Kuşta karaciğer yetmezliği

raynecc

Yeni Üye
Kusumda karaciger yetmezligi varmis. Mahvoldum. Ayrica fitikta var. Durmadan fik fikliyor ve cani yaniyor. Uyumak istiyor, fik fiklemekten uyuyamiyor. Atak geciriyor. Bir suru ilac veriyorum. Serum, antibiyotik, 3 tane daha ilac verdiler. Kalbim duracak. Kac gundur basim agriyor, yemeden icmeden kesildim, uyuyamiyorum. Lutfen dua edin. Cani yaniyor benimde canim yaniyor. 3 saattir nöbet geciriyor. Yem yiyemiyor, su icemiyor. Ilac veriyorum bekliyorum, elimden hic bir sey gelmiyor. Cok kotuyum.

Ekli dosyalar

Doktorunuz hangi ilaçları verdi isimlerini yazın ve ne kadar dozaj kullanıyorsunuz bundan da bahsedin. Suya mı katıp veriyorsunuz yoksa direkt ağza mı? Kuşta kusma var sanırım ağzı kirli duruyor.
Karaciğer yetmezliği teşhisi nasıl kondu?
Röntgen varsa paylaşın.
Bu arada kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız veya bilen birileri bulursanız kuşu besletin.
2 ml mama verin. Versele Laga markasının hazır maması var a21 nutribird. Ondan alın.
Yarım tatlı kaşığı veya 1 tatlı kaşığı toz mama içine biraz sıcak su ekleyip karıştırın ve ne cıvık olacak ne çok katı..
Kek hamuru kıvamından hafif sıvı olabilir. Mama ılıyınca kuşa verilsin.

Doktorunuz hangi ilaçları verdi isimlerini yazın ve ne kadar dozaj kullanıyorsunuz bundan da bahsedin. Suya mı katıp veriyorsunuz yoksa direkt ağza mı? Kuşta kusma var sanırım ağzı kirli duruyor.
Karaciğer yetmezliği teşhisi nasıl kondu?
Röntgen varsa paylaşın.
Bu arada kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız veya bilen birileri bulursanız kuşu besletin.
2 ml mama verin. Versele Laga markasının hazır maması var a21 nutribird. Ondan alın.
Yarım tatlı kaşığı veya 1 tatlı kaşığı toz mama içine biraz sıcak su ekleyip karıştırın ve ne cıvık olacak ne çok katı..
Kek hamuru kıvamından hafif sıvı olabilir. Mama ılıyınca kuşa verilsin.
Maalesef artık kafasını kaldırcak hali yok. Röntgen çekildi. Egzotik veterinerine götürdüm bugün fenalaşınca. Antobiyotik, serum digestive, vinegar & ginger ve silybum marianum verildi. Sadece antibiyotik, serum ve silybum verebildim. Su içirtmeyi denedim. İçemiyor, birisi hepatik ensefalopati olmuş dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama olabilir. Durmadan fikliyor, tiki varmis gibi hareketler yapıyor, muhtemelen kontrol edemiyor vücudunu. Sabah bir tık daha iyiydi su içiyordu, aspur yem yiyordu. Şuan öylece pamukta canı yanarak yatıyor. Onunla birlikte ömrümden en az 5 yil gitti cidden. Mahvoldum ve daha da ölmedi yani. 10 biden fazla harcamışımdır düzelmesi için zamanında 50 tlye almıştım miniğimi. 2019da. Can çekişmesine dayanamıyorum. Besleme yapın demişsiniz maalesef etrafımda kuş veterineri yok, çok uzakta, zaten kötü birde yollarda götürmiyim onu diye düsunuyorum, ben beslemeyi bilmiyorum maalesef canı yanar diye çok korkuyorum. Ki yanıyor. Durmadan. Can ne çıkmayan bir şeymiş ya. Allah yardımcısı olsun yavrumun.

Geri