Kuşum çok hasta

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aystmc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aystmc

iyikus.com Üyesi
Öncelikle iyi akşamlar. 3.5 yaşlarında bir muhabbet kuşum var. Ve şu an hasta olduğu için desteklerinize ihtiyacımız var. Sorun kuşumun yutkunma hareketi yapmaya başlaması ile başladı. Daha sonra kanatları titremeye başladı. Şimdi ise iştahı çok az ve tüm gün neredeyse uyuyor. Eskiden çok hareketli olan kuşum artık öyle değil ve neredeyse hiç ötmüyor. Hepsinden kötüsü de ön taraftaki kemiği sivrileşti. Birçok araştırma yaptım ve sanırım kuruma hastalığı var :(
Not süre zarfında yutkunma hareketi için mikostatin kullandık yutkunma sorunu geçti. Ayrıca gervit w ile röhnfried entrobac takviyesine başladık Probiyotik olarak. Ara sıra da aspur veriyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim video ve dışkısını da ekledim. Şimdiden teşekkür ederim
IMG_20221211_112517.jpg

Merhaba, geçmiş olsun. Bir tık kritik evre içinde gibi görünüyor. Doğru bir ilaç önerisi durumu düzeltebilir mi emin değilim. Veteriner hekim fırsatınız varsa mutlaka değerlendirin.
Şı aşamada sizden ricam varsa hassas tartınız kuş ağırlığını belirtin. Bir de ortam ısısını +2-3 derece yükseltebilirseniz daha rahat enerjisini toplayacaktır. Elektrolit hazırlayabilirsiniz biraz daha keyiflenmesi için ama üst üste 2 gün bir hafta içinde verilebilir.

Merhaba, geçmiş olsun. Bir tık kritik evre içinde gibi görünüyor. Doğru bir ilaç önerisi durumu düzeltebilir mi emin değilim. Veteriner hekim fırsatınız varsa mutlaka değerlendirin.
Şı aşamada sizden ricam varsa hassas tartınız kuş ağırlığını belirtin. Bir de ortam ısısını +2-3 derece yükseltebilirseniz daha rahat enerjisini toplayacaktır. Elektrolit hazırlayabilirsiniz biraz daha keyiflenmesi için ama üst üste 2 gün bir hafta içinde verilebilir.
Geri dönüş yaptığınız için ve geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Erzurumda yaşıyorum ve muhabbet kuşlarından tam olarak anlayan bir veteriner hekim bulamadım ne yazık ki. Hassas terazi yok ama temin etmeye çalışırım. Elektrolit nasıl hazırlayabilirim peki ya da internette baksam bulabilir miyim. Bebeğim için çok üzülüyorum. Yardım ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim

herhangi bir veteriner kliniğine gidip enrofloksasin etken maddeli antibiyotik isteyiniz

ilk aşamada 3 gün kullanabilirsiniz

bulunduğunuz yer ve imkanlarınız gözünüze alınırsa, en kolay bulunan ilaçlarla deneme yanılma yapabiliriz

bunu yaparken eczaneden mikostatin şurup da alıp buradan yazınız

Eczaneden geçici olarak georal ya da kendiniz yapabileceğiniz bu tarifi uygulayabilirsiniz

herhangi bir veteriner kliniğine gidip enrofloksasin etken maddeli antibiyotik isteyiniz

ilk aşamada 3 gün kullanabilirsiniz

bulunduğunuz yer ve imkanlarınız gözünüze alınırsa, en kolay bulunan ilaçlarla deneme yanılma yapabiliriz

bunu yaparken eczaneden mikostatin şurup da alıp buradan yazınız
Tamamdır veterinere gidip bu antibiyotikten soracağım ve dediğiniz gibi 3 gün kullanayım. Mikostatin şurup elimde var şu an mevcutta

Eczaneden geçici olarak georal ya da kendiniz yapabileceğiniz bu tarifi uygulayabilirsiniz
Peki bunu da yapacağım hemen ama eğer antibiyotik kullanırsam ikisini birlikte kullanmak sorun olur mu sizce arayla mı kullanmam lazım. Teşekkür ederim bu arada

Geri