Kuşum 15 gün önce 5 yıldır büyüğü eşini kaybetti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatma222
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yok dogru alinmiş , yalnız beşeri ilaç bu ben hic kullanmadim dozu yanlış yazmayayim

arkadaşlar görünce yazarlar gün içinde

Yarım suluğa ( 50 cc ) bir kapsülün %20 sini katarak verin.

Hocam bu doz bana göre çok fazla. Ben tam suluğa yüzde 10 kullandırtıyorum. Sen dört katını önermişsin. Elbette senin tecrübene saygı duyuyorum ama bu tarz yüksek dozajların daha önce kuşları olumsuz etkilediğine şahit oldum bir çok kere..

Dışkıda üratın yoğun sarı renge döndüğünü safrada artış olduğunu dışkı kıvamına ciddi bozulmalar olduğunu gözlemledim. Kuşlarda oldukça bitkin düşmüştü. Karaciğer ve böbrekleri olumsuz etkilediğini düşünmüştüm önceki örneklerde.

Yanlış anlaşılmasın belkide benim yazdığım dozaj hatalı. Belki biraz dozajı yükseltmek ilaç etkinliği için daha iyi olur. Ama bu kadar da yüksek değil hocam:)

Hocam kuşun alması gereken doz günlük 3-5 mg dır. Kuşun bu havalarda günlük 3-4 ml tükettiğini düşünürsek ki ilaç katılmış suyu daha az içerler. Yinede 100 cc %10 mu diyosunuz ?

Son düzenleme:
Hocam kuşun alması gereken doz günlük 3-5 mg dır. Kuşun bu havalarda günlük 3-4 ml tükettiğini düşünürsek ki ilaç katılmış suyu daha az içerler. Yinede 100 cc %10 mu diyosunuz ?

Doksisiklin kanatlılarda kilo başına 20 mg öneriliyor hocam. 50 gram bir kuş için sadece 1 mg yapıyor. 100 mg lık kapsülün yüzde onunu yani 10 mg eklediğimizi varsayalım. Kuşta bu suyun 10 ml sini içtiğini varsayıyorum ben. İlaçtan önerilen doz olan 1 mg almış oluyor. Benim hesabım böyle. Tabi sizin hesaba göre şu içtiğini varsayarsak 100 ml lik tam suluk için yüzde 20 doz normal ama yarım suluk için yinede fazla..

Yazın bile 10 ml içmezler hocam. serin havalarda eğer ilaçsızsa 3-4 ml içiyorlar. Suyun tadını yadırgadıklarında yarı oranda içiyorlar. Tam suluğa %20 yeterli olabilir normal şartlarda ama ilk iki gün her ilacın biraz yüksek doz kullanılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü içmiyorlar. Ayrıca doksisiklin diğer antibiyotiklere kıyasla doz aşım riski azdır.

Yazın bile 10 ml içmezler hocam. serin havalarda eğer ilaçsızsa 3-4 ml içiyorlar. Suyun tadını yadırgadıklarında yarı oranda içiyorlar. Tam suluğa %20 yeterli olabilir normal şartlarda ama ilk iki gün her ilacın biraz yüksek doz kullanılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü içmiyorlar. Ayrıca doksisiklin diğer antibiyotiklere kıyasla doz aşım riski azdır.
Hocam kuşumun geçmişti yeniden başladı
Bende ilacı başladım da ishal.oldu bu surede probiyotik verebilir miyim?

Hocam kuşumun geçmişti yeniden başladı
Bende ilacı başladım da ishal.oldu bu surede probiyotik verebilir miyim?

Aynı ilaca tekrarmı başladınız? Kuşa uyguladıklarınızı bir özet geçermisiniz..

Kuşta hangi sorunlar vardı? İlaçtan sonra olumlu olumsuz ne gibi gelişmeler oldu?

Kuşun güncel videosunu ve dışkı resmini ekleyin kontrol edelim...

Aynı ilaca tekrarmı başladınız? Kuşa uyguladıklarınızı bir özet geçermisiniz..

Kuşta hangi sorunlar vardı? İlaçtan sonra olumlu olumsuz ne gibi gelişmeler oldu?

Kuşun güncel videosunu ve dışkı resmini ekleyin kontrol edelim...
Vitaform kullandım 2 3 gün geçti bu sürede gerwit ve entrobac kullandım iyi oldu tekrar bidaha başladi iki gundurde dodosiklin etkili ilacı kullanıyoruz ishal gibi oldular

En büyük hata ilaçları yarıda kesmektir. Antibiyotikler 2-3 gün verilip kesilmez 5 gün verilmelidir. Hastalığı baskılamışsınız ama atlatmamış demekki. Doksisiklini en az 5 gün kullanın gelişmeleri her gün yazın takipte kalalım 👍

Geri