Kuşum beyaz dışkı yapıyor

Melisaaa

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum uçamıyor ve sürekli yeter oturuyor ve dışkısı beyaz ve yuvarlak acaba hastalığı nedir lütfen yardımcı olur musunuz

Pankreas sorunu ise eğer pankreoflat kullanılır ancak emin olmadan kullanımı daha büyük çaplı sorunlar doğurur.

Oyla 0
bu forumda istinai durumlar hariç "şu ilacı kullan kesin iyileşir" tarzı yanıtlar bulamazsınız, bu tarz bilinçsiz önerilere forum yetkilileri de müdahale ederler, bunun vebali vardır. yanlış bir öneri kuşunuzu daha kötü hale getirebilir

kuşunuzun rahatsızlığının bir çok sebebi olabilir. bazen yavru besleyen anaçlarda beslenme kaynaklı görülebilir , pankreas bakteriyel enfeksiyonlarında görülebilir, metabolik sistem kaynaklı bir sorun olabilir vb.

benim şahsi görüşüm , pankreasta ilaç kullanımı gerektiren bakteriyel enfeksiyon varsa bile elinizdeki vitaform bu tür durumlarda çok etkili değildir, veterinerler daha etkili antibiyotikleri (ör:enrofloksasin) tercih ederler. ancak ilaç kullanmadan önce bir veterinere danışmak en doğrusudur, bu ilaçlar zaten veteriner kliniklerinde satılır.

Kuşlarda Pankreas Rahatsızlığı

Oyla 0
@Melisaaa kuşunda pankreas hastalığı başlamış. Öncelikle şunu söylemeliyim bu hastalığın tedavisi uzun sürebilir. 6 ay enzim takviyesi kullanan biliyorum. Yani tedaviye başlayıp süreci izlemek lazım. Arkadaşalrın dediği gibi profesyonel bir veterinerden de yardım alabilirsin...

Öncelikle bu hastalık için düzenli enzim takviyesi kullanman lazım. Kuşun pankreası enzim salgılayamadığı için dışarıdan enzim takviyesi vermek gerekiyor..

Tedaviye linkini verdiğim ürünle başlayabilirsin;

Oyla 0
Vitaform vermiştim dün ve bugün şimdide dışkısı yeşil oldu acaba düzeldi mi şimdi daha iyi dünkune göre

Oyla 0
Geri