Kuştan çıkan bu parça nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dilara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dilara

iyikus.com Üyesi
Kuşum iki aydır iltihap kokuyordu hem ağzı hem dışkıları. Bir haftadır da ağzından iltihap kokulu köpük ve sıvı çıkarıyordu. Ağzındaki akıntı bitti ama bugün böyle bir şey dışkılamış. Hatta bu kadar büyük ve şekilsiz şey çıkamaz kuştan herhalde dedim ama kokladığimda aynı yoğun iltihap kokusu vardı. Bu nedir bilen var mı? Nohut büyüklüğunde bir şey. Biraz sert ve elastik bir yapısı var ezilip parçalanmıyor normal dışkı gibi falan değil hiç. Daha önce de böyle bir dışkı görmüstum 1 ay önce falan ama çok küçuktu normal dışki boyutunda. (Sanırım onu diğer kuşum yapmıştı.) Ne oldugunu çok merak ediyorum ama bir türlü bulamiyorum veterinerler de anlam veremiyor çok uzman değiller kuş konusunda. Eğer ne olduğunu anlarsam doğru tedaviyi uygulama şansım var, aylardır çektiği şeylerin sebebini bulabilirim belki.😢

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam aylardır böyleyse neden geç kaldınız ? İlaç kullandınız mı hiç ?kullandıysanız neler kullandınız ? Halsizlik kusma öğürme gibi belirtileri var mı ?

İltihap kokusu derken ekşi bir koku olabilir mi ? Hastalık 1 ayda kuşu bitirir normalde. Bir videosunu da paylaşın. Streamable.com dan paylaşıp linki buradan paylaşın.

Ben ilk tuhaflıklarını gördugumde hemen veterinere gittim hatta yeşil dışkısı ilk bozulduğunda kırmızılik görmüştum kan sandım peçeteyle ezince kırmızi renk oldu korktum, bir daha da kırmızi olmadı. Bu dışkılar sulu ve çok büyük olmaya başladı normalin üç katı falan. Butun her şeyi anlatmama ragmen veteriner astım dedi balgam dedi 7 gün antibiyotik bir süre balgam sökücü, ventolin falan ile gecti zaman ama iltihap kokuyor dedigimde koklamadı bile yok öyle bir koku dedi. Sonra kilo vermeye ve gittikce kotüleşmeye basladi bu defa da sirke başlayalim mantar var gibi dedi ama size de sordum sirke kullanmadim hiç. Halbuki ısrarla mantar yok diyordu. Çok kafamı karıstirdi ben de başka bir veteriner buldum o da daha şu an anlamış degil probiyotik verdi wahlen isminde, bir de antibiyotik kullandim 3 gün, fornimal isminde de vitamin verdi. Yarın tekrar gidecegim. Siz de aslında kursak mantari demistiniz tam da mikostatin falan almiştim ama daha başlamadım.
Ilk attigim 13 gün önce ilk ağzından sıvıların gelmeye başladığı gün. Fotoğraftaki hali de iki gün önceki en kötü hali. Gagasının kenarındaki tüyler yapış yapiş oldu o yüzden öyle boş gibi görunuyor. Ama bugun daha temiz kapandi orasi. Ben de sürekli temizlemeye calistim.
Kusma hiç yok ekşi bir koku yok sadece iltihap kokuyor hem ağzı hem dışkısı. Öğürme hareketi var 15 gündür çoğaldı. Evet halsizlik de var sürekli uyuyor. Bugun biraz canlandı ilk kez yem kırıp iştahla yedi.
İltihap kokusu derken ekşi bir koku olabilir mi ? Hastalık 1 ayda kuşu bitirir normalde. Bir videosunu da paylaşın. Streamable.com dan paylaşıp linki buradan paylaşın.

Röntgen de çekmiyorlar hiç çunku ölme ihtimali yüksek oluyormuş pek iyi değilmiş sanirim kuşlar için röntgen. Keşke çekilebilse belki bir şey anlaşılırdı.

Bir de söylemeyi unuttum sürekli omzumda durmak uyumak istedi. Uyurken ya da uyanikken de aniden irkilip duruyordu titriyordu birden sanki korkmuş gibi. O hareketi yapmayı da kesti bugün artik.

Bu çıkarttığı garip parçayı tekrar kontrol ettim de kurumuş ve küçülmüş. Aslında hamur gibiydi ama şimdi taş gibi sert. Rengi de kahverengi olmuş tıpkı kuşun ağzından akan sıvı da kuruyunca böyle kahverengi oluyordu. Ağzından bu kadar büyük parça çıkar mı ki nereden çıkarttı bunu onu da anlamış değilim zaten 🤦🏻‍♀️

Hocam sizin yerinizde olsam vakit kaybetmeden veterinerden tetramezatin alıp evdeki mikostatinle birlikte tedavi başlardım. Cocsidioz ve mantardan şüphelendim ben. Ayrıca zeolit toz da edinin. Probiyotik azalmışsa ondan da alın. Ama enzim içerikli bir probiyotik olmalı.

Hocam sizin yerinizde olsam vakit kaybetmeden veterinerden tetramezatin alıp evdeki mikostatinle birlikte tedavi başlardım. Cocsidioz ve mantardan şüphelendim ben. Ayrıca zeolit toz da edinin. Probiyotik azalmışsa ondan da alın. Ama enzim içerikli bir probiyotik olmalı.
Şimdi çıkmıştım veterinerden o da hocasına soracakmis bilemedi ne olduğunu. Şimdilik sadece mikostatin başlasam olur mu? Zeolit tozum var evet onu da vermeye çalışıyorum. Cocsidioz dediginiz şey parazit falan mı?

Eger parazit ihtimali de varsa önerdiginiz bir ilaç varsa onu da alayım eczaneden. Flagyl kulanmama gerek yok degil mi? Çok soru sordum kusura bakmayın lutfen.

Görüştüğüm baska veteriner de bunun yağ bezesi oldugunu söyledi kuşlar üretebiliyor dedi.

Geri