Kusma, Yem saçma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Belirtiler
- art arda hapşurma
-farklı sesler çıkararak boğazını temizleme hareketi yapma
- Ağzından çıkan yemleri saçma
-Salyalı kusma yok

önlem almak için 5 günlük ( tam dolu suya 7 damla) mikostatin tedavisi uygulamıştım bundan 1.5 hafta önce. İlacı kestiğimden bu yana herhangi bir hastalık belirtisi görmedim. Kendisinin iştahı iyi, suyunu içiyor. Ama bu gün tekrardan bu belirtilerine şahit oldum. Diğer kuşumda herhangi belirtiye rastlamadım. Sizce nedeni ne olabilir? Enerjisi yerinde bazen kendini aşırı kabartıyor. Streamable Video
Ve kendisi bu aralar böyle yatıyor. Biraz vitamin vermeyi aksatmış olabilirim.

Ekli dosyalar

• 467E2AEC-04B1-4DC9-B4BA-ABD5A59F5197.jpeg
    467E2AEC-04B1-4DC9-B4BA-ABD5A59F5197.jpeg
    670.2 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Geceleri de ekstra öne doğru eğilip uyuyor biraz endişe ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Oyla 0
Merhaba Hocam,
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Dışkıları hafif açık yeşil ama çok az leke bırakıyor artık. Şu an uyudukları için fotoğraf çekemeyeceğim ama yarın direkt fotoğraf çekeceğım. Bu arada kendisi tüyde

Oyla 0
Rica ederim.
Yarın ilk iş kafesini temizledikten sonra kafesine alalım,elektrolit verelim.
1 hafta kadar kafesinde kalsın, dışarda efor sarfetmesin.
Oda sıcaklığı sabit olsun.
Yem olarak daldarı ve aspur verelim. Ayrıca kenevir verelim, enerji verir, destekler.
Dışkı fotoğraflarını yüklerseniz takibini yapalım.

Oyla 0
Rica ederim.
Yarın ilk iş kafesini temizledikten sonra kafesine alalım,elektrolit verelim.
1 hafta kadar kafesinde kalsın, dışarda efor sarfetmesin.
Oda sıcaklığı sabit olsun.
Yem olarak daldarı ve aspur verelim. Ayrıca kenevir verelim, enerji verir, destekler.
Dışkı fotoğraflarını yüklerseniz takibini yapalım.
Çok teşekkür ederim hocam o zaman kendisini ayrı kafese alıyorum. biraz fazla enerjik olduğu için kafesin için 4 takla atıyor dışarı çıkabilmek için. mecbur dayanacak artık. sağ olun tekrardan dediklerinizi direkt uygulayacağım.

Oyla 0
Merhaba tekrardan herkese,
Kalktığım an ayrı kafese koydum ikisine de elektrolit verdim iki kuşuma da. Diğer mavi olan kuşumun dışkılarını yapmasını bekliyorum. Bu arada evin her yeri 22-23 derece teker teker ölçtüm. Ben de üstlerine hep örtü örtüyorum. Bu şekilde

Oyla 0
Sanki biraz da tüy dönemi başlıyor ya da çoktan başlamış gibi. Bağışıklığı düşmüş muhtemelen

Oyla 0
Mavi kuşumun dışkıları.
elektrolit 1. Gün
Diğer kuşumda da az önce öğürme, hapşurma gibi belirtilerine şahit oldum. Onun dışkılarını da paylaşacağım

Ekli dosyalar

• EDDB28BD-4688-4EA0-B4BA-EAA25B5A0920.jpeg
    EDDB28BD-4688-4EA0-B4BA-EAA25B5A0920.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 9
  • 846261D7-514A-4612-A1C8-C687E21F1A53.jpeg
    846261D7-514A-4612-A1C8-C687E21F1A53.jpeg
    984.4 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
Benim kuşum da 2-2.5 yıl önce buna benzer sorunlar yaşıyordu.
art arda sürekli hapşırıyordu ve bazenleri de ağzından yem sıçratıyordu.
veteriner hekime göstermiştim hatta, tam o bakarken yem sıçratmıştı.
benimkinin durumu kronikleşmiş gibiydi ki 2-3 ay sürdü. ilaç tedavisi de uygulamadım, vitamin ve probiyotik verdim sadece.
kendiliğinden geçti sonra ama...
üşütmüştü sanıyorum.

Oyla 0
Peki veteriner net bir hastalıktan bahsetti mi? Çok geçmiş olsun. Kuşunuz nasıl peki şu an?

Oyla 0
Peki veteriner net bir hastalıktan bahsetti mi? Çok geçmiş olsun. Kuşunuz nasıl peki şu an?
Yok söylemedi. Kuşlardan çok anlamıyorlar ama bi umut götürüyoruz işte.
Küçük bir şişede ilaç verdi, ağızdan damlatmak lazımdı ve kuşum içmedi.
İlacın ismini de sormayı unutmuştum, içirmedim o yüzden.
Bi süre öyle devam etti; forumlarda herkes farklı farklı ilaçlar önerdi.
Ben de net hastalığını bilmeden ilaç kullanmak istemedim, bazıları 3-4 ilaç birden vermemi istiyordu resmen.
Kronikleştiğini düşünüp kendi haline bıraktım çünkü hastalık değil gibiydi, ilerlemiyordu ama gerilemiyordu da. Toza karşı alerjisi olabileceğini düşündüm.
Üstüne düşmeyince de kendiliğinden geçti.

Oyla 0
Dışkılar iyi görünüyor @lila34
Basit bir üşütme durumu muhtemelen. Yine de elektrolit ve multi vit takviyeleri kullanılmalı. Rahatlatıcı etkisi olan demleme çaylar hazırlanabilir.

Oyla 0
@lila34 o ard arda çıkardığı cık cık cık seslerini gün içinde fazlaca yapıyorsa, eczaneden antepsin şurup alıp uygulayabilirsin. Tam dolu suluğa 6 damla eklenicek, 6 saatte bir tazelenicek, 3 gün kullanılıcak...

Oyla 0
Geri