içinde probiyotik verdim biraz önce. Kafesi yeni temizlediğim için yapmış oldukları 2-3 dışkıyı ekliyorum. Sizce bir problem var mı ?

Güncelleme

Sabah dışkılar normal gibi duruyordu. Akşam gidince tekrar güncelleme yapacağım inşallah .

Merhaba gönderdiğin görselde hava kabarcığı var.
anlık belki yediği birşeyden de olmuş olabilir .
Bugün görsel ekle olur mu ?
Takip edelim .🌸

Merhaba gönderdiğin görselde hava kabarcığı var.
anlık belki yediği birşeyden de olmuş olabilir .
Bugün görsel ekle olur mu ?
Takip edelim .🌸

Dün akşam fotoğrafları attıktan sonraki bugün akşama kadar yaptıkları bu şekilde. Bozuk olanlar büyük ihtimal probiyotik vermeden önceki yaptıkları. Tek olanları biraz önce fotoğrafları çekmeye çalışırken yaptılar. Dün akşam ve bugün sabah probiyotikli su verdim. 2 gün önce tv nin arkasında bir küre şeklinde lamba var onun kablosunu kemirmişler. Yeni fark ettik. Kablounun içini dışını koparmışlar zehirlenmiş olamazlar değil mi ?

Ekli dosyalar

• cd5958b9-cfdf-471b-9857-ae46093531ad.jpeg
    cd5958b9-cfdf-471b-9857-ae46093531ad.jpeg
    405.1 KB · Görüntüleme: 7
  • da4b247b-bfbf-4262-909f-a91b5f68e703.jpeg
    da4b247b-bfbf-4262-909f-a91b5f68e703.jpeg
    404.6 KB · Görüntüleme: 8
  • 9a60ee2a-308f-4376-bbd7-f4b5ad5c2d74.jpeg
    9a60ee2a-308f-4376-bbd7-f4b5ad5c2d74.jpeg
    320.5 KB · Görüntüleme: 9
Özellikle de tek attığınız dışkılarda sorun yok. Tuz erişimleri var mı tuz içeren takviye kullanıyor musunuz ?

Tek attığımın 1 tanesi de kahverengi gibi normalde benim kuşlarda yeşile alışkın olduğum için bi korkuttu beni. Himalaya tuz bloğu asılı hocam kafeste

Hocalarım merhaba yeni konu açmak istemedim kalabalık olmasın diye eski konuyu hortlatmış oldum kusura bakmayın 😊 bir kaç gündür dışkıları biraz bozuk gibi tüyden olabileceğini düşünüyorum. Dün kafesi temizledim. Dün akşamdan bugün akşama kadar yaptıkları dışkı bu şekilde. 1 tane siyah dışkı var içlerinde yeni yapmış hangisi yaptı bilmiyorum. @Selçuk YÜKSEL hocam bu arada daha önce sormuştunuz himalaya tuz bloğunu dilliyorlar mı diye. Bu aralar dişiyi dillerken görüyorum. Ve fazla bir şekilde kalamar kemiği tüketiyorlar eski kemiği biraz geç bitirdiler son zamanlarda saldırmaya başladılar. Yeni kemiği takalı 1 hafta oldu bitmek üzere. Probiyotik ile mi devam edeyim. Herhangi bir ilaç başlamaya gerek varmı ? Neşeleri falan gayet yerinde. Hatta dişi kafesten kaçmış akşam geldiğimde kafes üstünde geziyordu. Kaçacak yer arayacak kadar enerjik 😊

Ekli dosyalar

• 39fcbc82-8274-494f-ae53-01b5af5b0810.jpeg
    39fcbc82-8274-494f-ae53-01b5af5b0810.jpeg
    457.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 759a22aa-fd0d-414f-b73f-80083c4b11d0.jpeg
    759a22aa-fd0d-414f-b73f-80083c4b11d0.jpeg
    475.5 KB · Görüntüleme: 4
  • b45e82ba-8dd6-44d8-a29f-3f807ba1f891.jpeg
    b45e82ba-8dd6-44d8-a29f-3f807ba1f891.jpeg
    420.1 KB · Görüntüleme: 5
Kuşların beslenmesi nasıl ne yer ne içerler? Yemin içinde çekirdek varmı? İç parazit yapıldı mı? Yada herhangi bir ilaç kullanıldımı daha önce?

Kuşların beslenmesi nasıl ne yer ne içerler? Yemin içinde çekirdek varmı? İç parazit yapıldı mı? Yada herhangi bir ilaç kullanıldımı daha önce?

Yemleri Versele laga loro parguet ve versele laga prestige yemi karıştırıyorum hocam. Ayrıca içlerine ak darı ve aspur ekliyorum. Yemde çekirdek var ama yağlanma yaptığı için olabildiğince ayıklıyorum içinden. Hafta da 2 yumurta maması yiyorlar genelde yumurta sade oluyor. Haftada 3-4 gün sebze vermeye gayret ediyorum. Gerwit
Entrobac
Farklı bir multi vitamin
Calcilux kalsiyum dönüşümlü olarak kullanıyoruz. İç parazit yeni yapıldı nilverm kullandık. Daha önce erkeğin yanındaki dişi öldüğü için erkeğe ilaç kullandık. Yeni gelen dişiye de erkekten bulaşmasın diye kullandık. Tolyamin forte amphotericin b ve bi ilaç daha vardı adını hatırlamıyorum 3 ünü birden karıştık. Erkeğe daha öncesinde de Sulphamazethine kullanmıştık

Yemleri Versele laga loro parguet ve versele laga prestige yemi karıştırıyorum hocam. Ayrıca içlerine ak darı ve aspur ekliyorum. Yemde çekirdek var ama yağlanma yaptığı için olabildiğince ayıklıyorum içinden. Hafta da 2 yumurta maması yiyorlar genelde yumurta sade oluyor. Haftada 3-4 gün sebze vermeye gayret ediyorum. Gerwit
Entrobac
Farklı bir multi vitamin
Calcilux kalsiyum dönüşümlü olarak kullanıyoruz. İç parazit yeni yapıldı nilverm kullandık. Daha önce erkeğin yanındaki dişi öldüğü için erkeğe ilaç kullandık. Yeni gelen dişiye de erkekten bulaşmasın diye kullandık. Tolyamin forte amphotericin b ve bi ilaç daha vardı adını hatırlamıyorum 3 ünü birden karıştık. Erkeğe daha öncesinde de Sulphamazethine kullanmıştık

Anladım kuşların diyetine deve dikeni tohumuda ekleyin. Karaciğer yağlanmasından şüpheleniyorum. Deve dikenini direk yerseler yemine karıştırın yemezlerse haftada iki kere çayını yapıp verin..

Bunun dışında enzim içerikli probiyotiklere geçmenizi öneriyorum. Entrobac çok yetersiz bu konuda. Ve multimineral takviyeside edinin mutlaka..

Anladım kuşların diyetine deve dikeni tohumuda ekleyin. Karaciğer yağlanmasından şüpheleniyorum. Deve dikenini direk yerseler yemine karıştırın yemezlerse haftada iki kere çayını yapıp verin..

Bunun dışında enzim içerikli probiyotiklere geçmenizi öneriyorum. Entrobac çok yetersiz bu konuda. Ve multimineral takviyeside edinin mutlaka..

Hocam deve dikeninin çayı beklenen karaciğer desteğini sağlamayacaktır. Deve dikeninin Karaciğeri destekleyen içeriği sylmarin yağda çözünür ve suya çok az geçer belkide geçmez bile.
Tavsiyem powerchol'dür. Karaciğer sorunu olan birkaç kuşta kullandırdım ve olumlu sonuçlar alındı 👍

Hocam söylemeyi unutmuşum deve dikeni hafta 1 kere 2 kuş için 1 er tatlı kaşığı veriyorum. Hafta da 1 kere de okaliptus yaprağı veriyorum. Dediğiniz gibi Probiyotiği değiştireyim o zaman bittiği zaman

Hocam deve dikeninin çayı beklenen karaciğer desteğini sağlamayacaktır. Deve dikeninin Karaciğeri destekleyen içeriği sylmarin yağda çözünür ve suya çok az geçer belkide geçmez bile.
Tavsiyem powerchol'dür. Karaciğer sorunu olan birkaç kuşta kullandırdım ve olumlu sonuçlar alındı 👍

Hocam karaciğer sorunu olsa başka bir belirti vermez mi sizce. Tabiki tavsiyenizi göz ardı etmeyeceğimde. Herhangi bir problem olsa başka bir belirti olmazmıydı ?

Çayını tüketen çok kişi var aslında. O zaman deve dikeninin toz formunu mamaya katarak yada yeme zeytinyağı damlatıp yapışması sağlanarak kullanılması daha iyi olur.. Powercola baktım içeriği güzel görünüyor bu arada..

Geri