Kuşum bir şey yemiyor

Beyzanurr

Forum Sakini
Kuluçkada şuanda. Erkek kuş bir şey yedirmiyor sürekli çiftleşmeye çalışıyor. O da ağzını ona açıyor yem istiyor ama vermiyor üstüne çıkmaya çalışıyor. Sürekli kavga ediyorlar. Yumurtalara da yaklastirmiyor zaten erkek kuşu kavga çıkıyor. Ayırdım erkek kuşu. Ara ara birbirlerine sesleniyorlar çıkarıyorum ikisini aynı şey yine. Hiç yem kusmuyor disi kusa. Şimdi ben beslemeye çalışıyorum dişi kuşu. Günlerdir benim verdigimi zor da olsa yiyordu. Şimdi onu da yemez oldu. Yumurtalarının hemen yanına yem koymuştum ordan yiyordu bazen onu da yememiş dünden beri. Havuç ve yulaf veriyorum öyle karnını doyuruyor bir tek çok sevdiği için. Yem yediremedim. Çok az da mama yiyor. Ne yapabilirim acaba. Bir yöntemi var mı bunun. Yemligine yulaf koydum yulafi seçip gerisini yemiyor yine. Erkek kuş neden yem kusmuyor

Anladım hazır mama yiyorsa hergün önüne konulabilir sıkıntı yok. Bu süreçte cede veya witte molen gibi kaliteli hazır nemli mamalar var. Hiç uğraşmadan günlük o mamalardan koyun önüne. Kuşların en sevdiği mamalar bunlar. Yiyeceği kadar koyun ama. Mesela günde 2-3 sefer bir tatlı kaşığı koyun yediğini yesin yemediğini alın önünden. Fazla beklemesin sıcaklardan dolayı çabuk bozulur..

Ayrıyetten kuş ne yiyorsa önüne koyun. Yulaf yiyorsa yulaf. Havuç yiyorsa havuç. Yeşillik yiyorsa yeşillik. Hepsinden verin.. Sadece yulaf yese bile aç kalmaz merak etmeyin. Bol bol verin yulafı...

Kuşun yakınına su koymayıda ihmal etmeyin. Küçük bir kapta su koyun yanına. Sıcak havalarda su ihtiyaçları çok olur...
Powermax classic mama var elimizde. Kuru seviyor elimle sürekli veriyorum yediği kadar.

Oyla 0
Size birde mama tarifi yazıyım denersiniz belki sever;
  • Bir parça rendelenmiş ardından bıçakla küçük küçük doğranmış havuç,
  • Bir kaç çeşit küçük küçük doğranmış yeşillik (taze nane, maydonoz, kıvırcık, roka, dere otu, tere, semiz otu, taze kekik vs. elinizde ne varsa)
  • Bir çay kaşığı mısır unu,
  • Bir çay kaşığı pirinç unu,
  • Bir çay kaşığı sıcak suyla şişmiş ince bulgur,
  • Bulabilirseniz bir çay kaşığı buğday ruşeymi,
  • Elinizde varsa az miktarda ezilmiş toz haline gelmiş fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği yada tuzsuz ay çekirdeği,
Malzemelerin hepsini karıştırın kısır kıvamında olucak. Mama yemeyen kuşları alıştırmak için üzerine bir çimdik toz vanilya yada toz muzlu puding eklenebilir...

Oyla 0
Size birde mama tarifi yazıyım denersiniz belki sever;
  • Bir parça rendelenmiş ardından bıçakla küçük küçük doğranmış havuç,
  • Bir kaç çeşit küçük küçük doğranmış yeşillik (taze nane, maydonoz, kıvırcık, roka, dere otu, tere, semiz otu, taze kekik vs. elinizde ne varsa)
  • Bir çay kaşığı mısır unu,
  • Bir çay kaşığı pirinç unu,
  • Bir çay kaşığı sıcak suyla şişmiş ince bulgur,
  • Bulabilirseniz bir çay kaşığı buğday ruşeymi,
  • Elinizde varsa az miktarda ezilmiş toz haline gelmiş fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği yada tuzsuz ay çekirdeği,
Malzemelerin hepsini karıştırın kısır kıvamında olucak. Mama yemeyen kuşları alıştırmak için üzerine bir çimdik toz vanilya yada toz muzlu puding eklenebilir...
Teşekkür ederim denerim inşallah ?

Oyla 0
Teşekkür ederim denerim inşallah ?

Rica ederim şu konularıda inceleyebilirsiniz;

Oyla 0
Geri