kuşum çok kızgın, çiftleştirmeli miyim?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan siyar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siyar

Yeni Üye
Katılım
10 Tem 2024
Mesajlar
4
Konum
urfa
Merhabalar, erkek gri muhabbet kuşum son zamanlarda bu şekilde elime saldırıyor. sanırım kızgınlaşmış ve çiftleşmek istiyor. sizce çiftleştirmeli miyim? çiftleştirme ile ilgili nelere dikkat etmeliyim? sonraki aşamada zorlukları nelerdir? bu tavırlarına rağmen çiftleştirmezsem sorun olur mu? ilk kez besleyen biri olarak ne yapacağımı bilmiyorum, tavsiyede bulunabilecek biri var mı?
 

Ekli dosyalar

Yani eş alsanız daha iyi olur :) Tek kuş bakımıyla çift kuş bakımı arasında bir fark yok. Doğru olan zaten çift beslemek..

Kafesiniz küçükse öncelikle geniş bir kafes alın ve yuvalık takın. Erkeği bu kafese koyun. Erkek önceden kafesi ve yuvalığı sahiplensin. Dişiyi yanına atınca baskınlık kursun..

Alıcağınız eşin yumuşak huylu olmasına dikkat edin. Almadan önce bütün kuşları gözlemleyin 15-20 dakika.. Diğer kuşlara ilgi gösteren, kavga etmeyen, canlı hareketli olan bir eş seçmeye çalışın..

Eşinin mutasyonunuda seçerseniz yavruların nasıl olucağını önceden belirleyebilirsiniz.. Mesela çift faktör sarı bir spangle kuş alırsanız. Yavruları %50 mavi spangle %50 yeşil spangle olabilir. Yada baskın parçalı yeşil bir kuş alırsanız yine yavruları mavi ve yeşil parçalı kuşlar olabilir. Yada yellow face bir kuş alırsanız. Yine yavrularda sarı yüz eklentisi olur.. Mutasyonlar için alttaki konuyu inceleyebilirsiniz..


Eşini alınca ilk etapta ayrı kafeslerde olsunlar ancak birbirlerini görsünler. 3-4 gün ayrı kafeslerde kalsınlar. Daha sonra ikisinide salıp uçurun dışarıda baktınız iyi anlaşıyorlar dişiyi erkeğin kafesine koyun.. Eğer gaga atma anlaşamama olursa bir süre daha ayrı kalabilirler...
 
Geri
Üst