Kuşum birkaç gündür vikleme tarzı sesler çıkarıyor neyi olabilir acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emircan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emircan

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım son birkaç gündür surekli vikleme sesleri cikartiyor ve fazla kabariyor surekli neyi vardir acaba suyuna multivitamin koydum ilaca gerek var midir?

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

• IMG_20220414_194641.jpg
    IMG_20220414_194641.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20220414_194625.jpg
    IMG_20220414_194625.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 1
enfeksiyon fazla ilerlemeden sistemik antibiyotik başlamanızı öneririm (örnek etken maddeler: enrofloksasin , amoksisilin , sulfadiazin + trimetoprim , furaltadone + kloramfenikol vs Kıbrıs'ta hangileri bulunur bilmiyorum)

tecrübeli arkadaşlar da yorum yaparlar ona göre karar verirsiniz. ilaveten sesle ilgili @Doğanay Y. hocanın yorum yapmasında fayda var, bu türlerin ses değişimi konusunda bilgim yok solunum yolu enfeksiyonu + ecoli başlamış olabilir

Merhaba, sn. @neanderthalensis hocamın bahsettiği ürünlerin kullanılması gerekiyor gibi görünüyor.
Videoda ise yaptığı hareket sultanlar için gündelik, kabul edilebilir bir davranıştır. Konuşma için elverişli dönemi olabilir

Bu ilaçları nereden alabilirim hiç bilmiyorum veterinerden mi eczaneden mi petshoptan mı?

Kıbrıs'taki yasal düzenlemeyi bilmiyorum petshopta satıliyor da olabilir. Türkiye'de veteriner kliniklerinde ve reçeteli olarak eczanelerde satılır

örnegin sizin dışkıya uyduğunu düşündüğüm sulfadiazin + trimetoprim türkiye'de eczanede bactrim şurup olarak satılıyor

Geri