Kuşlu Balkondan bir kaç kare 😊🍂

Süleyman EKİNCİ

Forum Sakini
Herkese merhaba,

Yeni sezon bizim için balkonda başladı yavrularımız çıkmaya devam ediyor. Genel olarak her şey yolunda çok şükür. İlerleyen günlerde yavru görsellerini de paylaşırım inşâAllah 😊 hepsine MaşâAllah canların 😊

Oturan Boğa 💯😁

Salmada zaman bir hızlı akıyor 😊

Aslan Nöbette MaşâAllah 😊

Kuğu gibi bir kızımız 😊

Mamaya hücum 😊

hocam yıllar once yazmıştın diye hatırliyorum ama bulamadım,

kapalı balkon mu , 4 mevsim balkonda mı duruyorlar, hangi ildesin (iklim açısından) , kış öncesi yağlanma için özel diyet uyguluyormusun mümkünse kısaca bahsedebilirmisin?

Herkese merhaba,

Yeni sezon bizim için balkonda başladı yavrularımız çıkmaya devam ediyor. Genel olarak her şey yolunda çok şükür. İlerleyen günlerde yavru görsellerini de paylaşırım inşâAllah 😊 hepsine MaşâAllah canların 😊

Oturan Boğa 💯😁

Salmada zaman bir hızlı akıyor 😊

Aslan Nöbette MaşâAllah 😊

Kuğu gibi bir kızımız 😊

Mamaya hücum 😊

Maşallah hepsinin tüyü kadar ömrü olsun hocam

hocam yıllar once yazmıştın diye hatırliyorum ama bulamadım,

kapalı balkon mu , 4 mevsim balkonda mı duruyorlar, hangi ildesin (iklim açısından) , kış öncesi yağlanma için özel diyet uyguluyormusun mümkünse kısaca bahsedebilirmisin?
Evet hocam 😊

İstanbul Avrupa yakasinda sultangazideyim.

Balkon pimapen veya cam balkon ile kapalı değil sadece branda ile kapalı 2021 Nisan ayında balkona aldım kuşları o tarihten beri koloni orada yaşayıp üremeye devam ediyor.

Dışarıdan kuş ekleme işine çok dikkat ediyorum.
İlk yıl 3 kuş
İkinci yıl 4 kuş
Üçüncü yıl 4 kuş
Dördüncü yıl 3 kuş
Bu sezon ise sadece 2 kuş 😊

Genel beslenme diyeti ak darı bu sene sarı darı da ekledim ak darı yanına. Üretim sezonunda yemden ayrı olarak aspur ağırlıklı bir karışım veriyorum enerjileri yüksek olsun diye, Haftada bir mama veriyorum şuan mama içinden probiotik, kalsiyum, b vitamini takviyesi veriyorum. Açıkçası pek katkı ekleme taraftarı değilim. Yazın kuşlar yağlanmaya başlıyorlar. Eylül ortası gibi eşledim bu sene genelde benim mayıs sonuna doğru yuvalıklar çıkmış oluyor kuşları dinlenmeye alıyorum. Yaklaşık olarak 3, 3.5 ay dinlenmiş oluyorlar. Kendi yavrularım dan Damızlık yapıyorum. Bu şekilde devam ediyorum hocam. Ana nokta bağışıklığı güçlü bağırsak florası iyi kuşlar. Yavru verimi gayet iyi, aklınıza takılanlar olursa yine sorabilirsiniz hocam. ✋🏻😊

bu yıl beyaz lacewing görür müyüz :)
Ah Doğanay hocam ah 😁😁 geçen sezon bir tane gelmişti şuan evde ki alışık kuşum vecihi ile eşteler yumurtalar gelmeye başladı 🤲🏻😊

Balkonda 2 çift direk lacewing çift olarak var, bir de dolaylı yoldan taşıyıcılar var inşâAllah gelir bakalım 😁🤲🏻 kuşların hepsini ekleyemedim 12 çift ile açtım sezonu inşâAllah sağlıklı ve bereketli bir sezon olur 🤲🏻

Bu pamuk kızın hikayesi çok özel 😊 yeme düşmeye az bir zaman kala bir kazaya uğradı, tabi sonra çok şükür yazın da gelmesi ile güzel toparladı. Daha sonra tüye giremedi ben de biraz geç fark ettim 😔 tüy tımarı yapıp ayırdım ama biraz hastalığı ilerlemişti daha sonra ilaç tedavisine başladık, biraz uzun ve yorucu bir süreç oldu daha sonra toparlama ve onarma süreci başladı tünekte dahi duramıyordu o kadar bitkin vaziyette idi ama çok şükür rabbim şifasını verdi onu içeriye vecihin yanına aldım bir birlerine sevgi ile bağlandılar 😊 şimdi bebek bekliyorlar o raddeye geldik çok mutlu ettiler bizleri inşâAllah sağlıklı uzun bir ömrü olur 🤲🏻

Buda kuluçka resmimiz 😊🫶🏻

Maşallah ona. Her şeye rağmen güçlü kalan ve soyunu devam ettirebilen kuşlar beni aşırı büyülüyor. Sanki farkındalarmış gibi özel olduklarının

bu yıl beyaz lacewing görür müyüz :)
Hadi yine iyisin hocam iki sarı dan bir beyaz Lacewing geldi 😅😊 ama büyük dede ve büyük babaları beyazdı ondan geldiler 😊

Geri