Kuşum da soluma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anon35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anon35

iyikus.com Üyesi
merhaba. 7 adet kuşum var hobi olarak beslemekteyim. Fakat içlerinden 1 tanesi ciddi anlamda soluma sorunu var gece gündüz vik vik vik , Tıs tıs tıs ötüyor. Uzun süre oldu ne yaptıysam geçiremedim. Veteriner ilaçları temin edemiyorum vermiyor veterinerler. Rica etsem bilen birisi acil yardım etsin .

Evet genelde işe yaramayacağı düşünülüp direk ilaç başlanmak isteniyor. Ama hata ediyorlar. Solunum sorunu olan kuşta solunum rahatlaması oldu mu ?
Abi 2. Bir kuşumda da başladı hafif tıslamalarla. Dün gece doldurdum suluğa bugün gece tazeleyeceğim. Işıklar sönünce belli oluyor tıs tıs. Şuan pek bir ses duymadım

Gelişme olarak ekliyorum; Aylar sonrasında Kuşta' ki Soluma ve Tıslama sorunun gece hiç bir şekilde duymadım arada da duymadım. Sanırım geçti iyileşti.

@Selçuk YÜKSEL Abi Teşekkür ediyorum :) ilginden dolayı. Bu kuş için sormadığım aramadığım kişi kalmadı desem yeridir. Burası hariç. Dünyanın ilacını öneren oldu. "Doksisiklin, Bactrim, Antibiyotik, Limon ver Sirke ver diyen vs," İyot lugol Kuşun rahatsızlığını giderdi. Kuş canlandı hareketlendi. Ötüşü falan normale dönüyor

@Sensitive 🌿 Sizlere' de Teşekkür ediyorum

Videonuzu izledim bir haftadır aynı sorun bizde de var. Veteriner damla verdi işe yaramadı. Multivitamin, sarımsak-limon karışımı denedim hala bu şekilde. Evde lugol iyot var ben de deneyeyim. Bu damlalıklı şişede insanların kullandığı lugol iyot değil mi? Tentirdiyota benziyor, bazıları renksiz de olabiliyor tabi. Yanlış bir şey vermeyim diye teyit etmek istedim.

Videonuzu izledim bir haftadır aynı sorun bizde de var. Veteriner damla verdi işe yaramadı. Multivitamin, sarımsak-limon karışımı denedim hala bu şekilde. Evde lugol iyot var ben de deneyeyim. Bu damlalıklı şişede insanların kullandığı lugol iyot değil mi? Tentirdiyota benziyor, bazıları renksiz de olabiliyor tabi. Yanlış bir şey vermeyim diye teyit etmek istedim.
Yarım suluğa 1 damla 3 gün verin.

Gelişme olarak ekliyorum; Aylar sonrasında Kuşta' ki Soluma ve Tıslama sorunun gece hiç bir şekilde duymadım arada da duymadım. Sanırım geçti iyileşti.

@Selçuk YÜKSEL Abi Teşekkür ediyorum :) ilginden dolayı. Bu kuş için sormadığım aramadığım kişi kalmadı desem yeridir. Burası hariç. Dünyanın ilacını öneren oldu. "Doksisiklin, Bactrim, Antibiyotik, Limon ver Sirke ver diyen vs," İyot lugol Kuşun rahatsızlığını giderdi. Kuş canlandı hareketlendi. Ötüşü falan normale dönüyor

@Sensitive 🌿 Sizlere' de Teşekkür ediyorum
Sorunun çözülmesine sevindim. 15 günde bir tam suluk 1 damla şeklinde vermeye devam sürekli olarak.
Evet solunum yolu enfeksiyonu sanılıyor ve antibiyıtiğe yükleniliyor. Olmadı başka bir etken madde sonra başka bir etken madde derken kuş sonunda boğularak ölüyor. Veterinerlerin %99'u da bilmez veya aklına gelmez.

Yarım suluğa 1 damla 3 gün verin.
Hemen deneyeceğim. Bu arada burada okaliptüs-nane yağı karışımından buhar yapıldığını da okudum onlar olmadığı için vikis kabına sıcak su koyup koklattım konuşmuyor ötmüyordu bir iki sefer ötüp mırıldanmaya başladı. Lugolu da vereceğim şimdi. Birkaç gün gözlemliyim sonucu yazarım.

Sorunun çözülmesine sevindim. 15 günde bir tam suluk 1 damla şeklinde vermeye devam sürekli olarak.
Evet solunum yolu enfeksiyonu sanılıyor ve antibiyıtiğe yükleniliyor. Olmadı başka bir etken madde sonra başka bir etken madde derken kuş sonunda boğularak ölüyor. Veterinerlerin %99'u da bilmez veya aklına gelmez.
Veterinerim diye gezinen ..... kişilerin tek bildiği bir şey var Abi oda paradır. Başka hiç bir şey bilmiyorlar. Hayvanları kullanarak para sömürmer peşindeler. 2 sene önce kuşumun birisi Tümör oldu kanat düşük kol altında yumru gibi tümör çıktı. 5 bin TL ameliyat ücreti istedi. Veremedim elde olmayınca. Kuşu eline aldı bir sağına bir soluna baktı hiç bir şey yapmadı. 1000 TL muayene adı altında ücret istedi. Veterineri parçalıyordum elimden zor aldılar.

Geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanır. Veterinerlerin bildiği bir şey var gözlerini sadece para hırsı bürümüş. Hayvanlar üstünden prim sağlamak. Kimse ücretsiz bir şey istemiyor ama kuşu alıcan eline sağına soluna bakacaksın 1 2 bin muaye adı altında ücretler çıkartacaksın öyle bir şey yok. Bir de kalkıp odanın verdiği en düşük tarifleri uyguluyoruz demezler mi.

Veterinerim diye gezinen ..... kişilerin tek bildiği bir şey var Abi oda paradır. Başka hiç bir şey bilmiyorlar. Hayvanları kullanarak para sömürmer peşindeler. 2 sene önce kuşumun birisi Tümör oldu kanat düşük kol altında yumru gibi tümör çıktı. 5 bin TL ameliyat ücreti istedi. Veremedim elde olmayınca. Kuşu eline aldı bir sağına bir soluna baktı hiç bir şey yapmadı. 1000 TL muayene adı altında ücret istedi. Veterineri parçalıyordum elimden zor aldılar.
Ülkenin genel sorunu zaten.

Ülkenin genel sorunu zaten.

Geri