Kuşum çok fena bitlendi.

GüzelKuş

Veteran
Öncelikle herkese Merhabalar show jumbo muhabbet kuşum öyle bir bitlenmiş ki anlatamam kırmızı kırmızı küçük küçük bitler geziniyor hep kafeste kuşum gece oldu mu çılgın gibi kaşınıyor gün boyu da kaşınıyor bana önerebileceğiniz bir ilaç var mı acaba vilmectin diye bir ilaç gördüm internette ama korkuyorum kuşuma birşey olur diye şimdiden herkese teşekkür ederim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geçmiş olsun. Oldukça ileri seviyede anlattığınız gibiyse. Tüm kafesi dezenfekte etmek gerek. Ardap markasını önerebilirim ayrıyeten.
Ben 1 yılı aşkındır vilmectin kullanıyorum. Yeni başladığınızda enseye 2 damla + birde etkili bir haşere spreyiyle kanat ve kuyruk diplerine sıkıyorum.
Vilmektini 3. gün tekrar uygulamanız gerekiyor. Bitler 3 günde 1 çoğalmaktadır.

Kimisi suyuna katmaktadır. Buda bir yöntem. Tam dolu bir suluğa 2 şırınga damlası ekliyorum ben. Onuda 3 ayda 1 kez gerçekleştiriyorum. Gerek duyarsam.

Birde kafes diplerine köşelere de müdahale etmeniz gerekir. Orada öbekleşebilirler. Doğal bir yöntem okaliptus yaprakları oldukça etkilidir. Kafes tabanına kuşların yemeyeceği bir yere koyulabilir. Kurtulmak istiyorsanız kafesi sıcak suyla iyice dezenfekte edin. Kuşunuzu elma sirkeli suda yıkayıp ilaçlayın. Kafesin temizliğinden emin olduğunuzda atlatana kadar başka bir odada tutun.

Geri