Kuşum 2 aydır tüyde

cicikuss_4

Forum Sakini
Merhaba kuşum hemen hemen 2 aydır tüyden çıkmadı. Haftada 1 probiyotik haftada 1 gerwit w haftada 1 1 çay kaşığı yılaf veriyorum. Banyo yapması için su koysam da henüz hiç yıkanmadı sudan korkuyor. Tüy dökmeai dılında çok kaşınıyor herhangi bir halsizliği de yok şükür. Sürecin bu kadar uzun olmasının nedeni nedir rahatlatmak için yapabileceğim başka şeyler var mıdır

Ekli dosyalar

• IMG-20210620-WA0080.jpg
    IMG-20210620-WA0080.jpg
    276 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG-20210620-WA0081.jpg
    IMG-20210620-WA0081.jpg
    209.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG-20210620-WA0079.jpg
    IMG-20210620-WA0079.jpg
    204.7 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba.
Tüye girme ve tüyden çıkma süresi her kuşun metabolizmasına göre değişir.
Burada B Vitamini ve Biotin önemli vitaminler.Gerwit'te de bunlar var zaten.
Gervit'i haftada arka arkaya 2 gün verin,8 saat önünde tutun sonra taze su verin.
Yeminde yulafı eksik etmeyin.
Kafesi güneş ışığı alabileceği bir yere koyun.
Sıcak havalarda spreyleme tarzı üşütmeyecek ve sırılsıklam olamayacak şekilde suyla hafifçe banyo yaptırın. Banyo esnasında oda sıcaklığının yüksek olmasına dikkat edin.
Mamasını da her gün vermeye çalışın. Protein içeren mamayı düzenli şekilde vermeye devam edin.
Ayrıca Gervit'in Hexenbier isimli bir ürünü var, ölü tüyleri atmasında kolaylık sağlayacağı belirtiliyor, imkanınız varsa haftada 1-2 gün kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Merhaba.
Tüye girme ve tüyden çıkma süresi her kuşun metabolizmasına göre değişir.
Burada B Vitamini ve Biotin önemli vitaminler.Gerwit'te de bunlar var zaten.
Gervit'i haftada arka arkaya 2 gün verin,8 saat önünde tutun sonra taze su verin.
Yeminde yulafı eksik etmeyin.
Kafesi güneş ışığı alabileceği bir yere koyun.
Sıcak havalarda spreyleme tarzı üşütmeyecek ve sırılsıklam olamayacak şekilde suyla hafifçe banyo yaptırın. Banyo esnasında oda sıcaklığının yüksek olmasına dikkat edin.
Mamasını da her gün vermeye çalışın. Protein içeren mamayı düzenli şekilde vermeye devam edin.
Ayrıca Gervit'in Hexenbier isimli bir ürünü var, ölü tüyleri atmasında kolaylık sağlayacağı belirtiliyor, imkanınız varsa haftada 1-2 gün kullanabilirsiniz.
Merhaba ben yumurta maması haftada bir yapıyorum mamadan kastınız buysa. Ne yaoanileceğim hakkında biraz birlgi verebilirseniz çok çok sevinirim. Yemine yulaf her gin koysam her gün bir tek onları seçip yiyor ondan haftada 1 çay kaşığı veriyordum. Her gin ver derseniz günde ne kadar verilmeli onu da açarsanız çok sevinirim bilgiler için teşekkür ederim

Oyla 0
Merhaba ben yumurta maması haftada bir yapıyorum mamadan kastınız buysa. Ne yaoanileceğim hakkında biraz birlgi verebilirseniz çok çok sevinirim. Yemine yulaf her gin koysam her gün bir tek onları seçip yiyor ondan haftada 1 çay kaşığı veriyordum. Her gin ver derseniz günde ne kadar verilmeli onu da açarsanız çok sevinirim bilgiler için teşekkür ederim
Hazır mama kullanıyorsanız bu dönemde her 2 günde bir içine haşlanmış yumurta katarak servis edebilirsiniz.Yumurtanın içinde de B vitamini olduğu için tüylerine iyi gelecektir.
Eğer kullandığınız mamanın içinde yumurta varsa ilave yumurta eklemenize gerek yok.
Yaptığınız mamanın içine 1-2 çay kaşığı soyulmuş iç yulaf eklerseniz, yulafı yiyeceğim derken mamanın çoğunu da yediğini göreceksiniz.
Ayrıca mamaya probiyotik de eklerseniz iyi olur.
Ayrıca dediğim şartlarda-şekilde spreyleme yapabilirsiniz.

Oyla 0
Hazır mama kullanıyorsanız bu dönemde her 2 günde bir içine haşlanmış yumurta katarak servis edebilirsiniz.
Eğer kullandığınız mamanın içinde yumurta varsa ilave yumurta eklemenize gerek yok.
Yaptığınız mamanın içine 1-2 çay kaşığı soyulmuş iç yulaf eklerseniz, yulafı yiyeceğim derken mamanın çoğunu da yediğini göreceksiniz.
Ayrıca mamaya probiyotik de eklerseniz iyi olur.
Ayrıca dediğim şartlarda-şekilde spreyleme yapabilirsiniz.
Hazır mama kullanmıyorum ondan dolayı elimde yok

Oyla 0

Konu başlıklarına bakabilir, arama butonuna "tüy dökümü" yazıp göz atabilirsiniz. + olarak konularda yazıyor mu bakmaya fırsatım olmadı kontrollü salatalık vermekte iyi geliyor.

Oyla 0
Geri