Kusma Sorunu( Yabancı madde şüphesi)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pastel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pastel

Forum Sakini
Merhabalar
Pastel 2 haftadan fazla süredir kusmakta. Sesi çatallasti, konuşmak istedi zorlandı sadece ötebildi. Kustugu zaman kafası su gibi oluyor kafa tüyleri diken diken havaya dikildi. Veterinere götürdüm 2 farklı ilaç verdi 1 hafta kullandık epey toparladı. Sonra kontrole götürdük tamamen iyileşmemiş dedi ve 3 günlük bir ilaç daha verdi. Bu sürede daha iyileşti ama ishal oldu. İlaç bittikten sonra tekrar kusmaya başladı.
Bugün tekrar kontrole götürdük. Yine muayene etti ve probiyotik verdi 1 hafta kullanacağız.
Veteriner yabancı cisim yutmuş olabilir diyor.
Bir hafta sonra ilaçlı rotgen çekmekten göğüs açmaktan falan bahsediyor ve kuşlar bu işlemlerin altından kalkmaya da bilir diyor.
Konu hakkında düşüncelerinizi lütfen paylaşırmısıniz.

Kuşlar için ağır olabilir kesinlikle. Üzücü olmuş durumu.
Hangi ilaçları önerdi size acaba? Kusma durumu malum çok yönlü bir hastalık belirtisi

Oyla 0
Merhaba @Ümit T. hocam
veteriner ilaçları şırınga içerisinde verdiği için adını bilmiyorum.Ama en son probiyotik verdi.

En son dışkı ekteki gibi sadece beyaz

Ekli dosyalar

• IMG_20210605_113146.jpg
    IMG_20210605_113146.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 14
Oyla 0
Doğrudan röntgen cekse zaten yabanci cisim varsa anlaşılır. Hangi kliniğe gittiniz ?

Oyla 0
Uğur Pet daha önce gitmiştim memnundum ama uzak bana gün içinde eşim tek gidemiyor ben de işten bu ara çok geç geliyorum mecburen yakın olanı tercih ettik.

Oyla 0
Kisa sürede atabileceği şekilde dizayn edilmiş tasliklar. Yabancı bir madde olsa muhtemelen çoktan işleme almış olmaliydi

Oyla 0
Merhaba @Ümit T. hocam
veteriner ilaçları şırınga içerisinde verdiği için adını bilmiyorum.Ama en son probiyotik verdi.

En son dışkı ekteki gibi sadece beyaz

Sadece ürat kısmını dışkılamış. Yem yediğinden emin olun. Yaptığı dışkılardan bir kaç örnek daha ekleyin. Ve kısa bir videosunu ekleyin. Ben kursak mantarından şüpheleniyorum. Ses kısıklığı veya çatallaşması da mantarın belirtilerindendir. Ama dediğim gibi sorunu daha iyi anlayabilmemiz için daha fazla dışkı ve video ekleyin..

Oyla 0
Merhabalar
Bugün ki dışkıları ekteki gibi. Kısa bir video çektim. Salyalı kustuğu için kafası sürekli yapış yapış oluyor ıslak bezle siliyoruz ama sürekli kaşıtmak istiyor.
Yarın için Uğur Petten randevu aldık.

Ekli dosyalar

• IMG_20210606_115444.jpg
    IMG_20210606_115444.jpg
    398 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20210606_120317.jpg
    IMG_20210606_120317.jpg
    402.1 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20210606_121538.jpg
    IMG_20210606_121538.jpg
    350.6 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Merhabalar
Bugün ki dışkıları ekteki gibi. Kısa bir video çektim. Salyalı kustuğu için kafası sürekli yapış yapış oluyor ıslak bezle siliyoruz ama sürekli kaşıtmak istiyor.
Yarın için Uğur Petten randevu aldık.

Yüksek ihtimal mantar hastalığı var bu kuşta. Ama ek olarak bakteriyel enfeksiyonda var gibi. Veteriner tahlil yaparsa netleşir durum..

Oyla 0
uğur pet veteriner kliniği'nin internet sitesindeki ilginç !!! önerileri ve tedavi yöntemlerini aşağıda paylaşıyorum... yine de takdir sizin tabi ki, seçenekleriniz sınırlı anladığım kadarıyla

mutlaka sularına günlük olarak koruyucu antibiyotik ve vitamin katılmalıdır (vitaform: günlük suyuna 1 buğday tanesi kadar), diğer taraftan az tüy döksün ve daha sağlıklı olsun derseniz mineral solüsyonu kullanmanızı öneririz.

Kliniğimizde hastalıklara karşısında çabuk sonuç almak için muhabbet kuşları ve diğer kanatlı gruplarına enjeksiyon [iğne] şeklinde antibiyotik ve diğer uygulamalar (kortizon – vitamin-mineral) yapılmaktadır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Mevcut veteriner de 2 haftadır kuşun kursağında elle yabancı cisim arıyor. Canı ne kadar yanıyorsa veteriner den sonra bize küsüyor . Kıt bilgimle kursak mantarı olabilir mi diyorum ihtimal bile vermiyor. Elime bişey değiyor diyor. Sulu rotgen diyor ama bu aşamada ölme ihtimali var diyor.
İnternette yazan bilgileri satıyorlar teflon tavadan çıkan gazdan bahsediyor.
Bilmiyorum ki kime ne ye inanıp ne yaptıracağım.
Kesin olan bir şey var şehir veterinerlerin %95 i kedi köpekten başka bir şey bilmiyor.

Oyla 0
Geri