Kusma hareketi

kuşta mantar mı trikomoniasis mi var bilemeyiz. muhabbetlerde guvercinlerdeki gibi ağiz içi lezyonlar vs pek gorulmedigi için ikisi çok karısir, sıklıkla da beraber seyrederler zaten.

bazi firmaların metronidazole + nystatin karısımi satması bu nedenledir

forumda ilac onerirken pek detaya girmiyorum genelde. aşağidaki videoyu izlemenizi oneririm

Tamam da flagyle en fazla 7 gün kullanılır. Mantar tedavisine devam edilecekse edilir o ayrı mevzu.

Dışkılarda ciddi bir problem yok. Kuştada hafif kusma hareketi varmış. Bence biraz daha gözlemlemekte fayda var. Kuş kötüleşirse ilaç olarak benim ilk tercihim biteral olur.. Yine yazarsınız sıkıntı olursa...

@Mine girginer daha önce yazdığım gibi biteral kullanmanızı öneririm. Eğer sonuç alamazsanız megabakteri üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Onun içinde amfoterisin b kullanılır..

İmkanınız varsa kuşlardan anlayan bir veterinere detaylı muayene ettirin. Dışkılara bakılsın kursaktan örnek alınsın sonuca göre yol çizin..

Biteral kullanım şekli; Tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyin. 5-10 dakika iyi karıştırıp kuşun suluğuna koyun. İlaçlı su hergün tazelenicek..

Bunlardan önce birde zencefil çayını denemenizi öneririm. 2-3 gün üst üste yapıp verin faydası olabilir. Sulukta 6-7 saat kalsa yeterli. Fayda görürseniz haftada bir yapıp verebilirsiniz. Bir zararı olmaz...

@Mine girginer daha önce yazdığım gibi biteral kullanmanızı öneririm. Eğer sonuç alamazsanız megabakteri üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Onun içinde amfoterisin b kullanılır..

İmkanınız varsa kuşlardan anlayan bir veterinere detaylı muayene ettirin. Dışkılara bakılsın kursaktan örnek alınsın sonuca göre yol çizin..

Biteral kullanım şekli; Tableti ezip toz haline getirin. Yarım su bardağı suya çay kaşığının ucuyla bir iki pirinç tanesi kadar ekleyin. 5-10 dakika iyi karıştırıp kuşun suluğuna koyun. İlaçlı su hergün tazelenicek..

Bunlardan önce birde zencefil çayını denemenizi öneririm. 2-3 gün üst üste yapıp verin faydası olabilir. Sulukta 6-7 saat kalsa yeterli. Fayda görürseniz haftada bir yapıp verebilirsiniz. Bir zararı olmaz...
Teşekkür ederim, yapacağım

Kullanabilirsiniz onu. Yarım suluğa 1 damla 2 gün üstüste verin daha sonra gelişmeleri yazarsınız tedaviye gerek olup olmadığı konusunda karar veririz.
Dediğiniz gibi iyot verdim 3 günde 1 gibi. Ümit beyin dediği gibi zencefil çayıda veriyorum arada. Yaza kekik bulunca onunda çayını yaptım verdim 1 kaç kez. Şu an kuşum Badem iyi görünüyor. Teşekkürler

Dediğiniz gibi zencefil çayı yapıp verdim. Çok iyi sonuçlar aldım. Ayrıca Selçuk bey in söylediği iyotuda verdim.
Badem in eski enerjisi geldi, ötüşü sesi düzeldi, kusma hareketi de görmüyorum çok şükür.
Çok teşekkür ederim.

Geri