Kuşlarımın durumları hakkında sorular hastalar mı

Hayal E.

Forum Sakini
Benim 3 tane kuşum var en büyüğü 6 yaşında büyük olan kuş babaları yem yedikten sonra gaga açma kapama hareketi yapıyor ve kursağı yem yedikten sonra şişiyor belirgin şekilde diğerleri yem yedikten sonra o kadar taş gibi belirgin yuvarlak olmuyor. Diğer kuşum erkek 1 yaşında o da sadece çip sesi çıkarıyor son 2 haftadır kuru hapşuruk sonrasında kendini silkeliyor. Diğer kuşum dişi 6 aylık sürekli tünekte 1 aydır kabarık duruyor ve kuyruğu aşağı yukarı hafif hafif hareket ediyor üçününde dışkısı yemesi içmesi normal bana yardımcı olur musunuz ne yapmam gerek sularına vitamin ve probiyotik desteği veriyorum

Benim 3 tane kuşum var en büyüğü 6 yaşında büyük olan kuş babaları yem yedikten sonra gaga açma kapama hareketi yapıyor ve kursağı yem yedikten sonra şişiyor belirgin şekilde diğerleri yem yedikten sonra o kadar taş gibi belirgin yuvarlak olmuyor. Diğer kuşum erkek 1 yaşında o da sadece çip sesi çıkarıyor son 2 haftadır kuru hapşuruk sonrasında kendini silkeliyor. Diğer kuşum dişi 6 aylık sürekli tünekte 1 aydır kabarık duruyor ve kuyruğu aşağı yukarı hafif hafif hareket ediyor üçününde dışkısı yemesi içmesi normal bana yardımcı olur musunuz ne yapmam gerek sularına vitamin ve probiyotik desteği veriyorum
@Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y.

spangle açık mavi kuşun davranışı ara sıra olabilir, hastalık gibi değil. Kursak mantarı ile bağlantılı bir sorun olabilir ancak anlattıklarınızdan yola çıkarsak. Yem sonrası hava gibi şişme var mı?

spangle açık mavi kuşun davranışı ara sıra olabilir, hastalık gibi değil. Kursak mantarı ile bağlantılı bir sorun olabilir ancak anlattıklarınızdan yola çıkarsak. Yem sonrası hava gibi şişme var mı?
Sadece yem sonrası kursakta şişme ve gaga açıp kapama yapan kuşta var tek duranda diğer 2 sinden dişi olan beyaz kabarık durup kuyruğu sallanıyor diğer erkek olan beyaz ise hapşuruyor silkeleniyor 2 hafta öncesine kadar böyle bir davranışı yoktu ve çok uçunca heyecanlanınca vik vik ses çıkarıyor

üşütmüş olabilirler veya üst solunum yolu sorunları yaşıyor olabilirler. Dişi kuluçka sürecinde mi? Dışkı görselleri ekler misiniz

Ben diyorum ki tek duran erkeğe kursağı şişene ama yıllardır böyle bu kuş gereksiz ilaç kullanıp kötü de etmek istemem 6 yaşında trifuculan kulllanayım dedim bir de diğer kuşlarımla kafesleri yan yana sanki bu kuşumda hapşurmaya başladı gibi. Diğer ikisinede monodoks kullanayım dedim solunum sıkıntısı gibi geldi bana diğer ikisi yan yana beyaz olanlar

Son düzenleme:
üşütmüş olabilirler veya üst solunum yolu sorunları yaşıyor olabilirler. Dişi kuluçka sürecinde mi? Dışkı görselleri ekler misiniz
Dişi 6 aylık yeni tüy dökme döneminden çıktılar kafasında hala kapsüller var hiç çiftleşme falan gibi bir şey olmadı arkasına baktım şiş falanda değil şimdi fotoğraf atıyorum

Levadox vereyim diyorum ama biraz araştırdım hava kesesi akarı olabilirmiş ya da solunum yolu enfeksiyonu olabilirmiş bu da bakteri ya da mantar kaynaklı olabilirmiş bakteri kaynaklıysa işe yararmış ben bunu nasıl ayırt edicem yardımcı olur musunuz

Açıkçası dışkılar fena değil. Belirtiler çok şiddetli değil ise biraz zaman tanıyın isterseniz. Bu sırada hava kesesi akarlarına iyi geldiği düşünülen bir ürün kullanılabilir.

Açıkçası dışkılar fena değil. Belirtiler çok şiddetli değil ise biraz zaman tanıyın isterseniz. Bu sırada hava kesesi akarlarına iyi geldiği düşünülen bir ürün kullanılabilir.
Bu hareketi yapmaya başladı yardımcı olur musunuz lütfen :(

belirgin sindirim sorunu yaşayan kuşlarda veya sindirme evresinde rahatlama, gevşeme amacıyla yapıyorlar. Çok sık gözlemlenebilir hastalık haricinde ancak takip etmekte yarar var. Sıklığı fazla ise mikostatin denenebilir.

belirgin sindirim sorunu yaşayan kuşlarda veya sindirme evresinde rahatlama, gevşeme amacıyla yapıyorlar. Çok sık gözlemlenebilir hastalık haricinde ancak takip etmekte yarar var. Sıklığı fazla ise mikostatin denenebilir.
Teşekkür ederim ben ne yapacağımı şaşırdım hepsinde farklı değişik belirtiler var biri yem yiyiyor hemen kursağı şişiyor gaga açma kapama hareketi yapıyor biri sürekli silkelenip hapşuruyor diğer kabarık durup kuyruğunu sallıyor ve bu hareketi ilk defa yaparken gördüm hava kesesinde mantar olabilir mi

Geçiş mevsimlerinde sık olabilir sorunlar. Farazi tahminler sorunlara odaklanmamızın önüne geçebilir bundan dolayı her biri için ayrı ayrı gözlem yapılıp durum değerlendirmesi yapmak lazım. Bir salgın durumu söz konusu gibi değil bu nedenle acil diyebileceğim bir şey yok. Takibinizi daha dikkatli yapın lütfen ve şu sıralar hasta görünüme sahip kuş varsa diğerlerinden ayırıp başka odada tutunuz.

Geçiş mevsimlerinde sık olabilir sorunlar. Farazi tahminler sorunlara odaklanmamızın önüne geçebilir bundan dolayı her biri için ayrı ayrı gözlem yapılıp durum değerlendirmesi yapmak lazım. Bir salgın durumu söz konusu gibi değil bu nedenle acil diyebileceğim bir şey yok. Takibinizi daha dikkatli yapın lütfen ve şu sıralar hasta görünüme sahip kuş varsa diğerlerinden ayırıp başka odada tutunuz.
Teşekkür ederim 🌸

Ağız açma hareketi yapan kuşun damağını ve boğazını kontrol edin telefon flaşı yardımıyla. Lezyon olabilir. O hareketi yapma sıklığı da önemli ne sıklıkta yaptığını da gözleyin ve yazın..

Geri