Kuşu kafeste kaç gün tutabilirim ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
6 aylık erkek kuşum konuşmuyor küsmüş Olabilir yanına arkadaş alırsanız iyi olur dediler. 1 aylık yavru erkek kuş aldım alır almaz diğer kuşların sesini duydu çıkmak için çırpındı kendine zarar verir diye çıkardım 1 e düştü sonra uçmayı falan öğrendi alıştı. Ele geliyordu sevdiriyordu fakat diğer kuşun yanında olunca gelmiyor. Perdenin taa ucuna gidiyor. Avize ye gidiyor gelir gelmez çıkardım bunu 1 hafta oldu alalı. Kafese koysam bi kaç gün kalsa hem kafese hem sevdirmesi için. Strese girer mi kuş ? Yoksa ayrı mı çıkarayım ? Bide cinsiyeti nedir acaba ?IMG-20220306-WA0004.jpeg

Merhaba, ilk evrede güven kazanımı için kafes eğitimi şart. Bildiğiniz yöntem doğru ancak ilgi alakanızı eksik etmeyiniz. Bu süre biraz size bağlı ancak uygun bir kafesi varsa örneğin tek kuş için min. 60 cm'lik, bu süreç değişebilir.
1 hafta başlangıçta parmağımdan korkmamaya başladığında çıkartıyorum ben, hatta kendisi artık çıkmak için kapı önüne geliyor. Bu evrede size en güvendiği aralık olduğundan iyi değerlendirmek lazım.

Merhaba, ilk evrede güven kazanımı için kafes eğitimi şart. Bildiğiniz yöntem doğru ancak ilgi alakanızı eksik etmeyiniz. Bu süre biraz size bağlı ancak uygun bir kafesi varsa örneğin tek kuş için min. 60 cm'lik, bu süreç değişebilir.
1 hafta başlangıçta parmağımdan korkmamaya başladığında çıkartıyorum ben, hatta kendisi artık çıkmak için kapı önüne geliyor. Bu evrede size en güvendiği aralık olduğundan iyi değerlendirmek lazım.
Bu 35 günlük. 1 hafta olmasına ragmen ele geliyor. Kafese yaklaşınca çıkacak gibi kapıda bekliyor. Ama avizeye konuyor mesela gel deyince gelmiyor. Bide ayakları kitliyor zorla avuçlayarak almak zorunda kalıyorum. Kafese koyunc da boynu bükük duruyor hep . Bende üzülüyorum. Sevdirsin gelsin konuşsun diye işkence eder gibi kafese koymak istemiyorum.

Böyle duruyor bazen kafese koyduğumda.

Ekli dosyalar

• IMG-20220304-WA0007.jpeg
    IMG-20220304-WA0007.jpeg
    779.2 KB · Görüntüleme: 10
Boynunu öyle yapmasi bir hayli ilginç. Davranış mi yoksa başka bir durum mu detaylı inceleyip bildiriniz. Dişi bebek

Yuvalıjikta öyle durdukları için normal dediler ama alışınca unuturmuş ama yemlik yanında gaga taşı üstünde hep öyle duruyo. Erkek diye almıştım. Isırıyor da tuttuğum zaman dişi olduğu için mi acaba ?

Erkek kuşlarda ısırma eğiliminde olabilir. Daha iyi yorum yapabilmem için cereyi tam görebileceğim bir görsel lazım. Burun deliklerini net görmeliyim.
Boyun hareketi bir davranış bozukluğu ise zamanla unutabilir ancak hastalık ya da doğuştan bir durum ise neler yapılabilir araştırma yapmak lazım

kuşunuz 1.5 -2 aylık var (üreticiler yeme düştükten sonra gün sayar genelde)

ben dişiye benzettim

sallabaş degil muhtemelen ama içinize sinmiyorsa o hareketi yaparken videosunu görmek lazım

kuşunuz 1.5 -2 aylık var (üreticiler yeme düştükten sonra gün sayar genelde)

ben dişiye benzettim

sallabaş degil muhtemelen ama içinize sinmiyorsa o hareketi yaparken videosunu görmek lazım
Hareket etmiyor böyle durunca. Sabit duruyor. Beni görünce normal duruyor. Sıkıldığı için yapabilir mi acaba ? Kafes dışında yapmıyor kafese koyduğum zaman yapıyor bunu

Geri