Kuşu alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep A
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeynep A

Yeni Üye
Merhaba,
Evde erkek (şampiyon) kuşum varken 7-8 ay önce dişi (limon) kuş aldım. 2. Kuşu eğitim için annemlere verdim, bakamadılar. 2 kuş yanyana da baştan eğitemedim. Erkek olan bizden ürkmüyor aksine geliyor. Ancak dişi olan malesef çok yabani. Ne yapabilirim? Yavru da değil, yeni de değil. Üstelik kötü bir anımız da var. Eve ilk getirdiğimizde kafesten çıkarttık. Tutarken elimi prçaladı ve epey bağırmıştım. Şimdi bu kuşu yine de evcilleştirebilir miyiz? Ele elışkın eğitimli diye aldık kuşu :/

Şunu söylemek isterim. Her şey mümkün elbette. Fakat kuşlara ilk 4 ayında güven kazanamadığınızda ilerleyen aylarda kazanmak imkansızlaşıyor. Bu nedenle deneyin elbette ama beklentiniz çok yüksek olmasın. Tavsiyem zaten çift kuşunuz var. Yavru almayı düşünmez misiniz? Yavrularını eğitebilirsiniz

Oyla 0
Yuvalık falan koydum. Elbette yavrulamasını isterim. Videoları falan izledim hatta kızın gagasının rengi bile değişti. Kimi yer kızışmış kimi yer hamile diyor. oğlanı mı istemiyor çözemedim. Kafese elimi sokmaya kalkınca hemen yuvalığa saklanıyor kız.

Oyla 0
Bu iyiye işaret diyelim. Çok rahatsız etmemeniz gerekir. Eğer fotoğraf paylaşabilirseniz kuşlardan yumurta olup olmadığını söyleyebilirim. Birde dışkısı normalinden daha büyük ve ishal gibi olmaya başladı mı?

Oyla 0
Maşallah çok güzel kuşlar. İlgilendiğinizde aşikar. Fakat kafesiniz çok küçük :(
Yeni bir kafes, ahşap tünek ve kafeste kuş kumu, kalamar ve gaga taşı bulundurmalısınız. Kumlu, törpü tüneği kuşlarda mantar oluşumuna katkı sağlıyor. Bu nedenle tercih edilmemeli.

Yumurtaya gelince; henüz bu belirtiyi gözlemlemedim. Dişi ve erkek oldukça hazır. Yuvalıkta plastik folluk var mı?

Oyla 0
Sağolasın :) Bir kaç gündür ilgilenemedim. Elimden geldiğince ilgimi veriyorum. Kafesi büyütmek benim de aklımda.
Eskiden pet shopta çalışan bir arkadaşım dedi kumlu tünek al diye. O yüzden koydum. Çıkartayım. Bu arada mantarın da çözümü var. Başlngıç seviyesindeyken vazelin sürünce iyi geliyor. Kızda vardı 4-5 ay önce geçti :)

Kafeste kuş kumu ve gaga taşı var ama plastik folluk ne bilmedim. Pet shopçu yuvalığı verirken içine kuş kumu koy dedi. Kahverengi bir kuş kumu verdi. Onu döktüm bende.

Oyla 0
331618439_0.jpg
Görselde ki plastik folluk. Yuvaların içerisine yerleştiriliyor. Tabi yuva boyutuna göre almalısınız. Çok küçük yuvalarda maalesef olmuyor. Olması gereklidir çünkü yumurtadan çıkacak kuşlarda bazı sorunları engelliyor. örneğin çarpık bacak sorununu en aza indiriyor. Mantar aslında dışta görünse de, biraz daha incelendiğinde aslında içsel bir durumdur. Vazelin görüntüde kurtarır fakat sindirim ve solunumda bu devam eder. Eğer başlangıçta müdahale edilmişse bastırılmış olabilir ki öyle görünüyor. Düzenli olarak gaga ve ayak çevresini incelemenizi tavsiye ederim.

Kuş kumu dökülebilir tabi ama yinede almayı düşünürseniz kesinlikle öneririm. En sık rastlanan yuvalık tabanı düzlüğünden kaynaklı problemlerdir.

Oyla 0
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Biraz acemi olduğumdan etrafımdan ne duyuyorsam onu deniyorum. Yuvalığı aldığım yer ile görüşerek bahsettiğiniz plastik folluğu isteyeyim.
Yardımınız için çok teşekkürler

Oyla 0
Ne demek. Kafanıza ne takılıyorsa yeni bir konu olarak sorabilirsiniz. Bu sitenin amacıda bunun içindir. Yanlış bilinenleri hep birlikte azaltmak, daha sağlıklı ve iyi koşullarda kuş yetiştirenlere destek olmayı hedefliyoruz. Bu konunuzla bile birçok kişiye destek olduğunuzu unutmayın :)

Bu arada plastik folluklar çok ucuz. 3-5 TL arası fiyatları oluyor. Fazlası istenirse vermeyin. Onun yerine folluklu yeni bir yuva alınabilir. Oda yaklaşık 10-12 tl civarı

Oyla 0
Maşallah.İmkansız değil elbette.Ama çok fazla beklenti de olmasın.En fazla ısırmaz biraz daha yakın olur o kadar.

Oyla 0
Geri